09:06 uur 17-02-2022

Het Zwitserse Eye Research Institute heeft een baanbrekend casusrapport gepubliceerd met behulp van blootstelling aan licht en nutraceuticals voor de behandeling van retinale degeneratie

LUGANO, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Dr. Roberto Pinelli, CEO van het Switzerland Eye Research Institute, kondigde vandaag de publicatie aan van een baanbrekend artikel in Archives Italiennes de Biologie, een van de oudste tijdschriften voor neurowetenschappen ter wereld. http://www.architalbiol.org/index.php/aib/article/view/159134

“De neurobiologie van nutraceuticals in combinatie met blootstelling aan licht heeft een geval van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, AMD, opgelost; de drusen verdwenen in zes maanden na deze behandeling genaamd Lugano Protocol”- zei Dr Pinelli – “ook dankzij de samenwerking met andere instellingen.”

Het Department of Chemistry and Biochemistry, en het College of Health and Human Services, San Diego State University, VS worden vertegenwoordigd door Dr. Violet Vakunseh Bumah.

Ze zei: “Ik ben blij om met Dr Pinelli samen te werken aan deze klinische vooruitgang bij het oplossen van AMD met licht en nutraceuticals”.

The Switzerland Eye Research Institute Published a Breakthrough Case Report Using Light Exposure and Nutraceuticals for Treating Retinal Degeneration

LUGANO, Switzerland–(BUSINESS WIRE)– Dr Roberto Pinelli, CEO of the Switzerland Eye Research Institute, announced today the publication of a breakthrough paper in Archives Italiennes de Biologie, one of the oldest journal neurosciences in the world. http://www.architalbiol.org/index.php/aib/article/view/159134

“The neurobiology of nutraceuticals combined with light exposure has solved a case of age related macular degeneration, AMD; the drusen disappeared in six months after this treatment called Lugano Protocol”- Dr Pinelli said – “thanks also to the collaboration with other Institutions.”

The Department of Chemistry and Biochemistry, and the College of Health and Human Services, San Diego State University, USA are represented by Dr. Violet Vakunseh Bumah.

She said: “I am happy to collaborate with Dr Pinelli on this clinical advancement in the resolution of AMD with light and nutraceuticals”.

The Department of Translational Research and New Technologies in Medicine and Surgery, University of Pisa and IRCCS Neuromed Pozzili, Italy, were represented by Prof. Francesco Fornai.

He said: “Dr Pinelli asked me to assist in evaluating the scientific basis of this finding and I am happy to help and collaborate with him and Dr. Bumah, to advance this project in the future”.

“The scientific innovation”- Dr Pinelli said – “involves the neuroregeneration of cells, by the combination of specific phytochemicals and photobiomodulation; the mitochondria reacts by activating ATP production in the photoreceptors in AMD and this combination of energies (light radiation and phytochemical property) helps in autophagia and in the process, maintains the integrity of the retinal tissue.

This paper is opening a new door into the role of light and nutraceuticals in neuroscience of the eye through the retina, a “stargate” to the nervous system and, hopefully, in the direction of the neurodegenerative pathologies.

Contacts

Switzerland Eye Research Institute

Elena Scaffidi

elena@seri-lugano.ch

Check out our twitter: @NewsNovumpr