16:00 uur 06-04-2022

Tigo Energy levert 30% meer energie voor Nederlands fotovoltaïsch solarsysteem voor woningen

Tigo Optimizers en energie-intelligencesoftware met exclusief energieterugwinningsfunctie worden tentoongesteld op de Solar Solutions International-handelsbeurs.

MONTEVARCHI, Italië–(BUSINESS WIRE)– Tigo Energy, Inc., de toonaangevende leverancier van de solarbranche Flex MLPE (Module Level Power Electronics) heeft vandaag bekendgemaakt dat één van de solarsystemen van het bedrijf in Nederland consequent 30% meer energie produceert door het gebruik van Tigo MLPE-optimizers. De drastische toename van de energieproductie werd door de Tigo EI-software gemeten op per-modulebasis, met gebruikmaking van de energieterugwinningsfunctie. Solarinstallateurs die van plan zijn de Solar Solutions International 2022 in Vijfhuizen te bezoeken worden uitgenodigd om Tigo-vertegenwoordigers te ontmoeten om hardware- en softwareoplossingen te bespreken, zoals die in deze installatie zijn gebruikt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220406005031/nl/

Zonne-energiedak in Nederland met vijf oriëntaties dat consequent 30% meer energie produceert door gebruikmaking van de Tigo MLPE Optimizers. (Foto’s beschikbaar gesteld door de huiseigenaar, energieadviseur De Git van NL HDG Energie Advies)

Zonne-energiedak in Nederland met vijf oriëntaties dat consequent 30% meer energie produceert door gebruikmaking van de Tigo MLPE Optimizers. (Foto’s beschikbaar gesteld door de huiseigenaar, energieadviseur De Git van NL HDG Energie Advies)

Het 12 kWp solarsysteem werd ontworpen en geïnstalleerd door huiseigenaar Hans de Git, energie-adviseur bij NL HDG Energie Advies. De serie omspant vijf verschillende dakoriëntaties op het woonhuis in Noord-Holland en combineert Tigo TS4-A-O-optimizers met een Cloud Connect Advanced (CCA)-datalogger en Tigo Access Point (TAP)-antennes om snelle uitschakeling, zichtbaarheid op moduleniveau en energieterugwinningsoptimalisering mogelijk te maken. Deze universele systeemarchitectuur wordt van energie voorzien door Tigo EI-software en elimineert de complicaties van mismatches die veroorzaakt worden door variatie vertonende oriëntaties, alsmede variaties in module-output en omvormerkenmerken. Gedurende de afgelopen twee jaar heeft het systeem 5 MWh schone energie gegenereerd, waarvan 1,5 MWh stond voor teruggewonnen energie geleverd door de Tigo TS4-A-O-optimizers.

“We begonnen met het gebruik van Tigo in 2012, en we zijn grote fans van de serie solar MLPE-optimizers van Tigo omdat zij voordeel bieden voor ons als installateur en voor onze klanten”, aldus De Git. “Toen het tijd werd om te kiezen voor een nieuwe PV-installatie op mijn eigen huis, aarzelde ik niet om weer voor Tigo te kiezen. Vanwege het specifieke ontwerp van de serie, zou ik minimaal vijf MPPT’s nodig hebben om het goed te laten werken, wat het toevoegen zou betekenen van ten minste één extra omvormer. Met het Tigo TS4-platform vermeed ik de kosten van extra omvormers en kan ik nu de dubbele MPP-tracker van mijn stringomvormer benutten.”

“Het succesverhaal van de heer De Git is waar het in de solarbranche voor mij over gaat”, aldus Jaap van Kriekingen, business development manager voor de Benelux bij Tigo Energy. “Tigo EI-software biedt een duidelijke visuele opzet van energieproductie voor huiseigenaren, waardoor het in staat is de voordelen die optimalisering heeft gebracht na verloop van de tijd te zien. Visualisatie op uurniveau biedt hen het vertrouwen dat hun PV-systemen op hun allerbest presteren.”

Zowel Jaap van Kriekingen als Mirko Bindi, respectievelijk VP EMEA Sales en MD voor Europa bij Tigo, zullen aanwezig zijn op de Solar Solutions International bij Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, Nederland, van 12-14 april 2022 bij IBC Solar B.V., stand nr. B11.1. IBC Solar, dat oplossingen op maat produceert variërend van kleine PV-complexen voor woningen tot zeer grote solarprojecten in de Benelux-regio, zal haar nieuwe AeroFix G3-montagesysteem introduceren op de expo.

Om meer te weten te komen over het Tigo TS4-platform en de energieterugwinningsfunctie, lees de laatste casestudy of bezoek www.tigoenergy.com/ts4.

Over Tigo Energy

Tigo Energy, wereldwijd leider in Flex MLPE (Module Level Power Electronics), ontwerpt innovatieve zonne-energieconversie en -opslagproductie die klanten meer keuze en flexibiliteit biedt. Het Tigo TS4-platform verhoogt de zonne-energieproductie, verlaagt de bedrijfskosten en verhoogt de veiligheid. Gecombineerd met het Tigo Energy Intelligence (EI)-platform, levert het inzichten op module-, -systeem en fleetniveau om de solarprestaties te maximaliseren en de bedrijfskosten te minimaliseren. De Tigo EI-solaroplossing voor woningen, een flexibele zonne-energie-plus-opslag-oplossing voor thuisinstallaties, vervolmaakt de portefeuille van zonne-energietechnologie van het bedrijf. Tigo werd opgericht in Silicon Valley in 2007 om de acceptatie van zonne-energie te versnellen en hun wereldwijde team ondersteunt klanten op zeven continenten. Hun systemen produceren op een betrouwbare manier gigawatt uren veilige zonne-energie. U kunt ons online vinden op www.tigoenergy.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gilberto Lembo

Europese marketingmanager bij Tigo Energy

marketing@tigoenergy.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr