00:32 uur 02-10-2021

CoStar Group verwerft BureauxLocaux, een toonaangevende digitale marktplaats voor commercieel onroerend goed in Frankrijk

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– CoStar Group, Inc. (NASDAQ: CSGP), een toonaangevende leverancier van informatie over commercieel onroerend goed, analyses en online marktplaatsen, heeft vandaag aangekondigd dat het COMREAL INFO, de eigenaar en exploitant van BureauxLocaux.com, heeft overgenomen.

BureauxLocaux, gevestigd in Parijs, is een van de grootste gespecialiseerde onroerendgoedportalen voor het kopen en huren van commercieel onroerend goed in Frankrijk, met meer dan 60.000 advertenties voor verkoop en verhuur en meer dan 425.000 bezoeken aan haar website per maand. BureauxLocaux, gelanceerd in 2008, biedt een op abonnementen gebaseerd platform voor het aanbieden van commercieel onroerend goed met een klantenbestand dat meer dan 90% van de beste makelaars in commercieel onroerend goed in Frankrijk omvat. Het verkeer naar de website van het bedrijf, BureauxLocaux.com, is sinds begin 2018 met meer dan 30% gestegen op jaarbasis.

CoStar Group is een wereldleider in het exploiteren van digitale commerciële vastgoedmarktplaatsen, met ongeveer 90 miljoen unieke bezoekers per maand via haar netwerk van websites in de Verenigde Staten en Europa. De marktplaatsen van CoStar Group genereren op jaarbasis een omzet van bijna $ 1 miljard en omvatten Apartments.com en LoopNet.com in de Verenigde Staten, Realla.co.uk in het Verenigd Koninkrijk en Belbex.com in Spanje. In het afgelopen decennium heeft CoStar Group miljarden dollars geïnvesteerd in het bouwen van haar vooraanstaande online vastgoedmarktplaatsen, waarbij honderden miljoenen leads zijn gegenereerd die hebben geleid tot miljoenen succesvolle commerciële vastgoedtransacties.

“De overname van BureauxLocaux is een belangrijke stap in het voortzetten van onze internationale expansie,” aldus Andrew C. Florance, oprichter en Chief Executive Officer van CoStar Group. “Frankrijk is een van Europa’s grootste commerciële vastgoedmarkten met naar schatting € 40 miljard aan jaarlijkse investeringstransactiewaarde. BureauxLocaux heeft een hoogwaardig commercieel vastgoedspecifiek publicatieplatform opgebouwd met landelijke dekking, grote naamsbekendheid en een uitstekende reputatie bij haar klanten.”

“We zijn verheugd om het BureauxLocaux-team te verwelkomen in de CoStar-familie,” vervolgde Florance. “Dit is een aantrekkelijke overname die zeer complementair is naast onze andere Europese marktplaatsen, Belbex en Realla.”

Sophie Desmazières, oprichter van BureauxLocaux, voegde toe: “We zijn enthousiast om deel uit te maken van CoStar Group. Het verticale segment voor commercieel vastgoed verdient een hoogkwalitatieve sectorspecifieke online marktplaats om makelaars en eigenaren beter van dienst te kunnen zijn. Gesteund door de uitgebreide middelen en knowhow van CoStar Group, zijn we van mening dat we de groei van BureauxLocaux kunnen versnellen en haar marktpositie in Frankrijk kunnen versterken.”

Over CoStar Group, Inc.

CoStar Group, Inc. (NASDAQ: CSGP) is een toonaangevende leverancier van informatie en analyses over en online marktplaatsen voor commercieel onroerend goed. CoStar, opgericht in 1987, voert uitgebreid, doorlopend onderzoek om de grootste en meest uitgebreide database met informatie over commercieel onroerend goed te produceren en te onderhouden. Onze reeks online diensten stelt klanten in staat om ongeëvenaard inzicht te krijgen in de waarde van commercieel onroerend goed, marktomstandigheden en huidige beschikbaarheid. STR biedt hoogwaardige databenchmarking, analyses en marktinzichten voor de wereldwijde gastvrijheidssector. Ten-X biedt een toonaangevend platform voor het houden van online veilingen van commercieel onroerend goed en onderhandelde biedingen. LoopNet is de meest drukbezochte commerciële vastgoedmarktplaats online. Realla is de meest uitgebreide digitale marktplaats voor commercieel onroerend goed in het VK. Apartments.com, ApartmentFinder.com, ForRent.com, ApartmentHomeLiving.com, Westside Rentals, AFTER55.com, CorporateHousing.com, ForRentUniversity.com en Apartamentos.com vormen de belangrijkste online bron voor appartementen voor huurders die op zoek zijn naar geweldige appartementen en bieden vastgoedbeheerders en eigenaren een bewezen platform voor de marketing van hun eigendommen. Homesnap is een toonaangevend online en mobiel softwareplatform dat gebruiksvriendelijke applicaties biedt om de workflow van residentiële makelaars te optimaliseren en de relatie tussen makelaar en klant te versterken. Homes.com biedt vastgoedprofessionals reclame- en marketingdiensten voor woningen. De websites van CoStar Group trekken maandelijks tientallen miljoenen unieke bezoekers. CoStar, met hoofdkantoor in Washington, DC, heeft kantoren in de hele VS. en in Europa, Canada en Azië met ongeveer 4.900 medewerkers wereldwijd, waaronder de grootste professionele onderzoeksorganisatie in de sector. Ga voor meer informatie naar www.costargroup.com.

Dit persbericht bevat ‘toekomstgerichte verklaringen’, inclusief, maar niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot de verwachtingen, overtuigingen, bedoelingen of strategieën van CoStar met betrekking tot de toekomst. Deze verklaringen zijn gebaseerd op huidige overtuigingen en zijn onderhevig aan vele risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van deze verklaringen. Onder meer de volgende factoren kunnen dergelijke verschillen veroorzaken of daartoe bijdragen: het risico dat BureauxLocaux haar groei niet kan versnellen en haar marktpositie in Frankrijk niet kan versterken; het risico dat de activiteiten van BureauxLocaux en CoStar Group niet succesvol of niet tijdig en kostenefficiënt worden gecombineerd; het risico dat de combinatie en integratie van BureauxLocaux de activiteiten van CoStar Group zal verstoren of zal leiden tot het verlies van klanten of belangrijke werknemers; het risico dat de overname van BureauxLocaux niet de verwachte voordelen of resultaten oplevert voor CoStar of BureauxLocaux of hun klanten; onzekerheid over de impact van de COVID-19-pandemie, inclusief volatiliteit in de internationale en Amerikaanse economie, ziekteverzuim of verminderde productiviteit, quarantaines of andere reis- of gezondheidsgerelateerde beperkingen; de duur en ernst van de COVID-19-pandemie; het tempo van herstel na de COVID-19-pandemie; en maatregelen van de overheid en particulieren om de verspreiding van COVID-19 onder controle te houden. Meer gegevens over mogelijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de resultaten wezenlijk verschillen van die welke in de toekomstgerichte verklaringen worden verwacht, omvatten, maar zijn niet beperkt tot, die vermeld in de deponeringen van CoStar Group die van tijd tot worden gedaan bij de Securities and Exchange Commission, inclusief in het jaarverslag op Formulier 10-K van CoStar Group voor het jaar eindigend op 31 december 2020 en de kwartaalrapporten op Formulier 10-Q voor de kwartalen eindigend op 31 maart 2021 en 30 juni 2021, die elk worden ingediend bij de SEC, inclusief in de ‘Risicofactoren’-sectie van die deponeringen, evenals de andere deponeringen van CoStar bij de SEC die beschikbaar zijn op de website van de SEC (www.sec.gov). Alle toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op informatie waarover CoStar Group op de datum hiervan beschikt, en CoStar Group aanvaardt geen verplichting om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investor Relations:
Bill Warmington

Vice President

CoStar Group Investor Relations

(202) 346-5661

wwarmington@costar.com

Nieuwsmedia:
Matthew Blocher

Vice President

CoStar Group Corporate Marketing & Communications

(202) 346-6775

mblocher@costargroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr