15:00 uur 11-10-2022

Waternutsbedrijven bepalen het tempo in de race om koolstofuitstoot te verminderen

  • Toonaangevende nutsbedrijven laten zien hoe de watersector een van de snelste kan worden om koolstofarm te worden met behulp van bestaande technologieën tegen lage kosten
  • Een middelgroot waterbedrijf zou de uitstoot kunnen verminderen tot 150 trans-Atlantische vluchten per jaar

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– Meer dan 80 water- en afvalwaternutsbedrijven over de hele wereld hebben doelen gesteld op het gebied van netto-nul en klimaatneutraliteit.1 Deze nutsbedrijven leiden de decarbonisatie van de watersector met strategieën die de bedrijfsvoering optimaliseren en tegelijkertijd de uitstoot van broeikasgassen (BKG) verminderen. Een nieuw artikel van het wereldwijde watertechnologiebedrijf Xylem (NYSE: XYL), Net Zero: The Race We All Win, laat zien hoe waterbeheerders hun uitstoot verminderen en de infrastructuur beter bestand maken tegen klimaatverandering.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221011005087/nl/

Learn about some of the strategies that are helping utilities reduce emissions in Xylem's new paper. (Graphic: Business Wire)

Learn about some of the strategies that are helping utilities reduce emissions in Xylem’s new paper. (Graphic: Business Wire)

“We hebben de kans om de watersector te helpen de snelste te zijn om zijn CO2-uitstootvoetafdruk te verkleinen. Nutsvoorzieningen, die zich al in de voorhoede bevinden van de gevolgen van klimaatverandering en verouderende infrastructuur, en gepassioneerde ambtenaren, zijn de sleutel,” aldus Patrick Decker, President en CEO van Xylem. “Dit document en deze actie tonen hoe toonaangevende beheerders van waterbedrijven echte vooruitgang boeken in de richting van netto-nuldoelen. En uit deze voorbeelden blijkt hoe snel en betaalbaar ze dat doen, terwijl ze hun algehele activiteiten optimaliseren. De technologie bestaat om deze uitdagingen aan te gaan, en de tijd om een verschil te maken is nu.”

Waterinfrastructuur is verantwoordelijk voor ongeveer 2% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen – hetzelfde als de wereldwijde scheepvaartindustrie. Net Zero: The Race We All Win, dat beschikbaar is om te downloaden, benadrukt pragmatische benaderingen en bewezen technologieën die de uitstoot van waternutsbedrijven tot nul kunnen terugbrengen. De methoden die worden gebruikt door tempobepalende nutsvoorzieningen zijn onder meer:

  • Creëer een slimme netto-nulstrategie: realistische, meetbare streefwaarden voor emissiereductiedoelen
  • Optimaliseer energie en hulpbronnen in het hele netwerk: kostenneutrale strategieën om emissies te verminderen terwijl tegelijkertijd de processtabiliteit gewaarborgd wordt
  • Neem netto-nuldoelen op in de vermogensplanning: netto-nulcriteria die passen in de bestaande processen en de stroom van dagelijkse besluitvorming
  • Stap over van behandeling naar terugwinning van hulpbronnen: van afvalwater als een te beheren bijproduct naar een hulpbron

Een van de succesverhalen die in het artikel worden belicht, is de stad South Bend, Indiana. De stad gebruikte technologie om het gecombineerde riooloverloopvolume met meer dan 70 procent te verminderen. Dit verhinderde de onnodige aanleg van nieuwe grijze infrastructuur en elimineerde de bijbehorende ingebouwde koolstof. De stad verbeterde de systeemprestaties en de capaciteitsbenutting en zorgde 10 tot 15 jaar eerder dan gepland voor milieuvoordelen.

“Hoewel het belangrijkste cijfer van ons werk was dat de stad ongeveer $ 500 miljoen dollar aan kapitaalbesparingen behaalde, mag de impact op onze koolstofvoetafdruk niet over het hoofd worden gezien. Door een groot bouwproject te vermijden en de levensduur of onze infrastructuur te verlengen door middel van slimme technologie, hebben we een grote impact gemaakt op het verkleinen van onze koolstofvoetafdruk,” verklaarde Kieran Fahey, Director, Long-Term Control Plan bij het departement Public Works, stad South Bend.

In een ander voorbeeld verlaagde EWE WASSER GmbH (EWE) in Cuxhaven, een van de grootste afvalwaterbedrijven van Duitsland, het energieverbruik in een deel van zijn activiteiten met 30 procent. De fabriek heeft de capaciteit om afvalwater voor 400.000 mensen te behandelen, en de reducties bespaarden jaarlijks 1,1 miljoen kWu, genoeg energie om 275 huizen een jaar lang van stroom te voorzien terwijl een hoge waterkwaliteit wordt gegarandeerd.

Xylem-managers zullen deze week decarbonisatiegesprekken leiden op WEFTEC 2022 en European Energy Efficiency Day, en volgende maand op de COP27-conferentie over klimaatverandering in Egypte.

Xylem werd uitgeroepen tot ‘Net Zero Carbon Champion’ bij de Global Water Awards van 2022. Deze prijs erkent het werk van het bedrijf om de decarbonisatie van de watersector te versnellen en zijn belofte om samen te werken met nutsbedrijven, ondernemingen en waterbeheerders over de hele wereld om hun ecologische voetafdruk te helpen verminderen. Het erkende ook de verbintenissen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid: in de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf de CO2-voetafdruk van zijn waterklanten al met meer dan 1 miljoen ton verminderd.

Over Xylem

Xylem (XYL) is een toonaangevend wereldwijd watertechnologiebedrijf dat zich inzet voor het oplossen van kritieke water- en infrastructuuruitdagingen met innovatie. Onze 17.000 diverse medewerkers behaalden in 2021 een omzet van $ 5,2 miljard dollar. We creëren een duurzamere wereld door onze klanten in staat te stellen hun water- en hulpbronnenbeheer te optimaliseren en gemeenschappen in meer dan 150 landen te helpen waterveilig te worden. Bezoek ons op www.xylem.com.

1 https://www.globalwaterintel.com/water-without-carbon

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Houston Spencer

+1 (914) 240-3046

Houston.Spencer@xylem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr