00:13 uur 07-04-2022

CoStar Group neemt Business Immo over, een toonaangevende nieuwsdienst voor commercieel onroerend goed in Frankrijk

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– CoStar Group, Inc. (NASDAQ: CSGP), een toonaangevende leverancier van online vastgoedmarktplaatsen, -informatie en -analyses in de commerciële en residentiële vastgoedmarkten, kondigde vandaag de overname aan van Business Immo, de belangrijkste nieuwsdienst voor commercieel vastgoed van Frankrijk.

Business Immo werd opgericht in 2004 en is snel gegroeid als online nieuwsbron voor onroerend goed met landelijke dekking van de Franse commerciële vastgoedmarkt. Vandaag de dag wordt Business Immo algemeen erkend als een toonaangevende nieuwsaanbieder op het gebied van digitaal commercieel vastgoed in Frankrijk, met meer dan 300.000 unieke bezoekers per maand, waaronder makelaars, investeerders, ontwikkelaars en kredietverstrekkers. Business Immo staat bekend om zijn impactvolle online nieuws- en druktijdschriften en heeft zijn productportfolio uitgebreid met trainingen, opleidingen en industrieconferenties. De publicatie heeft meer dan 2.000 geabonneerde bedrijven en 100.000 volgers op sociale media.

De overname van Business Immo is een belangrijke toevoeging aan het groeiende wereldwijde nieuwsteam van CoStar Group, dat dagelijkse berichtgeving biedt in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en via Hotel News Now, de internationale nieuwsdienst van CoStar voor de horeca. Met meer dan 235.000 abonnees en 19.000 artikelen gepubliceerd in 2021, is CoStar-nieuws een van de grootste nationale en internationale vastgoednieuwsnetwerken ter wereld. CoStar-journalisten ontvingen onlangs acht onderscheidingen, waaronder drie gouden medailles, van de National Association of Real Estate Editors, de grootste organisatie voor vastgoedjournalistiek in de Verenigde Staten.

“De overname van Business Immo voegt opnieuw een hoogwaardige troef toe aan onze groeiende internationale aanwezigheid,” aldus Andrew C. Florance, oprichter en Chief Executive Officer van CoStar Group. “We bouwen actief aan onze nieuws-, informatie- en marktplaatsen in Europa, en Frankrijk is een van de belangrijkste vastgoedmarkten ter wereld met een geschatte jaarlijkse waarde van € 40 miljard aan investeringstransacties. Er is een nauwe kruising van commercieel vastgoednieuws en -informatie en deze verbinding is erg belangrijk voor CoStar Group, omdat de waarde van ons nieuws de mensen naar het platform brengt. Business Immo levert geweldige onafhankelijke nieuwsdiensten en heeft een uitstekende reputatie bij makelaars, eigenaren, kredietverstrekkers en andere vastgoedmarktdeelnemers. We kijken ernaar uit om het Business Immo-team te verwelkomen bij CoStar Group, waaronder het zeer gerespecteerde leiderschapsteam dat het bedrijf zal blijven leiden.”

“Door zich te voegen bij CoStar Group, begint Business Immo aan een nieuwe fase in zijn ontwikkeling,” stelde Sandra Roumi, Président Déléguée van Business Immo. “Onze strategie op basis van nieuws, evenementen en commerciële vastgoedtraining past perfect bij CoStar Group, en samen zullen we groei in onze activiteiten nastreven met een focus op best-in-class informatietechnologie.”

Ga voor meer informatie over Business Immo naar BusinessImmo.com.

Over CoStar Group, Inc.

CoStar Group, Inc. (NASDAQ: CSGP) is een toonaangevende leverancier van online vastgoedmarktplaatsen, -informatie en -analyses. CoStar, opgericht in 1987, voert uitgebreid, doorlopend onderzoek uit om de grootste en meest uitgebreide database met informatie over commercieel onroerend goed te produceren en te onderhouden. Onze reeks online diensten stelt klanten in staat om ongeëvenaard inzicht te krijgen in de waarde van commercieel onroerend goed, marktomstandigheden en huidige beschikbaarheid. STR biedt hoogwaardige gegevensbenchmarking, analyses en marktinzichten voor de wereldwijde horecasector. Ten-X biedt een vooraanstaand platform voor het houden van online veilingen van en onderhandelde biedingen voor commercieel onroerend goed. LoopNet is de meest drukbezochte markt online voor commercieel onroerend goed. Apartments.com, ApartmentFinder.com, ForRent.com, ApartmentHomeLiving.com, Westside Rentals, AFTER55.com, CorporateHousing.com, ForRentUniversity.com en Apartamentos.com vormen de belangrijkste online bron voor appartementen voor huurders die op zoek zijn naar geweldige appartementen en bieden vastgoedbeheerders en eigenaren een bewezen platform voor de marketing van hun eigendommen. Homesnap is een sectorleidend online en mobiel softwareplatform dat gebruiksvriendelijke applicaties biedt om de workflow van residentiële makelaars te optimaliseren en de relatie tussen makelaar en klant te versterken. Homes.com voorziet vastgoedprofessionals van reclame- en marketingdiensten voor residentievastgoed. Realla is de meest uitgebreide digitale marktplaats voor commercieel onroerend goed in het VK. BureauxLocaux is een van de grootste gespecialiseerde vastgoedportalen voor het kopen en verhuren van commercieel vastgoed in Frankrijk. De websites van CoStar Group trekken maandelijks tientallen miljoenen unieke bezoekers. CoStar Group, met hoofdkantoor in Washington, DC, heeft kantoren in de VS, Europa, Canada en Azië. Van tijd tot tijd zijn we van plan om onze bedrijfswebsite, www.costargroup.com, te gebruiken als distributiekanaal voor belangrijke bedrijfsinformatie. Ga voor meer informatie naar www.costargroup.com.

Dit persbericht bevat “toekomstgerichte verklaringen”, inclusief, maar niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot de verwachtingen, overtuigingen, bedoelingen of strategieën van CoStar Group met betrekking tot de toekomst. Deze verklaringen zijn gebaseerd op huidige overtuigingen en zijn onderhevig aan vele risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van deze verklaringen, inclusief het risico dat Business Immo niet in staat is haar marktpositie in Frankrijk te behouden of te versterken; het risico dat de activiteiten van Business Immo en CoStar Group niet succesvol of niet tijdig en kostenefficiënt worden gecombineerd; het risico dat de combinatie en integratie van Business Immo de activiteiten van CoStar Group zullen verstoren of zullen leiden tot het verlies van klanten of belangrijke werknemers; het risico dat de overname van Business Immo niet de verwachte voordelen of resultaten oplevert voor CoStar of Business Immo of hun klanten, inclusief uitgebreidere dekking en bereik van hun nieuwsdiensten en groei in activiteiten. Meer informatie over mogelijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de resultaten wezenlijk verschillen van die welke in de toekomstgerichte verklaringen worden verwacht, omvatten, maar zijn niet beperkt tot, die zo nu en dan vermeld worden in de deponeringen van CoStar Group bij de Securities and Exchange Commission, inclusief in het jaarverslag van CoStar op Formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2021, dat is ingediend bij de SEC, inclusief in de secties “Risicofactoren” van die indiening, evenals de andere deponeringen van CoStar bij de SEC die beschikbaar zijn op de website van de SEC www.sec.gov). Alle toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op informatie waarover CoStar Group op de datum hiervan beschikt, en CoStar Group aanvaardt geen verplichting om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Matthew Blocher

CoStar Group

mblocher@costar.com
202.346.6775

Check out our twitter: @NewsNovumpr