15:36 uur 25-03-2022

Microvast lanceert nieuwe Li-ion-accucellen en accupakketten van de volgende generatie

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– Microvast Holdings, Inc. (NASDAQ: MVST), een toonaangevende wereldwijde leverancier van accutechnologieën van de volgende generatie voor bedrijfsvoertuigen, heeft vandaag de introductie aangekondigd van twee nieuwe lithium-ion-accucellen in haar productportfolio, evenals opgewaardeerde Gen 4-accupakketten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220324005116/nl/

Sample Photo of Microvast's Gen 4 Battery Packs (Photo: Business Wire)

Sample Photo of Microvast’s Gen 4 Battery Packs (Photo: Business Wire)

De nieuwe 48 Ah en 53,5 Ah NMC Li-ion-accucellen zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan diverse technische vereisten voor het aandrijven van commerciële en speciale voertuigen, waar een optimaal accuontwerp een uitdaging is vanwege de inherente afwegingen tussen vermogen en energie-inputs. Beide nieuwe pouch-cellen zijn verkrijgbaar in dezelfde afmetingen en kunnen worden geïntegreerd in de nieuwe Gen 4-accupakketten van Microvast. Deze flexibiliteit biedt klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen gestandaardiseerde cellen die zijn ontwikkeld voor vereisten van hoog vermogen of hoge energie zonder het aandrijflijnontwerp te veranderen. Hierdoor krijgen klanten een totaaloplossing voor een breed scala aan toepassingen.

“De nieuwe cellen stellen onze klanten in staat om het voertuigontwerp eenvoudig te optimaliseren in termen van energiedichtheid en levensduur, waardoor de algehele prestaties worden verbeterd en de totale eigendomskosten worden verlaagd, terwijl de mogelijkheden voor snelladen behouden blijven. We verwachten dat deze accucellen van de volgende generatie de belangrijkste inkomstenbronnen zullen worden voor ons bedrijf in de toekomst”, zei de heer Yang Wu, president en Chief Executive Officer van Microvast.

De cellen van 48 Ah, 53,5 Ah en Gen 4-accupakketten zijn direct beschikbaar als monsterbestellingen. Microvast verwacht in 2023 te beginnen met de grootschalige productie. De belangrijkste specificaties zijn:

Product:

MpCO-48Ah

HpCO-53,5Ah

Energiedichtheid:

205 Wh/kg

235 Wh/kg

Pouch-cel:

48 Ah NMC

53,5 Ah NMC

Levenscyclus:

≥7.000 cycli bij 25 ℃

≥5.000 cycli bij 25 ℃

Oplaadtijd:

16 minuten voor 80% DOD bij RT

48 minuten voor 80% DOD bij RT

Bedrijfstemperatuurbereik:

-20 °C – 55 °C

-20 °C – 55 °C

De MpCO-48Ah-cel biedt een 10% hogere energiedichtheid (205 Wh/kg) in vergelijking met zijn voorganger, samen met 3C-snellaadmogelijkheden en een levensduur van meer dan 7.000 cycli. De HpCO-53.5Ah-cel heeft een uitstekende energiedichtheid van 235 Wh/kg en een levensduur van meer dan 5.000 cycli, terwijl het nog steeds 1C-snelladen biedt.

De nieuwe Gen 4-accupakketten behouden vergelijkbare afmetingen als de Gen 3-voorgangers, terwijl deze tot 20% meer energie en vermogen leveren. De nieuwe pakketten hebben ook verbeterde veiligheidsfuncties op module- en pakketniveau, wat leidt tot een verbeterd thermisch beheer. De Gen 4-accupakketten worden gecertificeerd om te voldoen aan de grensoverschrijdende normen voor accu’s.

Over Microvast

Microvast is een technologie-innovator die lithium-ion accuoplossingen ontwerpt, ontwikkelt en produceert. Microvast staat bekend om zijn geavanceerde celtechnologie en zijn verticale integratiemogelijkheden die zich uitstrekken van de chemie van kernaccu’s (kathode, anode, elektrolyt en separator) tot modules en pakketten. Door het proces van grondstof tot systeemassemblage te integreren, heeft Microvast een productfamilie ontwikkeld die een scala aan markttoepassingen dekt, waaronder elektrische voertuigen, energieopslag en accucomponenten. Microvast is in 2006 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in de buurt van Houston, Texas. Bezoek voor meer informatie www.microvast.com of volg ons op LinkedIn of Twitter (@microvast).

Waarschuwingsbericht inzake toekomstgerichte verklaringen

Deze communicatie bevat ‘toekomstgerichte verklaringen’ volgens de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dergelijke verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen over toekomstige financiële en operationele resultaten, onze plannen, doelstellingen, verwachtingen en intenties met betrekking tot toekomstige activiteiten, producten en diensten; en andere verklaringen geïdentificeerd door woorden als ‘zal waarschijnlijk resulteren’, ‘zal naar verwachting gebeuren’, ‘zal doorgaan’, ‘verwacht’, ‘geschat’, ‘geloven’, ‘van plan zijn’, ‘plannen’, ‘projectie’, ‘richtlijn’, ‘vooruitzichten’ of woorden met een vergelijkbare betekenis. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen inzake de industrie en marktomvang van Microvast, toekomstige kansen voor Microvast en geschatte toekomstige resultaten van Microvast. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van ons management en zijn inherent onderhevig aan belangrijke zakelijke, economische en concurrentieonzekerheden en onvoorziene omstandigheden, waarvan vele moeilijk te voorspellen zijn en in het algemeen buiten onze controle vallen. De werkelijke resultaten en de timing van gebeurtenissen kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen worden verwacht.

Veel factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten en de timing van gebeurtenissen wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten of andere verwachtingen die in de toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt, waaronder: (1) een vertraging of het niet realiseren van de verwachte voordelen van de bedrijfscombinatie; (2) veranderingen in de zeer competitieve markt waarin Microvast concurreert, inclusief met betrekking tot haar wervingscapaciteiten, concurrentielandschap, technologische evolutie of wijzigingen in de regelgeving; (3) veranderingen in de markten waarop Microvast zich richt; (4) het risico dat Microvast niet in staat is om zijn groeistrategieën uit te voeren of winstgevendheid te behalen; (5) het risico dat Microvast niet in staat is haar intellectuele eigendom te beveiligen of te beschermen; (6) het risico dat de klanten of externe leveranciers van Microvast niet in staat zijn om hun verplichtingen volledig of niet tijdig na te komen; (7) het risico dat de klanten van Microvast hun bestellingen voor de producten van Microvast aanpassen, annuleren of opschorten; (8) het risico dat Microvast extra kapitaal moet aantrekken om zijn bedrijfsplan uit te voeren, dat mogelijk niet tegen aanvaardbare voorwaarden beschikbaar is; (9) het risico van productaansprakelijkheid of juridische rechtszaken of procedures met betrekking tot de producten of diensten van Microvast; (10) het risico dat Microvast mogelijk niet in staat is om effectieve interne controles te ontwikkelen en te handhaven; (11) de uitkomst van een gerechtelijke procedure die kan worden ingesteld tegen Microvast of een van haar directeuren of functionarissen; (12) risico’s van operaties in de Volksrepubliek China, (13) risico’s voor operaties als gevolg van het aanhoudende conflict in Oekraïne en (14) de impact van de aanhoudende COVID-19-pandemie. De jaarlijkse, driemaandelijkse en andere deponeringen van Microvast bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission identificeren, behandelen en bespreken deze en andere factoren in de secties getiteld ‘Risicofactoren’.

Werkelijke resultaten, prestaties of de timing van verwezenlijkingen kunnen wezenlijk en mogelijk nadelig verschillen van alle prognoses en toekomstgerichte verklaringen en de veronderstellingen waarop deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd. Er kan geen garantie worden gegeven dat de hierin opgenomen gegevens in enige mate een afspiegeling zijn van toekomstige prestaties. Lezers worden gewaarschuwd niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen als voorspeller van toekomstige prestaties, aangezien geprojecteerde financiële informatie en andere informatie gebaseerd zijn op schattingen en veronderstellingen die inherent onderhevig zijn aan verschillende significante risico’s, onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten onze controle vallen. Alle informatie die hierin uiteen wordt gezet, geldt alleen vanaf de datum hiervan in het geval van informatie over Microvast of de datum van dergelijke informatie in het geval van informatie van andere personen dan Microvast. We wijzen elke intentie of verplichting af om toekomstgerichte verklaringen bij te werken als gevolg van ontwikkelingen die zich voordoen na de datum van dit bericht. Prognoses en schattingen met betrekking tot de industrie en eindmarkten van Microvast zijn gebaseerd op bronnen die wij betrouwbaar achten, maar er kan geen garantie worden gegeven dat deze voorspellingen en schattingen geheel of gedeeltelijk juist zullen blijken te zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Alexander

ir@microvast.com
(346) 309-2562

Check out our twitter: @NewsNovumpr