07:09 uur 15-09-2022

Canva introduceert een reeks nieuwe werkplekproducten voor de moderne tijd op het eerste Canva Create-evenement

Organisaties van elke grootte zijn nu in staat om een geheel nieuwe benadering te nemen tot ontwerpwerk op een wijze die groei stimuleert, systemen stroomlijnt en de visuele communicatiebehoeften voedt

SYDNEY–(BUSINESS WIRE)– Canva, het wereldwijde visuele communicatieplatform, heeft vandaag een reeks nieuwe werkplekproducten en -functies aangekondigd om iedereen in staat te stellen visueel te communiceren, op elk apparaat, overal ter wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220913006316/nl/

Canva introduces suite of new workplace products for the modern era at inaugural Canva Create event (Graphic: Business Wire)

Canva introduces suite of new workplace products for the modern era at inaugural Canva Create event (Graphic: Business Wire)

“Visuele communicatie wordt steeds belangrijker voor teams van elke grootte in vrijwel elke branche,” aldus Melanie Perkins, mede-oprichter en CEO van Canva. “De aanhoudende groei van Canva de afgelopen jaren was ongelofelijk. Steeds meer mensen maken gebruik van de kracht van visuele communicatie om hun creativiteit de vrije loop te laten en hun doelen te bereiken. Met de lancering van onze nieuwe Visual Worksuite brengen we eenvoudige designproducten naar de werkplek, om elke medewerker, bij elke organisatie en op elk apparaat meer mogelijkheden te bieden.”

De nieuwe Visual Worksuite van Canva komt uit op het moment dat het bedrijf de mijlpaal heeft bereikt van meer dan 85 miljoen gebruikers wereldwijd, die op dit moment meer dan 180 ontwerpen per seconde produceren. Nu het zakelijk gebruik in verschillende beroepen en sectoren toeneemt, groeit Canva in snel tempo uit tot het favoriete ontwerpplatform op de werkplek. Dit blijkt wel uit de meer dan 10.000 open vacatures bij allerlei bedrijven op LinkedIn, waaronder American Express, Amazon, TikTok, LEGO en Google, waarin Canva als een gewenste vaardigheid wordt vermeld.

Meer dan 4 miljoen betalende klanten, van grote organisaties tot kleine bedrijven, maken gebruik van Canva for Teams – de alles-in-één ontwerpoplossing van het bedrijf – om hun personeel dat steeds meer behoefte heeft om visueel te communiceren de juiste middelen in handen te geven. Dit is de afgelopen twaalf maanden meer dan verdrievoudigd, nu bedrijven als Zoom, Salesforce, PayPal, Reddit, Sony Music en OrangeTheory hun verouderde ontwerptools vervangen door het alles-in-één-platform van Canva.

“Canva is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor ons bedrijf geweest en heeft de manier waarop onze creatieve en sociale teams met elkaar samenwerken, getransformeerd door het voor het personeel gemakkelijker te maken om nieuwe ontwerpen te maken op een wijze die de merkconsistentie in stand houdt,” aldus Marissa Kraines, Vice President van Social and Content Marketing bij Salesforce. “Het heeft ons team ook in staat gesteld om best practices voor visuele communicatie op te schalen voor het hele bedrijf, zodat we boeiende inhoud kunnen creëren op al onze sociale en eigen kanalen.”

Nieuwe werksuite: Documenten, whiteboards, websites, video, datavisualisatie en nog veel meer

Canva’s nieuwe Visual Worksuite, onthuld tijdens het eerste Canva Create-evenement in Sydney, bestaat uit:

  • Canva Docs: Canva Docs, ontworpen met de moderne werkplek in gedachten, maakt traditionele tekstdocumenten visueel aantrekkelijker, terwijl het ook belangrijke samenwerkingsfunctionaliteit bevat, waaronder opmerkingen en realtime samenwerking. Gebruikers hebben daarnaast toegang tot de bibliotheek van Canva met meer dan 100 miljoen ontwerpelementen en kunnen deze in hun werk opnemen voor een persoonlijke benadering tot het maken van documenten. En in een wereld waar het presenteren van werk vaak niet meer een kwestie van alleen tekst is, kunnen Canva Docs eenvoudig met een simpele klik op de knop worden omgezet in een volwaardige Canva-presentatie.
  • Canva Websites: Een nieuwe manier om eenvoudige websites te bouwen voor elke gelegenheid. Maak visueel aantrekkelijke en interactieve websites op elk apparaat, zonder de technische vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Met honderden responsieve, professionele websitesjablonen, aanpasbare domeinen en instelbare paginahoogtes, kan binnen enkele minuten een zeer veilige en optioneel met een wachtwoord beveiligde website worden gemaakt en gepubliceerd. Gemaakt om de bezoeker aan te spreken en geleverd met Canva’s nieuwe Design Insights-analysefunctie, die licht werpt op sitebezoeken en de maker in staat stelt een beeld te krijgen van het publiek en de interesse.
  • Canva Whiteboards: Canva Whiteboards biedt een snelle en verfrissende benadering tot hoe teams samen ideeën kunnen vormgeven en verkennen. Canva Whiteboards koppelt de eenvoud van Canva’s bewerkingsfunctionaliteit aan een oneindig canvas en wordt geleverd met een allerlei voorzieningen die zijn ontworpen voor brainstormen en teamsamenwerking, van plaknotities tot afbeeldingen en diagrammen, gesynchroniseerde timer om het brainstormen op schema te houden, en nog veel meer. Dit nieuwe product maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden van hybride werken om de samenwerking en productiviteit van gespreide teams te bevorderen.
  • Video Background Remover: Een van de populairste functies van Canva is nu beschikbaar als onderdeel van de Canva Video Suite, waarmee het maken van video’s naar een hoger niveau wordt getild. Met één klik kunnen gebruikers de achtergrond van elke video verwijderen, waardoor het sneller en eenvoudiger is dan ooit tevoren om professioneel ogende content te maken zonder enorme budgetten of complexe software.
  • Uitbreiding van Canva Print: Veel visuele communicatie is digitaal, maar wanneer er behoefte is aan een fysiek product, wordt dit proces door Canva Print vereenvoudigd en op een duurzame manier benaderd. Op dit moment kan iedereen via Canva Print meer dan 35 producten in recordtijd laten afdrukken en bezorgen. Dit omvat van alles: van uitnodigingen tot flyers, fotoboeken en hoodies, mokken, posters en nog veel meer.

    Canva zet zich in voor een duurzame toekomst en plant een boom voor elke afdrukbestelling die wordt geplaatst via het herbebossingsprogramma One Print, One Tree, waarmee het bedrijf samenwerkt. Tot dusver zijn meer dan 2,4 miljoen bomen geplant en tegen het einde van het jaar komen er nog eens 5 miljoen bomen bij.

  • Data Visualization: Met Flourish kan iedereen de betekenis van data beter in beeld brengen en dichte gegevens en statistieken omzetten in eenvoudige, duidelijke en gemakkelijk te begrijpen interactieve datavisualisaties. Met sjablonen voor bijna elke behoefte – van geanimeerde ‘bar races’ tot gedetailleerde ‘sunbursts’ – is het eenvoudiger dan ooit tevoren om complexe data toegankelijk en begrijpelijk te maken voor iedereen, in elke organisatie.
  • Afstandsbediening voor presentaties: Canva voegt afstandsbediening voor presentaties toe aan Canva Presentations, waardoor meerdere presentatoren de flow van hun presentatie vanaf elk apparaat kunnen bedienen met behulp van een nieuwe virtuele clicker.

De introductie van de Canva-worksuite vandaag betekent de overgang van traditionele kantoorproducten naar de moderne tijd voor professionals over de hele wereld die resultaten moeten leveren. Naarmate professionele communicatie steeds visueler wordt en de werkplek nog internationaler wordt, wordt naadloze visuele communicatie cruciaal voor elk bedrijf. Canva investeert meer om de nieuwe manier waarop de wereld werkt te bevorderen en de complexiteit van visuele communicatieproducten te ontrafelen, zodat elke werknemer eenvoudig uitstekende resultaten kan produceren.

Over Canva

Canva, gelanceerd in 2013, is een gratis online platform voor visuele communicatie en samenwerking, met als missie iedereen op de wereld de middelen in handen te geven om te ontwerpen. Met de eenvoudige gebruikersinterface met slepen en neerzetten en een breed scala aan sjablonen, variërend van presentaties, documenten, websites, afbeeldingen voor sociale media, posters, kleding tot video’s, plus een enorme bibliotheek van lettertypen, stockfoto’s, illustraties, videobeelden en geluidsclips, kan iedereen ideeën opdoen en iets moois maken.

Downloadbare materialen

Klik hier

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lachlan Andrews

press@canva.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr