13:00 uur 29-03-2022

TransPod lanceert volgende ontwikkelingsfase van ultrasnel buistransport in Alberta, Canada met financiering van USD 550 miljoen

TransPod behaalt cruciale mijlpaal in de sector en wordt eerste buistransportbedrijf dat financiering bevestigt voor een infrastructuurproject van miljarden dollars

Broughton Capital Group heeft, in samenwerking met CERIECO, voorwaarden bekendgemaakt voor een gecombineerde financiering van US$550 miljoen en Master EPC-regeling, met omvangrijke betrokkenheid van Canadese aannemers, om de ontwikkeling van de TransPod Line tussen Edmonton en Calgary te versnellen en de economische groei in de regio te stimuleren

EDMONTON, Alberta–(BUSINESS WIRE)– TransPod, de startup die de bouw gaat realiseren van de TransPod Line – een nieuw ultrasnel transportsysteem dat een revolutie teweeg gaat brengen op het gebied van commercieel transport – heeft vandaag de volgende fase aangekondigd van het infrastructuurproject ter waarde van miljarden dollars in Alberta, Canada. De Broughton Capital Group (“BCG”) heeft in samenwerking met China-East Resources Import & Export Co. (“CERIECO”) een principeovereenkomst gesloten om respectievelijk een gecombineerde financiering van USD 550 miljoen en een Master EPC-regeling te verlenen om de ontwikkeling van een TransPod Line tussen Edmonton en Calgary te versnellen en de economische groei in de regio te simuleren. Een reeds vrijgegeven haalbaarheidsonderzoek aangaande de TransPod Line heeft bevestigd dat dit ultrasnelle transportproject gedurende de bouw tot 140.000 banen zal creëren en het BBP in de regio met USD 19,2 miljard zal verhogen. De Master EPC-regeling zal naar verwachting een aanzienlijke bijdrage van Canadese aannemers omvatten.

“Als het eerste en enige bedrijf dat een dergelijke financiering bevestigt voor een infrastructuurproject voor buistransport ter waarde van miljarden dollars, is TransPod trots op haar inzet om groei in Alberta te stimuleren door middel van werkelijke innovatie en samenwerking,” aldus Sebastien Gendron, medeoprichter en CEO van TransPod. “De bouw en exploitatie van de TransPod Line zal de inwoners van Alberta helpen zich gemakkelijk te verplaatsen, nieuwe banen creëren en investeringen in de regio stimuleren. Met het vertrouwen van onze investeerders en de regering van Alberta kunnen we een gezamenlijke visie van een vooruitstrevende, duurzame en groeiende economie realiseren.”

Enkele hoofdpunten uit de Alberta TransPod-haalbaarheidsstudie zijn:

  • Aanzienlijke economische groei: Het BBP van de provincie zal dankzij de aanleg van de Alberta TransPod Line tussen nu en 2030 met USD 19,2 miljard (ofwel 6,25 procent) groeien.
  • Aanzienlijke groei van de werkgelegenheid: Het Alberta TransPod-infrastructuurproject zal 15.600 banen per jaar creëren – in totaal 140.000 banen over een periode van negen jaar.
  • Lagere kosten voor reizigers: Een rit met de TransPod van Calgary naar Edmonton duurt 45 minuten, tegen een geschatte ticketprijs van CAD 90, vergeleken met meer dan drie uur rijden of een vliegticket van CAD 162.
  • Reductie van de CO2-voetafdruk: Gerekend over een jaar zal het verwachte passagiersvervoer tussen Calgary en Edmonton de CO2-uitstoot met 636.000 ton per jaar verlagen. Dit is het equivalent van het aanplanten van een bos van vier keer de oppervlakte van Calgary.

“Een van de strategische doelen van BCG is investeren in innovatieve projecten. Onze afstemming met CERIECO voor het TransPod-project sluit nauw aan op deze doelstelling en belooft veel goeds voor toekomstige projecten. We kijken ernaar uit om dit te realiseren,” aldus de Broughton Capital Group.

De aankomende fasen van het Alberta TransPod-project zijn:

  • Korte termijn: Onderzoek en ontwikkeling; bouwvergunning; milieubeoordeling; grondaankoop (heden-2024)
  • Middellange termijn: Bouw van testtraject, hogesnelheidstesten en certificering (2023-2027)
  • Lange termijn: Aanleg van een volledige intercitylijn tussen Edmonton en Calgary (te beginnen in 2027)

“Onze samenwerking met BCG en TransPod resulteert in een sterke afstemming van strategische doelen, een complementaire benadering van infrastructuurontwikkeling waarvan we denken dat deze aanzienlijke toegevoegde waarde zal bieden voor diverse innovatieve projecten in Canada,” aldus CERIECO.

Om regionale werkgelegenheidsontwikkeling te ondersteunen en werknemerstraining te bieden voor de TransPod Line in Alberta, is TransPod een samenwerkingsverband aangegaan met Building Trades of Alberta om optimaal gebruik te maken van haar regionale expertise en partnernetwerk.

“TransPod is een boeiende, baanbrekende ontwikkeling voor de toekomst van groene infrastructuur en groen transport in Canada en omstreken,” aldus Terry Parker, Executive Director van Building Trades of Alberta. “Het Alberta TransPod-project helpt Canada niet alleen de CO2-doelstellingen te halen, maar zal ook duizenden goedbetaalde, gemeenschapsondersteunende banen creëren voor geschoolde werkkrachten in Alberta, waaronder leden van inheemse gemeenschappen, vrouwen, nieuwe Canadezen en studenten. The Building Trades of Alberta en haar meer dan 60.000 leden staan vol enthousiasme klaar om deel uit te maken van dit project.”

Colliers Capital Markets, een dochteronderneming van Colliers International, trad op als financieel adviseur van TransPod.

Over TransPod Inc.

Het doel van TransPod is een revolutie teweeg te brengen op het gebied van commercieel vervoer tussen grote steden in ontwikkelde en opkomende markten. De startup werd in 2015 opgericht om ‘s werelds toonaangevende buistransportsysteem (de TransPod Line) te bouwen om mensen, steden en bedrijven te verbinden door middel van hogesnelheidsvervoer dat betaalbaar en ecologisch duurzaam is. Het hoofdkantoor van TransPod Inc. is gevestigd in Toronto, Canada.

Zie www.transpod.com voor meer informatie.

Over de Broughton Capital Group

Broughton Capital Group (BCG) is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde projectfinancier. Ons specialisme als regelaar en verstrekker van schuldfinanciering als senior kredietverstrekker is gericht op een verscheidenheid aan projectsectoren wereldwijd in zowel de publieke als de particuliere sector. Met ons interne en externe topteam beschikken we over veel ervaring. Als alternatieve financieringsaanbieder streven we ernaar financieringsoplossingen te bieden die niet altijd beschikbaar zijn in de conventionele markt voor projectfinanciering. Als zodanig streven we ernaar creatief, flexibel en competitief te zijn in de financieringsvoorwaarden die we als kredietverlener kunnen bieden.

Zie www.broughton-capital.com voor meer informatie.

Over CERIECO

CERIECO, opgericht in 1993, is een Chinees staatsbedrijf met projecten in meer dan 30 landen. CERIECO is een algemene EPC-aannemer met specialisaties in infrastructuur- en vastgoedconstructie en exportkredietfinanciering. CERIECO is in Canada actief onder CERIECO Canada Corp.

Zie www.cerieco.com voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Dianna Lai Read

Director van Communications

TransPod Inc.

dianna.lai@transpod.com

Richard Yu

Colliers Capital Markets

richard.yu@colliers.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr