19:41 uur 24-05-2022

QCT kondigt ondersteuning aan van NVIDIA Grace CPU Superchips voor gebruik in HPC- en AI-toepassingen

Baanbrekend processorontwerp op nieuwe servers komt tegemoet aan verschillende datacenterbehoeften

TAIPEI, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– Quanta Cloud Technology (QCT), een wereldwijde leverancier van datacenteroplossingen, heeft vandaag nieuwe servers aangekondigd die de NVIDIA Grace™ CPU Superchip en Grace™ Hopper™ Superchip zullen ondersteunen. QTC integreert de NVIDIA Grace™ CPU, waarbij gestreefd wordt naar de hoogste prestaties, geheugenbandbreedte, energie-efficiëntie en configureerbaarheid die klaar is voor het moderne datacenter en die zich richt op de meest veeleisende toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), high-performance computing (HPC), gegevensanalyse, digitale tweelingen, cloud gaming en hyperscale computers.

Baanbrekende CPU voor het moderne datacenter

De NVIDIA Grace CPU Superchip is een baanbrekende processor die is ontworpen voor het moderne datacenter en biedt de hoogste prestaties en tweemaal de geheugenbandbreedte en energiezuinigheid in vergelijking met de huidige toonaangevende serverprocessors. De NVIDIA Grace CPU Superchip kan standalone worden gebruikt of met de toonaangevende GPU- en BlueField® data processing unit (DPU)-bouwstenen van NVIDIA. De Grace Hopper Superchip combineert een NVIDIA Grace CPU met een NVIDIA Hopper-architectuurgebaseerde GPU. De geïntegreerde module is ontworpen voor HPC- en grootschalige AI-toepassingen. De NVIDIA Grace Hopper Superchip zal tot 10x hogere prestaties mogelijk maken in een verscheidenheid aan configuraties voor toepassingen die terabytes aan gegevens gebruiken, waardoor wetenschappers en onderzoekers ongekende oplossingen kunnen vinden voor ‘s werelds meest complexe problemen.

“Als toonaangevende cloud-enabler wil QCT een cruciale enabler zijn voor AI- en HPC-applicaties voor het moderne datacenter,” aldus Mike Yang, president van QCT. “We zijn verheugd om ons computerportfolio uit te breiden met de NVIDIA Grace CPU Superchip en Grace Hopper Superchip. Omdat we een toename zien van de veelheid aan AI-toepassingen, werkt QCT nauw samen met NVIDIA om ervoor te zorgen dat onze klanten kunnen profiteren van de nieuwste en beste CPU-, GPU- en netwerktechnologieën.”

QCT zal de nieuwe NVIDIA Grace CPU Superchip en Grace Hopper Superchip toevoegen aan zijn uitgebreide serverportfolio om ongekend versneld computergebruik te leveren. Ontworpen om te communiceren met het nieuwste PCIe Gen5-protocol, zal dit de snelste communicatie zijn om optimale connectiviteit mogelijk te maken met de best presterende GPU’s en de snelste netwerken met Ethernet tot 400 gigabit per seconde (Gb/s) of NVIDIA Quantum-2 400Gb/s InfiniBand met NVIDIA ConnectX®-7 slimme netwerkinterfacekaarten (SmartNIC’s) en BlueField-3 DPU’s voor de beste versnelling in zijn klasse voor veilige HPC- en AI-workloads. Deze nieuwe QCT-serversystemen worden volgend jaar uitgebracht en ondersteunen ook NVIDIA’s computersoftwarestacks, waaronder NVIDIA HPC, NVIDIA AI, Omniverse en NVIDIA RTX.

Volg QCT op Facebook en Twitter om het laatste nieuws en aankondigingen te ontvangen.

Over QCT

QCT is een wereldwijde leverancier van datacenteroplossingen die de efficiëntie van hyperscale-hardware combineert met infrastructuursoftware van een diversiteit aan sectormarktleiders om de volgende generatie datacenterontwerp- en operationele uitdagingen op te lossen. QCT bedient cloudserviceproviders, telecom en ondernemingen met openbare, hybride en private clouds. Het moederbedrijf van QCT is Quanta Computer, Inc., een Fortune Global 500-onderneming. www.qct.io

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Danny Chang

danny_chang@quantatw.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr