10:40 uur 29-07-2021

ZS kiest Pratap Khedkar tot CEO

EVANSTON, Ill.–(BUSINESS WIRE)– De wereldwijde professionele dienstverlener ZS heeft vandaag aangekondigd dat Pratap Khedkar, hoofd van de wereldwijde praktijken voor biofarmaceutica en het gezondheidsecosysteem van het bedrijf, door de leiders van het bedrijf tot CEO is gekozen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210729005433/nl/

Pratap Khedkar, CEO, ZS (Photo: Business Wire)

Pratap Khedkar, CEO, ZS (Photo: Business Wire)

Khedkar is de derde CEO in de bijna 40-jarige geschiedenis van ZS. Hij werd gekozen door zijn collega’s, een structuur die de oprichters van ZS, Andris A. Zoltners en Prabhakant Sinha, hebben ingesteld om culturele continuïteit te waarborgen en leiders te verheffen die de toewijding van het bedrijf aan strategie, innovatie en samenwerking met klanten belichamen. Hij volgt Chris Wright op, die de maximale termijn van het bedrijf heeft vervuld en de komende vijf jaar verbonden zal zijn aan ZS als onderdeel van het belangrijkste emeritus-programma van het bedrijf, zich richtend op de projecten waar hij het meest gepassioneerd over is.

Khedkar heeft gedurende zijn 21 jaar bij ZS verschillende leidinggevende functies bekleed. Khedkar heeft bijna tien jaar leidinggegeven aan de wereldwijde farmaceutische en biotechnologische praktijk van de onderneming, waarbij hij de groei en marktpenetratie bij zowel gevestigde als opkomende bedrijven heeft gestimuleerd. Terwijl hij aan het hoofd stond van het geavanceerde datawetenschapstraject van de onderneming, hielpen hij en 250 datawetenschappers bij het integreren van AI-gebaseerde oplossingen binnen veel bedrijfsgebieden. Hij heeft onlangs zijn aandacht gericht op het uitbreiden van de expertise van het bedrijf op het gebied van gezondheidszorg om klanten te helpen diepgaandere relaties en effectievere partnerschappen aan te gaan binnen het ecosysteem van de gezondheidszorg om de gezondheidsresultaten te verbeteren, een betere patiëntervaring te benadrukken en gezondheidsverschillen aan te pakken.

“Pratap stapt in deze rol tijdens een opwindende periode van groei en verandering bij ZS,” aldus Wright, die toezicht hield op de groei van 30% van het bedrijf in 2020. “We worden steeds vaker ingeschakeld door de bedrijven waarmee we samenwerken om de volgende grote verschuivingen in hun respectievelijke sectoren te identificeren en daarover te adviseren en zich bij deze veranderingen aan te passen. Ik ben ervan overtuigd dat met de raadgevingen van Pratap de beste dagen bij ZS nog voor ons liggen.”

“Chris heeft geweldig werk geleverd tijdens zijn jaren als CEO, en ik zal de komende maanden en jaren steun ondervinden van zijn kennis en begeleiding,” stelde Khedkar. “Zijn grootste erfgoed is het behoud van de cultuur waar onze oprichters zo hard voor hebben gewerkt. Zijn nadruk op voortdurend investeren in onze mensen heeft ‘de magie levend gehouden,’ zoals hij wel eens zegt.”

Khedkar gaat toezicht houden op de wereldwijde versnelling en opschaling van ZS’s portfolio van levenswetenschappen en gezondheidszorg. Hij is van plan de investeringen in technologie, digitale analyse en softwaremogelijkheden van het bedrijf in de gezondheidszorg en in andere sectoren op te voeren. Om samen met klanten te blijven werken en verbonden te blijven met markttrends, maakt Khedkar een kritische aanpassing aan het operationeel leiderschapsmodel door de 20-jarige ZS-veteraan Sandra Forero te benoemen in de nieuw gecreëerde functie van Chief Operating Officer van het bedrijf.

Forero heeft verschillende leidinggevende functies bekleed bij ZS, waaronder klantenserviceleider voor twee grote biofarmaceutische klanten, hoofd van de geïntegreerde analysepraktijk van het bedrijf, stichtend voorzitter van het team voor mensen en cultuur, voorzitter van de raad voor inclusie en diversiteit en gekozen lid van de aandeelhoudersraad van ZS sinds 2015.

“Ik heet Sandra welkom in deze rol en kijk ernaar uit om met haar samen te werken. Ze is een vertrouwde en gerespecteerde leider bij ZS die ongelooflijk gepassioneerd is over het stimuleren van de impact voor klanten, het verzekeren van de groei en het succes van onze mensen en het beheren van onze cultuur,” verklaarde Khedkar. “Onze toewijding aan uitmuntendheid en het oplossen van complexe problemen is van cruciaal belang voor zowel persoonlijke als bedrijfsgroei en heeft ZS gemaakt tot wat het nu is. En we zijn sterk gepositioneerd om meer te blijven doen waar ZS goed in is: bedrijven en hun klanten helpen te gedijen.”

“Bij ZS werken we samen om onze diepgaande expertise op het gebied van industrie en functionele gebieden, analyse en technologie te benutten om een cultuur van innovatie en samenwerking te cultiveren ten behoeve van de klant,” merkte Jaideep Bajaj, voorzitter van de raad van bestuur bij ZS, op. Hij bekleedde de functie van CEO van 2003 tot 2012. “Ik ben enthousiast over het volgende tijdperk van ZS, waarin Pratap een sterk team gaat leiden dat zich richt op het creëren van waarde voor onze klanten.”

Khedkar heeft een Ph.D. in kunstmatige intelligentie van de University of California, Berkeley en een Bachelor of Technology-graad in computerwetenschappen van het Indian Institute of Technology Delhi.

Over ZS

ZS is een professionele dienstverlener die zij aan zij met bedrijven werkt om producten te helpen ontwikkelen en leveren die de klantwaarde en bedrijfsresultaten stimuleren. We maken gebruik van onze diepgaande branche-expertise, geavanceerde analyses, technologie en strategie om oplossingen te creëren die werken in de praktijk. Met meer dan 37 jaar ervaring en meer dan 10.000 ZS’ers in 28 kantoren over de hele wereld, zetten we ons met passie in om bedrijven en hun klanten te helpen groeien. Ga voor meer informatie naar www.zs.com of volg ons op Twitter en LinkedIn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Quintin Maidment

The Bliss Group

ZS@TheBlissGrp.com
212-600-2584

Check out our twitter: @NewsNovumpr