23:50 uur 27-04-2020

Uit Lugano: de nieuwe grens in de oogheelkunde

LUGANO, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Het staat bekend als het Lugano-protocol en is de naam die wordt gegeven aan een combinatie van fotonen en nutraceuticals waarvan is aangetoond dat deze effectief is bij de behandeling van LMD (leeftijdsgebonden maculaire degeneratie), de belangrijkste oorzaak van blindheid wereldwijd.

Het prestigieuze Amerikaanse peer-reviewed wetenschappelijke tijdschrift CellR4 dat zich richt op cellulaire regeneratie – heeft de klinische resultaten gepubliceerd van het allereerste geval ter wereld dat een klinische regressie van deze retinale ziekte laat zien die niet door een operatie is veroorzaakt, maar eerder door de synergie tussen fotobiomodulatie (met fotonen, oftewel lichtdeeltjes) van de mitochondriën van de retinale cellen en specifieke nutraceuticals.

De auteur van het onderzoek is Roberto Pinelli, MD, oprichter en wetenschappelijk directeur van het Switzerland Eye Research Institute in Lugano: “We zijn zeer tevreden over de publicatie van onze resultaten door het uitstekende onderzoekstijdschrift Cell R4, dat specifiek is gericht op celregeneratie. Onze resultaten tonen aan dat retinale cellen kunnen worden gestimuleerd door een nieuwe, niet-invasieve benadering die de kracht van licht verenigt met natuurlijke stoffen die volledig uit planten zijn verkregen.

Deze publicatie biedt een verdere bevestiging van de innovatiekracht van Zwitserland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Elena Scaffidi

External Relations

Switzerland Eye Research Institute SA

Palazzo Mantegazza

Riva Paradiso, 2

6900 Lugano Paradiso

Zwitserland

Tel. +41 91 993 13 01

Mobiel +41 79 465 52 34

www.seri-lugano.ch
relazioniesterne@seri-lugano.ch

Check out our twitter: @NewsNovumpr