22:35 uur 20-04-2022

Planet sluit zich aan bij het ESA Third Party Mission Programme voor open access naar hoogfrequente, hoogresolutiebeeldvorming

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Planet Labs PBC (NYSE: PL), een toonaangevend leverancier van dagelijkse gegevens en inzichten over de aarde heeft vandaag bekendgemaakt dat PlanetScope en SkySat data van Planet zich hebben aangesloten bij deThird Party Missions-portefeuille van het Europees Ruimteagentschap (ESA), waardoor ESA gebruik kan maken van gegevens van Planet data voor wetenschappelijke, research- en pre-operationele aardobservatie gebaseerd op applicatiesontwikkeling. Door verspreiding onder het ESA Earthnet Programme kunnen Europese onderzoekers, wetenschappers en bedrijven toegang krijgen tot Planet’s hoogfrequente, hoogresolutiesatellietgegevens voor niet-commercieel gebruik.

Het ESA Earthnet Programme is gestart in 1976 en is een “Netwerk voor de Aarde,” met het doel om een aardobservatiewetenschapsgemeenschap op te bouwen om kennis van onze planeet te verkrijgen en te delen. Binnen dit programma neemt Planet deel aan meer dan 50 andere missies die eigendom zijn van commerciële of publieke organisaties om bijna dagelijkse PlanetScope-beelden, 50 cm SkySat-beelden en RapidEye-archiefgegevens aan dit wereldwijde netwerk toe te voegen. In 2019 sloot Planet een overeenkomst met ESA voor het beoordelen van het beschikbaar maken van Planet’s data voor haar hoogresolutieconstellatie als een Third Party Mission.

“We zijn erg blij PlanetScope en SkySat bij ESA’s Third Party Missions-portefeuille te kunnen verwelkomen en te beginnen met het verspreiden van de Planet-data via het ESA Earthnet Programme,” aldus Peggy Fischer, de missiemanager van ESA Third Party Missions. “De hoogresolutie- en hoogfrequentiebeelden van deze satellietconstellaties zullen een bron van onschatbare waarde bieden voor de Europese R&D- en applicatiesgemeenschap, die zeer bevorderlijk zullen zijn voor de onderzoeks- en bedrijfsmogelijkheden binnen een breed gebied van sectoren.”

“Samenwerken met ESA als onderdeel van het Earthnet Programme is de volgende stap voor Planet in onze missie om alles van het uitgestrekte grondgebied van de aarde elke dag in beeld te brengen, die mondiale verandering zichtbaar, toegankelijk en volgbaar maakt”, aldus Charlie Candy, Planet’s Chief Revenue Officer. “Het is van fundamenteel belang dat we de onderzoeksgemeenschap sterker maken door transparante bronnen en kennis voor het profijt van alle bewoners.”

Planet’s werk met partners via het ESA Earthnet Programme biedt cruciale gegevens ter ondersteuning van het grensverleggende werk van het programma. Onderzoekers en wetenschappers wordt verzocht verslag te doen van hun werk en resultaten na het voltooien van hun project via het programma. Het programma werd opgezet met als doel een nieuwe set toepassingen en applicaties van Earth observatiedata de vrije loop te laten om te strijden tegen klimaatverandering en nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen voor een scala van bedrijfstakken. Het ESA TPM-proces omvat de indiening van een projectvoorstel op het ESA Earth online-portal. Sluit u hieraan om meer te weten te komen over hoe zich in te schrijven voor het Earthnet Programme en te beginnen met Planet-data.

Over Planet Labs PBC

Planet is een toonaangevend leverancier van mondiale, dagelijkse satellietbeelden en geo-ruimtelijke oplossingen. Planet wordt aangestuurd door een missie om de wereld elk dag af te beelden en verandering zichtbaar, toegankelijk en volgbaar te maken. Planet is opgericht in 2010 door drie wetenschappers van NASA. Planet ontwerpt, bouwt en beheert de grootste vloot satellieten voor aardobservatieafbeeldingen, die meer dan 30 TB data per dag vastlegt. Planet levert missiekritieke data, geavanceerde inzichten en softwareoplossingen aan meer dan 700 klanten, bestaande uit in de wereld toonaangevende bedrijven en overheidsorganisaties op het gebied van landbouw, bosbouw, inlichtingendiensten, onderwijs en financiën, die gebruikers in staat stellen effectief unieke waarde van satellietbeelden af te leiden. Planet is een organisatie voor algemeen nut (public benefit corporation) die handelt op de New York Stock Exchange als PL. Bezoek www.planet.com voor meer informatie en volg ons op Twitter.

Over ESA

Het Europees Ruimteagentschap (ESA) biedt de poort naar de ruimte voor Europa. ESA is een organisatie van overheden die in 1975 is opgezet met de missie de ontwikkeling van de ruimtevaartcapaciteit van Europa vorm te geven en te verzekeren dat investering in de ruimte voordelen oplevert voor de burgers van Europa en de rest van de wereld. Ga voor meer informatie naar ESA opwww.esa.int.

Toekomstgerichte verklaringen

Op de werkelijk gebeurde informatie in dit persbericht na, zijn de zaken die hierin worden beschreven toekomstgerichte verklaringen in de betekenis van de “safe harbor”-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, waaronder onder meer, het vermogen van het bedrijf de marktkans te pakken en één of meer mogelijke voordelen te realiseren uit strategische samenwerkingsverbanden en samenwerking met klanten. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de overtuigingen van het management van het bedrijf, alsmede aannames die door hen zijn gedaan en informatie die zij momenteel beschikbaar hebben. Omdat dergelijke verklaringen gebaseerd zijn op verwachtingen wat betreft toekomstige gebeurtenissen en resultaten en niet op feiten, kunnen feitelijke resultaten wezenlijk verschillen van die die werden verwacht. Factoren die ervoor kunnen zorgen dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de huidige verwachtingen, zijn onder andere, maar zijn niet beperkt tot, de risicofactoren en overige informatie over het bedrijf en de activiteiten in de periodieke verslagen van het bedrijf, informatie aan de aandeelhouders en andere openbare informatie die zo nu en dan wordt ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) die online beschikbaar zijn bij www.sec.gov en op de website van het bedrijf op www.planet.com. Alle toekomstgerichte verklaringen geven uitsluitend de overtuigingen en aannames van het bedrijf weer van het moment waarop zij zijn gemaakt. Het bedrijf neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen bij te werken om toekomstige gebeurtenissen of omstandigheden weer te geven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Planet Press
Claire Bentley

Planet Labs PBC

comms@planet.com

Planet Investor Relations
Chris Genualdi, Cleo Palmer-Poroner

Planet Labs PBC

ir@planet.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr