03:19 uur 14-02-2022

Seoul Viosys dient een patentrechtszaak in om de verkoop van UV-ledproducten in Europa te verbieden

ANSAN, Zuid-Korea–(BUSINESS WIRE)– Seoel Viosys (KOSDAQ: 092190), een dochteronderneming van Seoul Semiconductor Co., Ltd., heeft aangekondigd dat het een rechtszaak wegens patentinbreuk heeft aangespannen bij de Haagse rechtbank in Nederland, om UV-ledproducten in Europese landen te verbieden.

Deze rechtszaak vloeide voort uit een eerdere patentrechtszaak die in september 2021 door Seoel Viosys was aangespannen tegen FNAC Darty Group, een grote Europese detailhandelaar, in Frankrijk. Op dat moment beval het Gerechtshof van Parijs de huiszoeking en inbeslagname van bewijs van een vermoedelijke inbreuk tegen FNAC Darty Group. Op basis van die inbeslagname vernam Seoul Viosys dat de vermeende UV-ledproducten vanuit Nederland worden geïmporteerd en gedistribueerd. Om de verdere distributie van inbreukmakende producten in Europese landen te voorkomen, heeft Seoel Viosys een rechtszaak wegens patentinbreuk aangespannen tegen FTHMM International BV, een Nederlandse handelsonderneming, bij de rechtbank in Den Haag, waarbij zij een voorlopige voorziening vroeg tegen de vermeende inbreukmakende UV-ledproducten.

Seoul Viosys en SETi, een in de VS gevestigde UV-ledpionier, hebben samen de eerste UV-led die UV-licht uitstraalt met optische halfgeleidertechnologie ter wereld ontwikkeld en in massa geproduceerd. Dit heeft geresulteerd in een enorme omzetstijging in de UV-ledindustrie, met Seoul Viosys als de topproducent van dergelijke leds. Naarmate de markt echter is uitgebreid, is ook het aantal verkopen van inbreukmakende producten toegenomen. Als gevolg hiervan moest Seoul Viosys zijn handhaving uitbreiden en juridische stappen ondernemen om zijn intellectuele eigendom in Zuid-Korea, Japan, de VS en Europa te beschermen. Opmerkelijk is dat Seoul Viosys alle dertig zaken heeft gewonnen die het de afgelopen drie jaar in zes verschillende landen heeft aangespannen, waaronder de succesvolle vervolging van een permanent verbod op de verkoop van inbreukmakende producten in een van deze zaken.

Youngjoo Lee, CEO van Seoel Viosys, merkte op: “Gebaseerd op hun grondgedachte van innovatie en verbetering, zullen de UV-leds van Seoul de wereld blijven leiden in producten voor schone lucht en water, evenals sterilisatie tegen gevaarlijke verontreinigingen zoals het coronavirus. Seoul heeft niet alleen de capaciteit van dergelijke producten vervijfvoudigd, het heeft dit gedaan terwijl het producten produceert tegen aanzienlijk lagere prijzen.” Lee wees er ook op: “Seoul Viosys, SETi en Nitride Semiconductors Co., Ltd., hun strategische partner in Japan, hebben deze technologie gedurende vele jaren ontwikkeld, in eigendom gehad en in massa geproduceerd. Niemand anders kan optische halfgeleider UV-ledtechnologie ontwikkelen zonder onze fundamentele patenten te gebruiken. Als intellectueel eigendom wordt gerespecteerd, biedt de markt iedereen eerlijke kansen, ook jonge ondernemers en kleine tot middelgrote ondernemingen over de hele wereld.”

Over Seoel Viosys

Seoul Viosys is een totaalaanbieder voor oplossingen op het gebied van UV-led, VCSEL (Vertical Cavity Surface Emitting Laser), een lichtbron voor 3D-sensor en laser van de volgende generatie en een enkel-pixel-RGB ‘micro clean pixel’ voor displays. In 2002 opgericht als dochteronderneming van Seoul Semiconductor heeft het bedrijf het grootste marktaandeel in de UV-led-industrie (LEDinside, 2019). Seoul Viosys heeft een uitgebreide UV-ledportfolio met een bereik van alle golflengten, variërend van 200 nm tot 1600 nm, waaronder ultravioletstraling (UV), zichtbare straling en infraroodstraling. Het bedrijf heeft meer dan 4.000 patenten met betrekking tot UV-ledtechnologie. Violeds, het paradepaardje van het bedrijf voor UV-ledtechnologie, voorziet een grote verscheidenheid aan industrieën van optimale oplossingen voor robuuste sterilisatie en desinfectie (UV-C), huidregeneratie (UV-B), water-/luchtzuivering en effectieve cultuur voor de tuinbouw. In 2018 kocht Seoul Viosys RayCan, een toonaangevend opto-elektronisch specialist, om de geavanceerde VCSEL-technologie toe te voegen die smartphonegezichtsherkenning en autonoom rijden ondersteunt en is begonnen met massaproductie. In januari 2020 heeft het bedrijf een disruptieve ‘micro clean pixel’ geïntroduceerd die het potentieel heeft om een game-changer te worden in de displaymarkt. Bezoek voor meer informatie http://www.seoulviosys.com/en/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Seoul Semiconductor Co., Ltd.
Jinseop Jung

Tel.: +82-70-4391-8555

E-mail: jjs8732@seoulsemicon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr