21:54 uur 01-02-2022

Techstars versterkt Europese inzet bij het inhuren van veteranen uit de tech-industrie om leiding te geven aan 4 prominente accelerators

Raphaele Leyendecker, Martin Schilling, Pete Townsend en Saalim Chowdhury treden toe tot Techstars als algemeen directeuren

BOULDER, Colorado–(BUSINESS WIRE)– Techstars, een wereldwijd investeringsbedrijf dat toegang biedt tot kapitaal, een-op-een mentorschap en maatwerk programmering voor beginnende ondernemers, versterkt zijn inzet voor het Europese startup-ecosysteem met de benoeming van vier veteranen uit de tech-industrie als nieuwe directeuren aan het hoofd van Techstars-programma’s in Europa. Raphaele Leyendecker voor Techstars Paris, Martin Schilling voor Techstars Berlin, Pete Townsend voor Launchpool Techstars Web3 Techstars Accelerator en Saalim Chowdhury voor Techstars London treden toe bij de startende investeringsactiviteiten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220201005402/nl/

Raphaele Leyendecker, Martin Schilling, Pete Townsend and Saalim Chowdhury join Techstars as managing directors (Graphic: Business Wire)

Raphaele Leyendecker, Martin Schilling, Pete Townsend and Saalim Chowdhury join Techstars as managing directors (Graphic: Business Wire)

“Via ons unieke pre-seed investeringsmodel en geïntegreerde benadering van het werken met lokale ecosystemen en netwerken, heeft Techstars het unieke vermogen om de innovatieve ideeën en bedrijven van ondernemers over de hele wereld diepgaand te beïnvloeden”, zei Rupa Athreya, Chief Accelerator Investments Officer. “Met deze vaste tech-leiders aan het roer van onze accelerators in Parijs, Berlijn, Dublin en Londen, financiert Techstars in 2022 meer dan 100 startende oprichters in zijn acht Europese programma’s.”

  • Leyendecker, leider van Techstars Paris, een nieuwe Techstars-accelerator, is een tweevoudig oprichter van Agronergy, leverancier van hernieuwbare biomassa, en online boekingssoftware Horseee. Ze treedt toe bij Techstars vanuit een startup-studio voor bedrijfsinnovatie waar ze als partner en COO werkte en samenwerkte met Fortune 500-bedrijven. Als algemeen directeur ondersteunt Raphaele 24 startende startups die maatschappelijke en ecologische uitdagingen aangaan via technologische oplossingen. In 2022 heeft het programma twee klassen van 12 bedrijven, van 4 april 2022 tot 30 juni 2022 en van 12 september 2022 tot 8 december 2022.
  • Serie-ondernemer Schilling treedt toe bij Techstars om Techstars Berlin te leiden als algemeen directeur. Hij is een voormalig McKinsey & Company-adviseur en algemeen directeur, informele durfkapitaalverstrekker en auteur, die in 2021 The Builder’s Guide to the Tech Galaxy — 99 Practices to Scale Start-ups into Unicorn Companies (De bouwgids voor de Tech Galaxy – 99 praktijken om start-ups op te schalen naar eenhoornbedrijven) heeft gepubliceerd en was meest recentelijk COO bij N26 Group. In zijn rol als algemeen directeur ondersteunt Martin 12 startende startups op het gebied van Fintech, klimaattechniek en diepe technologie. Het programma loopt van 4 april 2022 tot en met 30 juni 2022.
  • Townsend treedt toe als algemeen directeur van de Launchpool Web3 Techstars Accelerator, een nieuw Techstars-programma dat wordt uitgevoerd in samenwerking met het egalitaire gemeenschapsgebaseerde investeringsplatform Launchpool en het digitale valutafonds Alphabit. Pete, een startende startup-adviseur, investeerder, niet-uitvoerend directeur en mentor, brengt meer dan 25 jaar ervaring op de financiële markten met zich mee, zowel in vroege stadia als op ondernemingsniveau. Hij ondersteunt de ontwikkeling en versnelling van 10 startups die blockchaintechnologie en tokenization-protocollen bouwen. Het programma loopt van 4 april 2022 tot en met 30 juni 2022.
  • Technisch oprichter en startup-veteraan Chowdhury treedt toe bij Techstars London als algemeen directeur. Saalim treedt toe bij Techstars vanuit een wereldwijd startend durfkapitaalfonds waar hij voorheen partner was en voormalig CTO en medeoprichter van Talent Marketplace, Skillbridge. Hij ondersteunt en investeert in 24 startende startups die hun bedrijf opbouwen en laten groeien in het ecosysteem van Londen en het VK. In 2022 heeft het programma twee klassen van 12 bedrijven, van 4 april 2022 tot 30 juni 2022 en van 12 september 2022 tot 8 december 2022.

Tot op heden zijn meer dan 200 bedrijven afgestudeerd aan Techstars accelerators die in Parijs, Berlijn en Londen worden geëxploiteerd, terwijl in 2022 het eerste jaar is dat Techstars een accelerator in Dublin exploiteert. Tegenwoordig worden de meer dan 260 portfoliobedrijven van Techstars met het hoofdkantoor in Parijs, Berlijn, Dublin en Londen gezamenlijk gewaardeerd op meer dan $ 2 miljard.

In 2022 voert Techstars ook programma’s uit in Amsterdam, Oslo, Stockholm en Turijn, waarmee in totaal meer dan 100 bedrijven worden gefinancierd via deze in Europa gebaseerde programma’s. Sinds haar start in 2006 heeft Techstars in meer dan 2.900 bedrijven geïnvesteerd, die nu een gecombineerde marktkapitaalwaarde hebben van $ 189 miljard. Het bedrijf telt 18 unicorns onder de acceleratorgeslaagden, waaronder DigitalOcean, Chainalysis, PillPack en SendGrid. Met meer dan $ 850 miljoen aan activa onder beheer, investeert Techstars in circa 500 startups en zet circa $ 130 miljoen per jaar in, waardoor het qua omvang wereldwijd behoort tot de grootste investeerders in snelgroeiende jonge bedrijven.

Ga voor meer informatie over deze programma’s en andere Techstars accelerators naar techstars.com/accelerators.

Over Techstars

Het Techstars wereldwijde netwerk helpt ondernemers succes te hebben. Opgericht in 2006 begon Techstars met drie simpele ideeën: ondernemers zorgen voor een betere toekomst voor iedereen, samenwerking stuurt innovatie en geweldige ideeën kunnen van overal komen. We zijn nu op een missie om iedereen op de planeet in staat te stellen bij te dragen aan en voordeel te halen uit het succes van ondernemers. Naast werken aan acceleratorprogramma’s en inzetten van kapitaalfondsen doen we dit door het verbinden van startups, investeerders, bedrijven en steden, om voorspoedig groeiende startupgemeenschappen te helpen opbouwen. Techstars heeft in meer dan 2.900 bedrijven geïnvesteerd, met een gecombineerd marktkapitaal van ruim $ 189 miljard. www.techstars.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Ali Whitman

ali.whitman@techstars.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr