09:00 uur 12-07-2022

Owl Labs introduceert nieuwe Meeting Owl 3 om hybride teams nog beter te ondersteunen

Het nieuwste model van de eerste AI-gedreven, 360-graden videoconferencing-oplossing is sneller, accurater en heeft een groter bereik dat hybride bijeenkomsten in grotere ruimtes verbetert

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Owl Labs, wereldwijde technologieleverancier voor digitale samenwerking, introduceert vandaag de Meeting Owl 3-camera, een nieuwe externe microfoon en verbeterde Owl Intelligence System (OIS)-software. De nieuwe generatie van de bekroonde Meeting Owl-serie biedt onder meer snellere en accuratere gezichtsherkenning (zelfs met mondneusmasker) en betere audio- en videofunctionaliteiten.

Meeting Owl 3 is de derde generatie van het systeem met microfoon, luidspreker en een 360-graden camera die automatisch inzoomt op de spreker. Deelnemers aan videogesprekken met een Meeting Owl 3 zien een 360-graden beeld van de ruimte plus maximaal drie inzetjes, die automatisch en dynamisch inzoomen op deelnemers die spreken of bewegen. Hierdoor voelen virtuele meetings meer aan als persoonlijke gesprekken tussen fysiek aanwezigen en virtuele deelnemers. De producten van Owl Labs worden door meer dan 100.000 organisaties wereldwijd gebruikt, waaronder 84 Fortune-100 bedrijven.

Nieuwe en verbeterde functies zijn onder meer:

Verbeterde gezichtsherkenning – de upgrade van de OIS-software is 5 keer accurater in het herkennen van gezichten met mondneusmaskers en 58% accurater in het identificeren van gezichten op grotere afstand, om teams die maskers dragen en onderling afstand houden beter te ondersteunen;

4 keer snellere detectie – de nieuwe OIS versnelt de automatische focus op deelnemers in de ruimte met factor 4, en zorgt ervoor dat binnen 3 seconden nadat ze spreken of bewegen wordt ingezoomd om de natuurlijke flow van de conversatie te verbeteren;

Uitgebreid audiobereik – compatibel met de nieuwe Expansion Mic-microfoon, die het audiobereik met 5,5 meter uitbreidt naar maximaal 8 meter in de richting van de microfoon, zodat alle deelnemers aan grotere vergadertafels gehoord kunnen worden;

Owl Connect – Meeting Owl 3 is het enige 360-graden videoconferencing-systeem op de markt dat twee apparaten kan koppelen om het bereik in grotere ruimtes uit te breiden. Door twee apparaten te koppelen, wordt het videobereik vergroot naar 8,5 meter en het audiobereik naar 13,5 meter, afhankelijk van de behoefte;

Betere compatibiliteit – nu compatibel met USB-C, waardoor er geen speciale adapters nodig zijn om te verbinden met laptops;

Razendsnelle setup – dankzij het plug-and-play ontwerp is een Meeting Owl 3 binnen 6 minuten uit te pakken, te installeren en te gebruiken. Het apparaat kan daarmee 3 keer sneller worden ingesteld dan andere producten op de markt.

Doorlopende updates – De OIS zorgt er voor dat apparaten steeds slimmer worden, dankzij nieuwe functies en mogelijkheden die automatisch via WiFi worden geleverd.

Volledige IT-ondersteuning – installeer en registreer de apparaten via desktop of mobiele app en beheer de apparaten op afstand met het webportaal van Owl Labs.

“Hoewel thuiswerken niet langer verplicht is, willen werknemers ook in de toekomst profiteren van de voordelen van flexibel werken. Uit ons recente “State of Hybrid Work“-onderzoek blijkt dat 64% van de Nederlandse thuiswerkers een nieuwe baan zou zoeken als verplichte kantooruren weer zouden worden ingevoerd. Gezien de krappe arbeidsmarkt kan bijna geen enkele onderneming zich dat veroorloven”, zegt Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs. “Veel bedrijven beseffen dat hybride werk niet langer een tijdelijke oplossing is en zijn op zoek naar geschikte technologie om dit nieuwe werken te ondersteunen. Als een team dat al vóór de coronapandemie hybride werkte, zijn wij trots op onze derde generatie van de Meeting Owl, die teams in organisaties van elke omvang nog effectiever met elkaar laat verbinden.”

Over Owl Labs

Owl Labs is een technologiebedrijf dat betere werkplekken en leerervaringen creëert voor hybride werknemers en virtuele klaslokalen. Het vlaggenschip van het bedrijf, de bekroonde Meeting Owl Pro, beschikt over een wifi-compatibele, draagbare 360° camera, microfoon en luidspreker met eigen AI-technologie die automatisch focust op wie er spreekt met behulp van audiovisuele signalen. Het bedrijf levert oplossingen die samenwerking en productiviteit bevorderen, organisaties en onderwijzers helpen verbonden te blijven met werknemers en studenten op afstand. Meer informatie via www.owllabs.com.

Contacts

Owl Labs persdesk
Clarity

Tijs Mannien

+31 (0)23 555 34 24

owllabs.benelux@clarity.global

Check out our twitter: @NewsNovumpr