07:37 uur 16-02-2022

Shin-Etsu Chemical doet een investering van meer dan ¥ 80 miljard in capaciteitsuitbreiding, voornamelijk voor zijn lijn geavanceerde functionele producten op het gebied van siliconen

Om aan de sterk groeiende vraag te voldoen, zullen we continu facilitaire investeringen doorvoeren

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Shin-Etsu Chemical Co., Ltd. (hoofdkantoor: Tokio; president: Yasuhiko Saitoh) zal meer dan ¥ 80 miljard aan faciliteit investeringen implementeren voor zijn siliconenactiviteiten, een van zijn belangrijkste activiteiten, met als doel om dit bedrijf verder uit te breiden en te versterken.

Als gevolg van de aankondiging in september 2018 met betrekking tot zijn investeringsplan voor faciliteiten van ¥ 110 miljard voor zijn siliconenactiviteiten, verhoogde Shin-Etsu Chemical zijn productiecapaciteit van siliconenmonomeer, het tussenmateriaal van siliconen, in zijn twee bases in Japan en Thailand met ongeveer 1,5 keer, vergeleken met het vorige niveau. We hebben tot dusver passende investeringen gedaan in dit stroomafwaarts deel van onze siliconenactiviteiten. Omdat er echter een zeer sterke vraag is van klanten, voornamelijk naar geavanceerde functionele producten, gaan we onze productiecapaciteit op dit bedrijfsterrein verder vergroten als gevolg van deze nieuwe faciliteit investering. Shin-Etsu heeft al aangegeven de ontwikkeling van nieuwe siliconenproducten te versterken en de nadruk in onze productstructuur te leggen op zogenaamde speciale producten. Dit nieuwe investeringsplan voor faciliteiten is gericht op het versterken van deze bedrijfsstrategie en het investeringsbedrag zal naar verwachting meer dan ¥ 80 miljard bedragen. Op deze manier komen we tegemoet aan de sterk toenemende vraag naar deze producten en kunnen we tegelijkertijd ons stabiele leveringssysteem versterken.

Shin-Etsu Chemical to Make an Over ¥80 Billion Capacity-expansion Investment Mainly for Its Silicones Advanced Functional Products Line

To meet robustly growing demand, we will continuously implement facility investments

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Shin-Etsu Chemical Co., Ltd. (Head Office: Tokyo; President: Yasuhiko Saitoh) will implement over ¥80 billion in facility investments for its silicones business, one of its main businesses, with the aim of further expanding and strengthening this business.

As a result of the announcement in September 2018 concerning its facility investment plan of ¥110 billion for its silicones business, Shin-Etsu Chemical increased its production capacity of silicone monomer, the intermediate material of silicones, at its two bases in Japan and Thailand by about 1.5 times, compared to the previous level. We have implemented appropriate investments so far in this downstream area of our silicones business. However, because there is very strong demand from customers mainly for advanced functional products, we are going to further increase our production capacity in this business field as a result of this new facility investment. Shin-Etsu has already stated that it will strengthen the development of new silicone products and put the emphasis in our products structure on so-called specialty products. This new facility investment plan is aimed at strengthening this business strategy, and the investment amount is expected to exceed ¥80 billion. By these means, we will meet the vigorously increasing demand for these products, and at the same time, we will be able to strengthen our stable supply system.

Our new facility investments will increase our production capacity of highly diversified types of silicone fluids, resins and rubber end products. In addition, we will go forward with our endeavors toward contributing to the reduction of the environmental impact and to the development of advanced technologies such as by introducing equipment for molding silicone rubber that does not require post cure and by introducing trial production equipment for Micro LED-related materials, which will improve productivity and save energy. This new series of facility investments will be implemented centering around our plants in Japan, starting with our main plant, the Gunma Complex in Gunma Prefecture, as well as the Takefu Plant in Fukui Prefecture and the Naoetsu Plant in Niigata Prefecture. We aim to sequentially complete these capacity-expansion projects and begin operations by 2025.

Shin-Etsu Chemical will contribute to the realization of the sustainability of society by striving to enhance our ability to contribute to the solutions of various societal and customer issues by developing and supplying silicone products that have high-added value through making use of the knowhow and technological strengths that we have accumulated up to now.

Contacts

For inquiries about this matter, please contact:

Shin-Etsu Chemical Co., Ltd.

Public Relations Dept., Tetsuya Koishikawa

TEL: 03-6812-2340, or from outside Japan: 81-3-6812-2340

FAX: 03-6812-2341, or from outside Japan: 81-3-6812-2341

e-mail: sec-pr@shinetsu.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr