23:02 uur 18-08-2022

Dermaliq Therapeutics kondigt eerste patiënt aan die gedoseerd is in Fase 1b/2-studie ter evaluatie van DLQ02 voor behandeling van plaque psoriasis

WILMINGTON, Del.–(BUSINESS WIRE)– Dermaliq Therapeutics, Inc. (Dermaliq), een particulier farmaceutisch bedrijf actief in de klinische fase met een focus op dermatologie, heeft vandaag de eerste patiënt aangekondigd die in een Fase 1b/2a-studie is gedoseerd met DLQ02, een lokale calcineurineremmer. De studie is ontworpen om de veiligheid, systemische absorptie, farmacodynamiek en klinische werkzaamheid van DLQ02 bij patiënten met plaque psoriasis te evalueren.

“DLQ02 evalueert voor het eerst hyliQTM, een nieuwe platformtechnologie in de dermatologie om de beste topische therapieën te creëren met superieure biologische beschikbaarheid,” aldus Betsy Hughes-Formella, PhD, Chief Scientific Officer bij Dermaliq. “Calcineurineremmers voor de behandeling van psoriasis zijn een standaardbehandeling bij orale toediening, hoewel ze gepaard gaan met een aanzienlijk risico op systemische bijwerkingen. DLQ02 is ontworpen om de uitdagingen van topische toediening van deze geneesmiddelenklasse te overwinnen met verminderde risicoprofielen. We zijn ervan overtuigd dat DLQ02 het potentieel heeft om lokale psoriasistherapie voor miljoenen patiënten te transformeren.”

De gerandomiseerde, dubbelblinde, vehiculumgecontroleerde Fase 1b/2a-studie van het Centre of Human Disease Research (CHDR), Leiden, Nederland, is ontworpen om het veiligheids- en werkzaamheidsprofiel van twee dosissterkten van DLQ02 en het vehikel ervan te evalueren bij patiënten met een diagnose van milde tot matige plaque psoriasis. Een beoogd totaal van 36 patiënten, 12 per behandelingsgroep, zullen worden ingeschreven. De voltooiing van de studie wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2023.

“DLQ02 is de eerste van drie klinische onderzoeken in dermatologie die we in 2022 starten,” stelde Frank Loescher, PhD, CEO en president van Dermaliq. “Dit is een belangrijke stap in de richting van het doel van Dermaliq om een nieuwe generatie superieure topische geneesmiddeltherapieën en medische huidverzorgingsproducten te ontwikkelen. We kunnen snel van de preklinische naar de klinische fase gaan, voortbouwend op onze uitgebreide veiligheids- en productie-ervaring met de hyliQTM-technologie. Op basis van dezelfde technologie (EyeSol® van Novaliq) zijn momenteel twee oogheelkundige producten voor de behandeling van droge ogen (CyclASol, NOV03) geregistreerd als nieuwe geneesmiddelenaanvragen (NDA’s) die zijn ingediend bij de FDA.”

Over DLQ02

DLQ02 is een vloeibare topische calcineurineremmer met ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen, ontwikkeld voor de behandeling van psoriasis. Er blijft een onvervulde behoefte aan lokale therapieën, met name voor gelokaliseerde laesies die alleen beperkte lichaamsoppervlakken aantasten, die meestal niet in aanmerking komen voor systemische behandelingen. DLQ02 heeft het potentieel om een zeer effectieve en veilige behandelingsoptie te bieden.

Over Dermaliq:

Dermaliq Therapeutics, Inc. is een farmaceutisch bedrijf actief in de klinische fase uit Delaware, opgericht in 2021 via een spin-off van Novaliq GmbH om topische dermatologie opnieuw uit te vinden.

De missie van Dermaliq is het ontwikkelen van een nieuwe generatie superieure lokale geneesmiddeltherapieën en medische huidverzorgingsproducten met een grotere werkzaamheid en minder ongewenste bijwerkingen voor miljoenen patiënten. De unieke ‘hyliQTM‘-technologie stimuleert een groeiende productpijplijn in belangrijke dermatologische indicaties. We verwachten dat de hyliQTM-technologie een superieure biologische beschikbaarheid, stabiliteit en cosmetische aanvaardbaarheid zal bieden in vergelijking met producten die momenteel op de markt zijn.

Eerder dit jaar haalde Dermaliq USD 15 miljoen dollar binnen in een serie A-ronde om de ontwikkeling van drie transformerende geneesmiddelen voor huidverzorging te bevorderen, waaronder DLQ02. De belangrijkste aandeelhouders zijn Novaliq GmbH, 3E Bioventures Capital en Beijing Whale Technology Corporation Ltd.

Toekomstgerichte openbaarmakingen:

Verklaringen in dit persbericht bevatten ‘toekomstgerichte verklaringen’ die onderhevig zijn aan aanzienlijke risico’s en onzekerheden. Alle verklaringen anders dan constateringen van historische feiten in dit persbericht zijn toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden als ‘anticiperen,’ ‘geloven,’ ‘overwegen,’ ‘konden,’ ‘schatten,’ ‘verwachten,’ ‘van plan zijn,’ ‘streven,’ ‘kunnen,’ ‘zouden kunnen,’ ‘plannen,’ ‘potentieel,’ ‘voorspellen,’ ‘projecteren,’ ‘doel,’ ‘beogen,’ ‘moeten,’ ‘zullen,’ ‘zouden’ of de negatieve equivalenten van deze woorden of andere soortgelijke uitdrukkingen, hoewel niet alle toekomstgerichte verklaringen deze woorden bevatten. De informatie in dit persbericht is van 18 augustus 2022. Dermaliq aanvaardt geen verplichting om toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht bij te werken als gevolg van nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen.

Dit persbericht bevat toekomstgerichte informatie over een mogelijke topische behandeling voor psoriasis, DLQ02, inclusief de mogelijke voordelen en een klinische Fase 1b/2a-studie die aanzienlijke risico’s en onzekerheden met zich meebrengt die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die worden uitgedrukt of geïmpliceerd door dergelijke verklaringen. U mag niet vertrouwen op deze toekomstgerichte verklaringen, inclusief die met betrekking tot de potentiële voordelen, veiligheid en werkzaamheid van DLQ02, hyliQTM of een van de andere productkandidaten van Dermaliq, de potentiële voordelen of toepassingen van de hyliQTM-technologie van Dermalique, het vermogen van Dermaliq om productkandidaten te ontwikkelen en vooruit te helpen in klinische onderzoeken en deze met succes af te ronden, inclusief de lopende en geplande klinische onderzoeken van DLQ02 en andere productkandidaten, en de timing van de start van klinische onderzoeken, initiële en doorlopende gegevensbeschikbaarheid en andere ontwikkelingsmijlpalen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dermaliq Therapeutics Inc.

Dr. Frank Loescher

Chief Executive Officer

E-mail: info@dermaliq.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr