08:00 uur 22-07-2022

TransPod introduceert de FluxJet, een wereldwijde primeur van een voertuig voor ultrasnel transport op een snelheid van meer dan 1000 km/u

Baanbrekende Canadese innovatie zal de kosten en reistijd voor passagiers drastisch verlagen, de CO2-voetafdruk verkleinen en aanzienlijke regionale economische groei stimuleren

TORONTO–(BUSINESS WIRE)– TransPod, de startup die ‘s werelds toonaangevende ultrasnelle grondtransportsysteem (de TransPod Line) bouwt, die een revolutie teweeg gaat brengen op het gebied van passagiers- en vrachtvervoer, heeft de FluxJet geïntroduceerd, een baanbrekende innovatie die de manier waarop we leven, werken, en reizen compleet gaat veranderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220721005007/nl/

FluxJet vehicle travelling at ultra-high-speed inside the TransPod Line (Photo: Business Wire)

FluxJet vehicle travelling at ultra-high-speed inside the TransPod Line (Photo: Business Wire)

De FluxJet gebaseerd op baanbrekende innovaties op het gebied van voortstuwing en schone energiesystemen zonder fossiele brandstoffen, is een volledig elektrisch voertuig dat feitelijk een hybride is van een vliegtuig en een trein. De FluxJet maakt gebruik van revolutionaire technologie voor contactloze krachtoverbrenging en een nieuwe natuurkundige ontwikkeling, de zogeheten veillance flux. Het voertuig verplaatst zich binnen een beschermde geleiding met een snelheid van meer dan 1000 km/u, sneller dan een straalvliegtuig en drie keer zo snel als een hogesnelheidstrein.

De FluxJet kan alleen worden ingezet op de TransPod Line, een netwerksysteem met stations op belangrijke locaties en in grote steden, met een dienstregeling met hoge frequentie, ontworpen om snel, betaalbaar en veilig reizen mogelijk te maken. Onlangs bevestigde TransPod een financiering van USD 550 miljoen en kondigde het bedrijf de volgende fase aan van een infrastructuurproject van USD 18 miljard voor de bouw van de TransPod Line die de steden Calgary en Edmonton in Alberta, Canada met elkaar gaat verbinden. De voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden, waaronder de milieueffectrapportage, zijn al in gang gezet. Dit cruciale project levert tijdens de bouw tot 140.000 nieuwe banen op en leidt tot een verhoging van het BBP van de regio met CAD 19,2 miljard. Wanneer de TransPod Line eenmaal in bedrijf is, kunnen passagiers door de corridor reizen voor ongeveer 44 procent minder dan de prijs van een vliegticket en wordt de CO2-uitstoot met 636.000 ton per jaar verlaagd.

“Al het harde werk van de afgelopen jaren heeft geleid tot dit mijlpaalmoment waarop woorden tot realiteit worden gemaakt. De technologie heeft zich bewezen en we hebben het vertrouwen van beleggers, overheden en partners om door te gaan met het daadwerkelijk herdefiniëren van transport,” aldus Sebastien Gendron, medeoprichter en CEO van TransPod.

Tijdens het evenement ter gelegenheid van de onthulling van TransPod in Toronto was een schaalmodel van de FluxJet te zien in een live demonstratie waarin de mogelijkheden werden gedemonstreerd. Met bijna 900 kilo wegende FluxJet-model werd een demonstratie gegeven van het opstijgen, verplaatsen en landen van het voertuig binnen de geleidingsbaan. Beelden van het evenement en de demonstratie zijn hier te zien.

“Deze mijlpaal is een grote sprong voorwaarts,” aldus Ryan Janzen, medeoprichter en CTO van TransPod. “De FluxJet bevindt zich op een punt waar wetenschappelijk onderzoek, industriële ontwikkeling en grootschalige infrastructuur samenkomen om te kunnen voldoen aan de behoeften van passagiers en om onze afhankelijkheid van fossiele brandstof verslindende vliegtuigen en snelwegverkeer te verminderen.”

“TransPod brengt een revolutie teweeg met ultrasnel, emissievrij passagiers- en vrachtvervoer tussen grote steden,” aldus Yung Wu, CEO van MaRS Discovery District. “Het is tijd voor moedige stappen van onze beleidsmakers, beleggers en operators om de commercialisering van innovaties van Canadese oorsprong, zoals TransPod, te ondersteunen en als winnaars uit te bus te kunnen komen in de wereldwijde innovatie-economie, die een omvang heeft van meerdere biljoenen dollars.”

“De FluxJet is een primeur van Canadese innovatie en is het volgende grote infrastructuurproject dat de wereld gaat veroveren,” aldus Janzen. “De TransPod Line wordt ontwikkeld in samenwerking met onze partners in Europa, de VS en daarbuiten, waaronder universiteiten, onderzoekscentra, de lucht- en ruimtevaartindustrie en partners uit de architectuur-, spoorweg- en bouwsector.”

De onthulling van de TransPod FluxJet is mogelijk gemaakt door de steun en medewerking van the Building Trades of Alberta, Canada’s Building Trades Unions, Dassault Systèmes, DHL Express, MaRS, Ikos Consulting, REC Architecture en SADE Engineering.

Over TransPod Inc.

Het doel van TransPod is een revolutie teweeg te brengen op het gebied van commercieel vervoer tussen grote steden in ontwikkelde en opkomende markten. De startup werd in 2015 opgericht om ‘s werelds toonaangevende buistransportsysteem (de TransPod Line) te bouwen om mensen, steden en bedrijven te verbinden door middel van hogesnelheidsvervoer dat betaalbaar en ecologisch duurzaam is. Het hoofdkantoor van TransPod Inc. is gevestigd in Toronto, Canada, en gelieerde ondernemingen van het bedrijf zijn actief in Alberta, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Zie www.transpod.com voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dianna Lai Read

Director van Communications

TransPod Inc.

dianna.lai@transpod.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr