09:00 uur 26-01-2021

Owl Labs bundelt krachten met Ingram Micro om de distributie van de Meeting Owl Pro binnen Europa te verbreden

Owl Labs kondigt strategisch partnerschap aan met Ingram Micro Pan Europe om een unieke distributie naar belangrijke verticale Europese resellers te realiseren

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Owl Labs, bekroond leider op het gebied van immersieve samenwerkingstechnologie voor videovergaderen en de bijbehorende diensten, kondigde vandaag een alliantie aan met Ingram Micro, ‘s werelds grootste distributeur en leverancier van technologiediensten en -oplossingen. Met de nieuwe distributieovereenkomst bereikt Owl Labs een groter deel van Europa en versterkt het zijn positie op belangrijkste Europese markten.

De samenwerking van Owl Labs met Ingram Micro geeft Owl Labs de gelegenheid het bereik en de toegankelijkheid van zijn bekroonde paradepaardje, de Meeting Owl Pro, te vergroten. Vanuit één centraal distributiecentrum in Straubing, Duitsland zal de toeleveringsketen in 17 distributiecentra in heel Europa ondersteund worden, om het product in alle 28 landen te verkopen. Ingram Micro bedient een verscheidenheid aan resellers en meer dan 2.000 van ‘s werelds meest bekende merken op het gebied van IT en mobiliteitstechnologie.

Met de snelle opkomst van hybride werkvormen en teams op afstand, is het behoud van effectieve communicatie en samenwerking, ongeacht de locatie, belangrijker dan ooit. Naarmate meer diverse en flexibele werkpatronen gangbaarder worden, moeten bedrijven een betere manier vinden om werknemers met elkaar in contact te brengen, of ze nu op kantoor zijn of thuis. Bedrijven kunnen met de Meeting Owl Pro een naadloze samenwerking tussen teams tot stand brengen, ongeacht de locatie van hun werknemers. De Meeting Owl Pro, voorzien van Owl Labs’ eigen intelligentietechnologie, richt zich automatisch op degene die aan het woord is in een ruimte, met behulp van audio- en visuele signalen uit zijn 360-graden-camera met hoge resolutie, acht microfoons en driewegluidsprekers, die alles binnen een bereik van vijf meter oppikken. Door deze technologie kan het slimme apparaat een volledig immersieve ervaring creëren voor alle betrokken deelnemers, waarbij het bijna lijkt alsof zij persoonlijk aanwezig zijn. Het apparaat is ook compatibel met alle veelgebruikte platforms voor videovergaderen.

“We zijn ontzettend blij samen te gaan werken met Ingram Micro, om ons bereik en onze positie in heel Europa te vergroten en ons bedrijf uit te breiden en te versterken. Deze alliantie zal het makkelijker maken voor bedrijven en onderwijsinstellingen in Europa om de samenwerkingstechnologie van Owl Labs te gebruiken om duidelijke en effectieve communicatie met werknemers of studenten te onderhouden en te faciliteren, ongeacht hun locatie.” aldus Frank Weishaupt, CEO van Owl Labs. “Nu hybride en flexibel werken in populariteit toeneemt, is er meer vraag naar producten en diensten die hybride teams productiever maken en in staat stellen effectiever te communiceren. We kijken ernaar uit om aan deze vraag te voldoen door onze samenwerking met Ingram Micro.”

De producten van Owl Labs worden door meer dan 50.000 bedrijven in 156 landen in een breed scala sectoren ingezet. Tot de gebruikers behoren onder meer Ogilvy, ClearScore, de Bern University of Applied Science en Prague College. Owl Labs is onlangs bij de AV Technology Awards uitgeroepen tot communicatietechnologie van het jaar, is winnaars van de Duitse Design Award en heeft een Red Dot Award in ontvangst mogen nemen. De Meeting Owl Pro van Owl Labs staat ook op de lijst van TIME Magazine met De 100 best uitvindingen van 2020.

Waar dan ook te kunnen werken en overal duidelijk en veilig te kunnen communiceren is van cruciaal belang voor werken in de toekomst,” aldus Joost Boon, directeur Advanced Solutions, UCC Supply Chain and Business Operations, Pan Europe GmbH, Ingram Micro. “We zijn verheugd Owl Labs te verwelkomen in het portfolio van Ingram Micro Pan Europe en kijken ernaar uit om samen te werken met onze ketenpartners om meer bewustzijn en vraag te genereren naar de innovatieve en immersieve videoconferentietechnologie van Owl Labs.”

Over Owl Labs

Owl Labs is een bedrijf dat zich richt op samenwerkingstechnologie en de manier waarop we contact maken radicaal verandert. Owl Labs creëert zeer immersieve en inclusieve vergaderervaringen voor de hybride werkomgeving en het virtuele klaslokaal van vandaag de dag. Het paradepaardje van het bedrijf, de bekroonde Meeting Owl, is voorzien van een 360-graden-camera, microfoon en luidspreker met wifi-ondersteuning, aangestuurd door eigen technologie, met een automatische zoomfunctie die reageert op wie er aan het woord is. In 2020 stond de Meeting Owl Pro op de lijst met 100 beste uitvindingen van TIME.

Owl Labs blijft de verschuiving naar hybride werkvormen promoten met zijn jaarlijkse Statusrapport werken op afstand. Voor meer informatie over Owl Labs, het volledige assortiment en om mee te doen aan de ‘Work from Anywhere’ beweging, kunt u terecht op www.owllabs.com.

Over Ingram Micro

Ingram Micro helpt bedrijven de belofte van technologie waar te maken. Het bedrijf levert een volledig spectrum mondiale technologie en diensten voor de toeleveringsketen aan bedrijven over de hele wereld. Dankzij diepgaande expertise op het gebied van technologische oplossingen, mobiliteit, cloud en oplossingen voor de toeleveringsketen kunnen zijn bedrijfspartners efficiënt en succesvol opereren in de markten die zij bedienen. Ongeëvenaarde flexibiliteit, gedetailleerde marktkennis, het vertrouwen en de betrouwbaarheid die voortkomen uit tientallen jaren van bewezen relaties, maken Ingram Micro uniek en vooruitstrevend. Ontdek hoe Ingram Micro u kan helpen de belofte van technologie waar te maken. Ga voor meer informatie naar www.ingrammicro.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chloe Parker

e-mail: owluk@clarity.pr
Telefoon: +44 (0)7305252756

Check out our twitter: @NewsNovumpr