17:49 uur 05-10-2022

Een investering van een miljard dollar

Lancering van Center3 om de groei van de digitale economie in KSA te stimuleren

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– stc Group, de toonaangevende digitale enabler, initieerde een van haar grootste en belangrijke projecten, Center3 Company, het digitale regionale centrum voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het nieuwe bedrijf zal eigenaar zijn van de digitale infrastructuuractiva van stc Group, waaronder datacenters, onderzeese kabels, internationale punten van aanwezigheid en internetuitwisselingspunten. De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Mohammad bin Khalid Al Abdullah Al-Faisal, Voorzitter van de Raad van Bestuur van stc Group, Zijne Excellentie de Minister van Communicatie en Informatietechnologie, Eng. Abdullah Alswaha, en een aantal excellenties en senior executives van stc Group.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221005005406/nl/

Group photo during Center3 launch in Riyadh, KSA (Photo: AETOSWire)

Group photo during Center3 launch in Riyadh, KSA (Photo: AETOSWire)

Center3 zal een groep carrier-neutrale datacenters zijn en een aanbieder van internationale communicatie voor de telecommunicatiesector via een onderzees glasvezelnetwerk. Het doel is om digitale bedrijven te ontwikkelen, investeringskansen in internationale communicatiediensten en datacenters te vergroten door de nieuwste communicatie, hostingtechnologieën en het vergroten van de capaciteit van datacenters om te voldoen aan de behoeften van de Aziatische, Europese, Afrikaanse markten en de rest van de wereld.

“De stc Group lanceerde Center3 om het digitale systeem te verbeteren, om bij te dragen aan het verbeteren van de positie van de KSA als een regionaal digitaal centrum, en het is in lijn met onze strategie om het bereik en de markten uit te breiden en zo digitale empowerment te bereiken”, zei Eng. Olayan Alwetaid, CEO van stc Group.

“Bij Center3 streven we ernaar om een geïntegreerd ecosysteem van kabels en datacenters te bouwen om Hyper-scalers, big data, lokale en internationale dienstverleners aan te trekken”, aldus Fahad Alhajeri, CEO van Center3.

“Center3 zal internationale communicatie, internetuitwisseling en datacenterdiensten bieden. We zullen werken aan de visie van het bedrijf om van KSA de belangrijkste digitale hub te maken die de drie continenten Azië, Europa en Afrika verbindt, en om het grootste aandeel van internetuitwisseling en dataverkeer in de regio te leiden”, voegde Alhajeri eraan toe.

Met de lancering van Center3 zou stc Group zijn doelen voor digitale systemen hebben voltooid door verschillende bedrijven te lanceren die gespecialiseerd zijn in cybersecurity, kunstmatige intelligentie, cloud computing, Internet of Things en digitale infrastructuur. Dit zal bijdragen aan het transformeren van de digitale industrie tot een toonaangevend industrieel machts- en wereldwijd logistiek centrum, dat KSA in de voorhoede van wereldwijde landen plaatst bij het transformeren van zakelijke omgevingen.

Eerder bij LEAP, de Internationale Conferentie, heeft de stc groep de lancering van een initiatief aangekondigd om een belangrijk digitaal centrum voor MENA-regio met een investering van $ 1 miljard op te richten, met als doel de groei in de economie en het BBP van KSA mogelijk te maken. Dit gebeurt in samenwerking met regionale en internationale partners. Bovendien had de groep onlangs de onderzeese kabel “Saudi Vision Cable” ingehuldigd, een onderzeese hogesnelheidskabel in de Rode Zee via zijn eerste landingsstation in Jeddah, die zich uitstrekt over een afstand van 1.160.000 meter. Deze biedt high-speed toegang over de grenzen van het KSA via vier landingsstations, Jeddah, Yanbu, Dhaba en Haql.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Weber Shandwick
Alaa Rajeh
Directeur – PR & Communicatie, arajeh@webershandwick.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr