17:30 uur 26-09-2022

ONWARD kondigt benoeming van Vivian Riefberg in de Raad van Bestuur aan

EINDHOVEN, Nederland & LAUSANNE, Zwitserland & BOSTON–(BUSINESS WIRE)– ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), het medische technologiebedrijf dat innovatieve therapieën ontwikkelt om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met dwarslaesie, kondigt vandaag de benoeming aan van Vivian Riefberg tot niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur. Mevrouw Riefberg zal onmiddellijk toetreden tot de Raad van Bestuur en zitting nemen in het Compensation Committee. Haar benoeming tot bestuurslid zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de volgende Algemene aandeelhoudersvergadering.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220926005515/nl/

Vivian Riefberg vervoegt de Raad van Bestuur van ONWARD Medical (Photo: Business Wire)

Vivian Riefberg vervoegt de Raad van Bestuur van ONWARD Medical (Photo: Business Wire)

“Vivian Riefberg is een vooraanstaand expert op het gebied van gezondheidszorg, overheid en strategie. Ik ben verheugd en vereerd haar in onze Raad van Bestuur te mogen verwelkomen”, aldus Dave Marver, Chief Executive Officer. “Vivian brengt een rijke kennis mee van de instellingen waarmee we zullen samenwerken om onze nieuwe therapieën op de markt te brengen, waaronder de U.S. Veterans Health Administration. Haar ervaring en inzichten zullen van onschatbare waarde zijn bij onze inspanningen om een geheel nieuw therapeutisch domein in neuromodulatie te creëren en mensen met dwarslaesie en andere bewegingsstoornissen te helpen.”

“ONWARD heeft de kans om een heel bijzondere onderneming op te bouwen die zowel succesvol als impactvol is”, aldus Vivian Riefberg. “Ik heb het voorrecht gehad om tijdens mijn carrière veel toonaangevende bedrijven te begeleiden. ONWARD heeft de kans om mensen met een dwarslaesie te helpen door gebruik te maken van baanbrekende wetenschap, technologie en intellectuele eigendom, gevoed door een oprechte missie.”

In 2020 ging mevrouw Riefberg met pensioen als senior partner bij McKinsey & Company, waar zij verschillende leidinggevende functies bekleedde, waaronder leider van de Public Sector Practice for the Americas en co-leider van de U.S. Health Care practice. Zij maakte deel uit van de wereldwijde raad van bestuur van McKinsey & Company en van het comité voor de evaluatie en ontwikkeling van wereldwijde partners. Mevrouw Riefberg is momenteel Professor of Practice aan de University of Virginia Darden School of Business waar zij de David C. Walentas Jefferson Scholars Chair bekleedt. Bij Darden richt mevrouw Riefberg zich op gezondheidszorg, consulting en strategie in de particuliere, openbare en non-profitsector. Haar nadruk ligt op senior executive leadership, inclusief leidinggeven in tijden van onzekerheid en crisis, oplossingen en innovaties in de gezondheidszorg, en vrouwelijk leiderschap.

Mevrouw Riefberg is lid van de raad van bestuur van Signify Health, K Health en Lightrock, een bedrijf dat investeert in impact, evenals van het Public Broadcasting System (PBS), Johns Hopkins Medicine, de Lorna Breen Heroes Foundation en het National Education Equity Lab. Ze is ook lid van de adviesraad van het Smithsonian’s geplande American Women’s History Museum. Eerder was zij lid van de raad van bestuur van het U.S. National Institutes of Health (NIH) Clinical Center Board of Governors en van de NIH Advisory Board for Clinical Research. Ze was ook lid van de Raad van Bestuur van het Partnership for a Healthier America (PHA), een non-profit die is opgericht om inspanningen te mobiliseren om het probleem van obesitas bij kinderen op te lossen als uitvloeisel van de Let’s Move-campagne van First Lady Michelle Obama.

Mevrouw Riefberg spreekt regelmatig op verschillende conferenties, waaronder het World Economic Forum in Davos. Ze levert ook bijdragen aan toonaangevende publicaties over het verbeteren van de Amerikaanse gezondheidszorg, het aanpakken van de productiviteit van de overheid en leiderschap van vrouwen.

Ze heeft een B.A., magna cum laude in geschiedenis van Harvard-Radcliffe College en een M.B.A. met onderscheiding van de Harvard Business School.

Over ONWARD Medical

ONWARD is een medisch technologiebedrijf dat innovatieve therapieën ontwikkelt om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met ruggenmergletsel. Het werk van ONWARD bouwt voort op meer dan tien jaar basiswetenschappelijk en preklinisch onderzoek dat is uitgevoerd in ‘s werelds toonaangevende neurowetenschappelijke laboratoria. ONWARD’s ARC-therapie, die kan worden geleverd door implanteerbare (ARCIM) of externe (ARCEX) systemen, is ontworpen om gerichte, geprogrammeerde stimulatie van het ruggenmerg te leveren om beweging en andere functies te herstellen bij mensen met een dwarslaesie, waardoor uiteindelijk hun kwaliteit van leven wordt verbeterd.

ONWARD heeft drie Breakthrough Device Designations ontvangen van de FDA, die zowel ARC-IM als ARC-EX omvatten. ARC-EX is een extern, niet-invasief platform dat bestaat uit een draagbare stimulator en een draadloos programmeerapparaat. In september 2022 werden topline data gerapporteerd van de eerste pivotale studie van het bedrijf, Up-LIFT genaamd, waarin werd geëvalueerd in hoeverre ARC-EX Therapy de kracht en functie van de bovenste ledematen kan verbeteren. Het bedrijf bereidt nu een aanvraag voor om het product in de V.S. en Europa op de markt te brengen. ARC-IM consists of an implantable pulse generator and lead that is placed near the spinal cord. Het bedrijf voltooide het eerste gebruik van de ARC-IM neurostimulator bij mensen in mei 2022.

ONWARD heeft zijn hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven, Nederland. Het heeft een kantoor in het EPFL Innovation Park in Lausanne, Zwitserland en heeft een groeiende Amerikaanse aanwezigheid in Boston, Massachusetts, VS. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar ONWD.com. Ga naar IR.ONWD.com om toegang te krijgen tot onze financiële kalender voor 2022.

Disclaimer

Bepaalde verklaringen, overtuigingen en meningen in dit persbericht zijn toekomstgericht, en weerspiegelen de huidige verwachtingen en projecties van de Vennootschap of, in voorkomend geval, de bestuurders van de Vennootschap over toekomstige gebeurtenissen. Toekomstgerichte verklaringen houden intrinsiek een aantal risico’s, onzekerheden en veronderstellingen in die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten of gebeurtenissen wezenlijk verschillen van die welke door de toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen kunnen een ongunstige invloed hebben op het resultaat en de financiële gevolgen van de plannen en gebeurtenissen die hierin worden beschreven. Een veelheid van factoren, waaronder, maar niet beperkt tot, veranderingen in de vraag, de concurrentie en de technologie, kan ertoe leiden dat de feitelijke gebeurtenissen, prestaties of resultaten aanzienlijk afwijken van de verwachte ontwikkeling. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht met betrekking tot trends of activiteiten uit het verleden mogen niet worden opgevat als een verklaring dat dergelijke trends of activiteiten zich in de toekomst zullen voortzetten. Bijgevolg wijst de Vennootschap uitdrukkelijk elke verplichting of verbintenis af om enige actualisering of herziening bekend te maken van enige toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht ten gevolge van enige wijziging in de verwachtingen of enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden, veronderstellingen of omstandigheden waarop deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd. Noch de Vennootschap, noch haar adviseurs of vertegenwoordigers, noch enige van haar dochterondernemingen of de kaderleden of werknemers van dergelijke personen garanderen dat de veronderstellingen die aan dergelijke toekomstgerichte verklaringen ten grondslag liggen, vrij zijn van fouten, noch aanvaardt enige verantwoordelijkheid voor de toekomstige nauwkeurigheid van de toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht of het zich daadwerkelijk voordoen van de voorspelde ontwikkelingen. U mag geen overmatig vertrouwen stellen in toekomstgerichte verklaringen, die alleen gelden op de datum van dit persbericht.

Contacts

Voor aanvragen rond het bedrijf:
ONWARD

info@onwd.com
Voor vragen van de media en investeerders:

Backstage Communication

België:

Gunther De Backer

gunther@backstagecom.be
Tel +32 475.903.909

Nederland:

Barbara Willems

barbara@backstagecom.be
Tel 06- 4480 2699

Check out our twitter: @NewsNovumpr