10:30 uur 20-06-2022

ZS lanceert ZAIDYN™ Clinical Development en breidt zo zijn platform voor digitale levenswetenschappen uit

ZAIDYN Clinical Development stelt levenswetenschapsbedrijven in staat om silo’s in het ontwerp en de planning van klinische proeven te doorbreken, belemmeringen voor inschrijving en betrokkenheid weg te nemen en patiënten sneller betere producten te bieden.

EVANSTON, Ill.–(BUSINESS WIRE)– Het wereldwijde managementadvies- en technologiebedrijf ZS heeft de lancering aangekondigd van ZAIDYN Clinical Development. Het aanbod is de nieuwste uitbreiding van het platform ZAIDYN van ZS, ontworpen om het voor levenswetenschapsbedrijven mogelijk te maken de klantbetrokkenheid, veldprestaties, analyses en – nu – ontwerp en planning voor klinische ontwikkeling digitaal te transformeren en op te schalen.

“Vandaag kondigen we de lancering aan van ZAIDYN Clinical Development, waarmee we voortbouwen op meer dan 35 jaar software-expertise,” aldus Sanjay Joshi, managing principal en platformleider voor ZS. “Met ZAIDYN kunnen levenswetenschapsorganisaties hun wereldwijde teams, producten, processen, applicaties, algoritmen en data-activa verbinden voor krachtige inzichten om klinisch onderzoek vorm te geven en klinische ontwikkelingstijdlijnen te versnellen. Ons platform werkt met bestaande IT-systemen om efficiëntie en connectiviteit te stimuleren, kosten te verlagen en levenswetenschapsbedrijven van elke omvang in staat te stellen te innoveren, op te schalen en te groeien naarmate het wereldwijde ecosysteem voor de gezondheidszorg evolueert.”

ZAIDYN Clinical Development maakt gebruik van de kracht van een zelflerend netwerk, AI-gestuurde inzichten en algoritmen om te zorgen voor een vloeiende, snelle, wrijvingsloze onderzoekservaring voor zakelijke gebruikers, onderzoekers op locatie en patiënten. Met onze producten hebben bedrijven de mogelijkheid om:

  • Innovatie en besluitvorming tijdens het hele klinische ontwikkelingsproces te bevorderen met inzichtelijke, dynamische rapportage en analyse voor klinische teams en een hoogwaardige weergave van klinische studie-activiteiten voor leiders
  • De planning van klinische onderzoeken en het ontwerp van protocollen te optimaliseren met behulp van AI en voorspellende inzichten die de ervaringen en perspectieven van deelnemers en patiënten weerspiegelen
  • Teams te ondersteunen bij het testen en modelleren van locatie- en inschrijvingsscenario’s om manieren te vinden om onderzoeken inclusiever en boeiender te maken, de last van deelnemers te verlichten, wijzigingen te beperken en de efficiëntie van studies te versnellen
  • Een groeiend universum van industriële en historische klinische onderzoeksgegevens, praktijkgegevens, locatiecriteria en inzichten in patiëntenonderzoeken te creëren
  • De lat voor klinisch onderzoek hoger te leggen met producten die zijn gebouwd op Amazon Web Services (AWS) die de nieuwste klinische gegevensstandaarden toepassen en connectiviteit bieden in upstream- en downstream-systemen

Meer dan 130 bedrijven gebruiken de producten van ZS al om zakelijke beslissingen te nemen. Nu kunnen deze bedrijven de klinische expertise van ZS-consulting combineren met de nieuwste functies van ZAIDYN Clinical Development om zakelijke en klinische silo’s te doorbreken en teams in staat te stellen efficiënter samen te werken.

“ZAIDYN Clinical Development zal onze klanten helpen bij het omgaan met de grootschalige, ontwrichtende veranderingen die we in onze branche zien plaatsvinden – en met de veranderingen aan de horizon, aangezien AI en machine learning klinisch onderzoek en ontwikkeling (R&D) transformeren,” aldus Aaron Mitchell, wereldwijde praktijkleider R&D-excellentie. “Slimmere platforms voor levenswetenschappen kunnen ons helpen de diversiteit van klinische onderzoeken te verbeteren, levensreddende therapieën sneller bij patiënten te brengen en patronen en doorbraken te ontsluiten die de toekomst van het klinisch onderzoek zullen veranderen. Het draait allemaal om het effectiever gebruiken van inzichten uit gegevens om meer inclusieve onderzoeken en betere patiëntresultaten te stimuleren.”

“Met de steun van ZS en het ZAIDYN-platform versnellen we de transformatie die we drie jaar geleden hebben ingezet,” stelde Cynthia Deparis, programmamanager bij Sanofi. “Het platform helpt ons een datagestuurde benadering te volgen om de beste landen en locaties voor klinische studies te identificeren. Het heeft ons geholpen het universum van klinische operationele onderzoeksgegevens te integreren en uit te breiden, zodat we locaties en landen kunnen targeten die bijdragen aan de realisatie van ons ontwikkelingsportfolio en verschillende strategische parameters kunnen overdenken, zoals het concurrentielandschap, de activiteit van onze collega’s, historische kennis over locaties en feedback van gebruikte locaties. Met deze inzichten en het vermogen om verschillende scenario’s te modelleren, kunnen we de werving blijven optimaliseren en de nauwkeurigheid van onze projecties verbeteren, waardoor de ontwikkeling van onze klinische proeven continu verbeterd wordt.”

Over ZS

ZS is een managementadvies- en technologiebedrijf dat zich richt op het transformeren van de wereldwijde gezondheidszorg en daarbuiten. We maken gebruik van onze toonaangevende analyses, plus de kracht van data, wetenschap en producten om onze klanten te helpen slimmere beslissingen te nemen, innovatieve oplossingen te leveren en de resultaten voor iedereen te verbeteren. ZS is opgericht in 1983 en telt meer dan 12.000 medewerkers in 35 kantoren wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.zs.com of volg ons op Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Quintin Maidment; ZS@theblissgrp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr