09:00 uur 14-10-2022

Microvast sluit zich aan bij consortium onder leiding van Shell om de mijnbouw te decarboniseren

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– Microvast Holdings, Inc. (NASDAQ: MVST), een technologische vernieuwer die lithium-ion-accuoplossingen ontwerpt, ontwikkelt en produceert, heeft vandaag zijn deelname aangekondigd aan een door Shell geleid consortium voor de elektrificatie van de mijnbouw.

Het proefaanbod van het consortium om elektrificatieoplossingen voor off-road mijnbouwvoertuigen aan te voeren is gericht op het bevorderen van de elektrificatie van mijnbouwlocaties en de verlaging van de uitstoot door af te stappen van een langdurige afhankelijkheid van diesel, zonder aan veiligheid of operationele efficiëntie te verliezen. Shell wil samen met de leden van het consortium een end-to-end, interoperabele en modulaire oplossing voor de mijnbouw bieden, inclusief stroomvoorziening en microgrids, ultrasnel laden en energieopslag in voertuigen.

Binnen het consortium is Microvast belast met het leveren van een aangepaste krachtige accuoplossing met ultrasnelle laadcapaciteiten. Het door Microvast te ontwikkelen lithium titaniumoxide (LTO) lithium-ion-accusysteem met ultrahoge spanning (>1000 VDC), een extreem hoge C-snelheid en een lange levensduur tot 20.000 cycli onder normale bedrijfscondities, zal van cruciaal belang zijn voor de door het consortium te leveren hoge rendementsoplossing voor ultrasnel laden en intensief gebruik. Het LTO-accusysteem van Microvast zal naar verwachting de beste energiedichtheid in zijn klasse bereiken, zodat voldoende energie voor de toepassing wordt geleverd en tegelijkertijd wordt ingespeeld op ruimte- en gewichtsbeperkingen.

Microvast leverde zijn eerste LTO-accu voor toepassingen in elektrische voertuigen in 2011 en heeft meer dan tien jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en inzet van LTO-lithium-ion-accu’s. Hoogspanning-LTO-accu’s zijn ook geschikt voor toepassingen in andere domeinen, zoals technische apparatuur, spoorwegvervoer, scheepvaart en energieopslag.

“Deze samenwerking met Shell en het consortium voor het versnellen van de inspanningen om industrieën koolstof vrij te maken, vervult ons met trots”, aldus Sascha Kelterborn, President en Chief Revenue Officer bij Microvast. “De inzet van Shell voor duurzame initiatieven en netto-nulemissies is inspirerend en we zijn enthousiast dat onze innovatieve accuoplossingen deel gaan uitmaken van hun elektrificatietraject.”

“De uitdaging van decarbonisatie is immens maar niet onmogelijk, mits samenwerking en innovatie hand in hand gaan”, zegt Grischa Sauerberg, Vice President, Sectoral Decarbonisation & Innovation bij Shell. “Om deze uitdagingen te overwinnen en deze kansen te ontsluiten, helpt Shell enkele van de meest innovatieve bedrijven in de sector samen te brengen. Elektrificatie blijkt hierbij een belangrijke eerste stap te zijn in de vormgeving van een duidelijk decarbonisatiepad.”

Voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.shell.com/business-customers/sectoral-decarbonisation/shell-builds-a-winning-consortium-to-accelerate-the-electrification-of-off-road-mining-vehicles.html

Over Microvast

Opgericht in Houston, Texas in 2006 als een onderzoek- en technologiegedreven bedrijf, heeft Microvast zich ontwikkeld tot een wereldwijde leider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van accuoplossingen voor mobiele en stationaire toepassingen. Microvast biedt een breed portfolio van snellaadbare lithium-ion-accuoplossingen, met verschillende chemische stoffen, prestatiekenmerken en prijspunten gericht op de uiteenlopende eisen van zijn klantenbestand. Microvast staat bekend om zijn geavanceerde celtechnologie en zijn verticale integratiemogelijkheden die zich uitstrekken van de chemie van kernaccu’s (kathode, anode, elektrolyt en separator) tot modules en pakketten.

Sinds Microvast ruim tien jaar geleden zijn eerste accusystemen in elektrische bussen in gebruik nam, heeft het zijn activiteiten uitgebreid naar een breed scala van commerciële, personen- en speciale voertuigen, waaronder mijnbouw, materiaalverwerking en elektrische voertuigen en -apparatuur, evenals grid-toepassingen voor energieopslag.

Voor meer informatie kunt u terecht opwww.microvast.com of volg ons op LinkedIn of Twitter (@microvast).

Over Shell Mining

Met 80.000 medewerkers in ruim 70 landen werkt Shell samen met industrieën wereldwijd om de overgang naar netto-nulemissies te versnellen door meer en schonere energieoplossingen te leveren. Shell streeft naar netto nul in 2050 en ondersteunt hiermee de ambitieuze doelstelling van het VN-klimaatakkoord van Parijs om de stijging van de wereldwijde gemiddelde temperatuur tot 1,5° Celsius te beperken.

Om industrieën te helpen transformeren, heeft Shell de Shell Sectors & Decarbonisation (S&D) business opgericht, bestaande uit teams met specifieke sectorale ervaring. Deze ondersteunen bedrijven die in moeilijk te reduceren segmenten opereren bij het vermijden, verminderen en mitigeren van hun emissies. Shell S&D levert deze klanten de producten en oplossingen die vandaag nodig zijn en verleent samenwerking om in hun snel veranderende behoeften te voorzien.

Shell Mining werkt in de gehele waardeketen van de mijnbouw, van transport tot verwerking en verder, om strategieën, trajecten en oplossingen voor decarbonisatie te bieden die efficiënte activiteiten en duurzame praktijken mogelijk maken. Dankzij de sectorale aanpak van Shell kan het mijnbouwteam zijn diepgaande industriekennis en expertise toepassen en tegelijkertijd nauw samenwerken met klanten om oplossingen op maat te ontwikkelen. Daarbij ziet Shell Mining samenwerking als een essentieel onderdeel van innovatie en een cruciale drijfveer voor emissieverlaging in de hele sector.

Waarschuwingsbericht inzake toekomstgerichte verklaringen

Deze communicatie bevat ‘toekomstgerichte verklaringen’ volgens de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dergelijke verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen over toekomstige financiële en operationele resultaten, onze plannen, doelstellingen, verwachtingen en intenties met betrekking tot toekomstige activiteiten, producten en diensten; en andere verklaringen geïdentificeerd door woorden als ‘zal waarschijnlijk resulteren’, ‘zal naar verwachting gebeuren’, ‘zal doorgaan’, ‘verwacht’, ‘geschat’, ‘geloven’, ‘van plan zijn’, ‘plannen’, ‘projectie’,‘vooruitzichten’ of woorden met een vergelijkbare betekenis. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen inzake de industrie en marktomvang van Microvast, toekomstige kansen voor Microvast en de bedrijfscombinatie, en geschatte toekomstige resultaten van Microvast. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van ons management en zijn inherent onderhevig aan belangrijke zakelijke, economische en concurrentieonzekerheden en onvoorziene omstandigheden, waarvan vele moeilijk te voorspellen zijn en in het algemeen buiten onze controle vallen. De werkelijke resultaten en de timing van gebeurtenissen kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen worden verwacht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties:

Monica Gould

ir@microvast.com
cc: monica@blueshirtgroup.com
(212) 871-3927

Mediagerelateerde vragen:

Tobias Talmon I’Armee

media@microvast.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr