01:28 uur 02-03-2022

Cleantech Innovator Aymium voltooit strategische financiering , geruggesteund door wereldwijde marktleiders in staal- en metaalproductie

Investeerders zijn onder andere Nippon Steel Trading, Steel Dynamics en Rio Tinto

ST. PAUL, Minnesota–(BUSINESS WIRE)– Aymium, de toonaangevende producent van hernieuwbare biokoolstofproducten, heeft bekendgemaakt dat zij zich hebben verzekerd van serie-B-financiering om de capaciteitsuitbreiding en toegenomen inzet van hun milieutechnologie te ondersteunen, waardoor de totale investering in het bedrijf op ruim $ 200 miljoen is gebracht.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220301005444/nl/

About Aymium – Aymium provides environmentally friendly products and solutions that reduce the environmental footprint of metals, energy and crop production and purify the air and water for millions of people. More at aymium.com. (Photo: Business Wire)

About Aymium – Aymium provides environmentally friendly products and solutions that reduce the environmental footprint of metals, energy and crop production and purify the air and water for millions of people. More at aymium.com. (Photo: Business Wire)

De producten van Aymium, waaronder biokoolstof en biowaterstof, worden beschermd door wereldwijd meer dan 250 verstrekte en in behandeling zijnde octrooien en zijn geconstrueerd om op fossiele brandstof gebaseerde grondstoffen, zoals steenkool of cokes in de staal- en metaalproductie, direct te vervangen, zonder fabrieksaanpassingen van enige soort.

“Onze missie is om de transitie weg van fossiele brandstoffen te versnellen en de invloed op het milieu te verminderen,” aldus James Mennell CEO van Aymium. “De producten van Aymium maken onmiddellijke vervanging van fossiele brandstoffen door hernieuwbare koolstofnegatieve grondstoffen mogelijk zonder veranderingen aan bestaande productieprocessen of apparatuur. Deze investering en dit partnerschap zal onze missie om het milieu te verbeteren met onze nieuwe partners op mondiale schaal bevorderen.”

Iedere ton product van Aymium die in plaats van steenkool wordt gebruikt, resulteert in een nettoreductie van vijf ton CO2. Strategische investeerders zijn geïnteresseerd in het vervangen van de input van fossiele brandstoffen in hun faciliteiten voor de productie van metalen en het gebruik van de producten van Aymium om hun decarboniseringsinitiatieven te versnellen.

“Sandton deed haar originele investering gebaseerd op het bewezen bedrijfsverleden van Aymium en de duidelijke kans voor de gepatenteerde, hernieuwbare vervanging voor op steenkool gebaseerde producten,” aldus Tom Wood, co-CIO van Sandton Capital, Aymium’s belangrijkste investeerder. “Met deze kapitaaltoename heeft Aymium een verzameling sterke wereldwijde partners ingebracht die zowel leiders zijn op hun respectievelijke gebieden als leiders in de transitie weg van fossiele brandstoffen. Deze investering vertegenwoordigt een belangrijke volgende stap in de groei van Aymium, alsmede een duidelijke validatie van hun producten, technologieën en managementteam.”

Aymium verricht activiteiten in de grootste geavanceerde productiefaciliteit in Noord-Amerika, gevestigd bij Marquette, Michigan. Aymium’s gepatenteerd proces zet gecertificeerde duurzaam gewonnen biomassa om in biokoolstof, met gebruikmaking van geïntegreerde thermolyse. Het niet-verbrandingsproces zet biomassa om in zeer zuiver biokoolstof en biogas, herwint en recycleert water uit de biomassa en wordt aangestuurd door eigen gegenereerde hernieuwbare energie. Het proces van Aymium produceert de enige commercieel getoonde koolstofnegatieve grondstof voor de mondiale staalproductie.

“We zijn ongelooflijk enthousiast om deze belangrijke investering te doen, om de missie van Aymium om hernieuwbare biokoolstofproductie verder te brengen,” aldus Theresa E. Wagler, executive vice president en CFO van Steel Dynamics, Inc. “Ons commitment voor alle aspecten van duurzaamheid is ingebed in onze oprichtingsprincipes – het waarderen van onze teams, onze partners, onze gemeenschappen en ons milieu. Deze investering en onze geplande strategische relatie met Aymium vertegenwoordigen een belangrijke stap op onze weg naar koolstofneutraliteit en onze voortdurende inzet ter vermindering van onze milieuvoetafdruk.”

De opbrengsten van de financiering worden gebruikt om de bouw te bevorderen van Aymium’s nieuwste productiefaciliteit in Williams, Californië en een andere faciliteit in de Westelijke Noord-Pacific. Bij de nieuwste faciliteiten zullen samen meer dan 125 mensen werkzaam zijn en de faciliteiten zullen in 2023 operationeel zijn. Er is vanuit beide fabrieken productie gecontracteerd tot en met 2037 en deze productie zal naar schatting meer dan 1,4 miljoen ton per jaar CO2 verminderen, het equivalent van het jaarlijks van de weg verwijderen van meer dan 300.000 auto’s.

“We zijn verheugd dat we een vermogenspartner in Aymium worden”, aldus Sinead Kaufman, chief executive van Rio Tinto Minerals. “Deze investering is in lijn met onze strategie van deelnemen in de ontwikkeling van de allernieuwste technologieën met het potentieel te helpen bij het bewerkstelligen van een lagere koolstofvoetafdruk en milieugevoelige oplossingen bij het produceren van mineralen en metalen.”

Credit Suisse Securities (USA) LLC trad op als exclusief plaatsingsagent met betrekking tot Aymium’s Serie B-financiering. Latham & Watkins, LLP trad op als juridisch adviseur voor Aymium.

Over Aymium

Aymium produceert hoogwaardig biokoolstof- en biowaterstofproducten die kunnen worden gebruikt om onmiddellijk fossiele brandstoffen te vervangen bij de productie van metalen, energie, landbouwproducten en bij de zuivering van water en lucht zonder veranderingen aan apparatuur of processen. Aymium’s bioproducten zijn geproduceerd met gebruikmaking van duurzaam gewonnen biomassa – herwonnen en onbruikbaar hout – en zijn hernieuwbaar, koolstofnegatief en zij vervangen fossiele brandstoffen met hoge emissiewaarden, zoals steenkool en cokes. De toonaangevende technologie van Aymium wordt gesteund door meer dan 250 verstrekte of in behandeling zijnde octrooien op een mondiale basis. De hoofdvestiging van Aymium is in Minnesota.

Over Sandton Capital

Sandton Capital is een investeringsfonds opgericht in 2009 door Rael Nurick en Tom Wood. Met hoofdkantoren in New York en Londen heeft Sandton Capital meer dan $ 1,5 miljard geïnvesteerd sinds haar oprichting en is geautoriseerd en gereguleerd door zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de Financial Conduct Authority (FCA).

Over Steel Dynamics, Inc.

Steel Dynamics is één van de grootste binnenlandse staalproducenten en metaalrecycleerders in de Verenigde Staten, gebaseerd op een geschat jaarlijks staalproductie- en metaalrecyclevermogen, met faciliteiten overal in de Verenigde Staten en in Mexico. Alle staalproductiefaciliteiten van Steel Dynamics maken gebruik van vlamboogoventechnologie. Steel Dynamics produceert staalproducten, waaronder warmwalsen, koudwalsen en gecoat plaatstaal, constructiestalen balken en -vormen, relingen, speciaal ontworpen staven van hoge kwaliteit staal, koud afgewerkt staal, producten van handelsstaal, gedeelten van speciaal staal en stalen steunbalken en dekken. Daarnaast produceert het bedrijf vloeibaar gietijzer en verwerkt en verkoopt ijzerhoudend en niet-ijzerhoudend schroot.

Over Rio Tinto

Rio Tinto is een mijnbouw en metaalbedrijf dat activiteiten heeft in 35 landen overal in de wereld dat de materialen die essentieel voor menselijke vooruitgang produceert. Het doel is de weg helpen bereiden voor een duurzamere toekomst, van deelnemen in de ontwikkeling van technologie die het aluminumsmeltproces geheel vrij van directe broeikas- (GHG)emissies kan maken, om de wereld te voorzien van de materialen die nodig zijn – zoals koper en titanium – om een nieuwe lage-koolstofeconomie te bouwen en producten zoals elektrische voertuigen en smartphones.

Over Nippon Steel Trading Corporation

Nippon Steel Trading Corporation is het centrale handelsbedrijf van NIPPON STEEL CORPORATION Group en werd opgericht in oktober 2013 door een fusie van Nippon Steel Trading Co., Ltd. en Sumikin Bussan Corporation. Het bedrijf gaat door met uitbreiden als meervoudig specialistisch handelsbedrijf dat vier geïntegreerde kernactiviteiten omvat: staal, industriële levering en infrastructuur, textielproducten en voedingsmiddelen.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat enkele voorspellende verklaringen over toekomstige gebeurtenissen, waaronder verklaringen die verband houden met nieuwe faciliteiten en milieu-effecten. Deze verklaringen die in het algemeen worden voorafgegaan door of vergezeld van speciale voorwaardelijke woorden als “anticiperen”, “van plan zijn”, “geloven”, “schatten”, “plannen”, “nastreven”, “projecteren” of “verwachten”, of door de woorden “zou kunnen”, “zullen”, of “zou moeten”, zijn bedoeld om de “toekomstgerichtheid” aan te geven, zijn onderhevig aan veel risico’s en onzekerheden binnen de beschermingsmogelijkheden van de safe harbor van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze verklaringen spreken alleen over dit moment en zijn gebaseerd op de huidige beschikbare informatie en aannames die we op dit moment redelijk achten. Dergelijke voorspellende verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en we ondernemen geen verplichting om deze verklaringen te actualiseren of te reviseren. Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen anders uitvallen dan geanticipeerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:

Scott Gallagher

sgallagher@gardcommunications.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr