02:45 uur 07-01-2022

Techstars kondigt de aanstelling van twee nieuwe leidinggevende teammanagers aan: Rupa Athreya als Chief Accelerator Investments Officer en Marie Moussavou als Chief Portfolio Services Officer

Nieuwe functies op C-niveau om verdere groei en investering mogelijk te maken in navolging van het jaar met de grootste groei van Techstars ooit

BOULDER, Colorado–(BUSINESS WIRE)– Techstars, een wereldwijd investeringsbedrijf dat toegang biedt tot kapitaal, individueel mentorschap en programmering op maat voor ondernemers in de beginfase, heeft twee nieuwe leiderschapsfuncties gecreëerd omdat het bedrijf blijft opschalen om wereldwijd meer oprichters van bedrijven van dienst te zijn. Met een vermogen in beheer van $ 850 miljoen, 47 acceleratorprogramma’s in 17 landen en een wereldwijd alumnibestand van meer dan 2700 bedrijven zullen beide functies strategische en operationele ondersteuning bieden aan duizenden ondernemers. Athreya en Moussavou zullen rechtstreeks rapporteren aan CEO, Maelle Gavet.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220106005293/nl/

Newly appointed Chief Accelerator Investments Officer Rupa Athreya (Photo: Business Wire)

Newly appointed Chief Accelerator Investments Officer Rupa Athreya (Photo: Business Wire)

“Techstars heeft een ongeëvenaard vermogen om een impact te hebben op ondernemers met ons unieke model voor ‘pre-seed investment’ (eerste investeringsronde) dat uitzonderlijke ondernemers wereldwijd identificeert en hen operationeel en financieel ondersteunt bij de opbouw van hun bedrijven,” verklaarde Gavet. “We vertrouwen op leidinggevenden met wereldwijde ervaring die de mogelijk hebben het gehele plaatje te overzien (big picture thinking) en de organisatie in staat te stellen om op grote schaal te opereren. Daarom zijn Marie en Rupa zulke geweldige aanwinsten voor ons wereldwijde managementteam.”

Als eerste Chief Accelerator Investments Officer van het bedrijf zal Rupa Athreya leiding geven aan een wereldwijd team van meer dan 75 investeringsprofessionals die Techstars in 37 steden wereldwijd vertegenwoordigen. Techstars handelt vanuit het principe dat de beste oprichters van bedrijven overal vandaan kunnen komen, en heeft programma’s lokaal in de steden waar de ondernemers actief zijn of proberen te groeien. Techstars steunt een kleine categorie in omvang variërend van 10 tot 12 portefeuillebedrijven en voert meerdere programma’s uit in steden met grotere ondernemers-ecosystemen. Het Accelerator Investment-team van Techstars investeerde afgelopen jaar circa $ 94 miljoen en zal haar portefeuille blijven uitbreiden, omdat investeerders wereldwijd op zoek zijn naar levensvatbare startende bedrijven om in te investeren. Het vergt een geroutineerde leidinggevende met een strategische mindset, sterke operationele vaardigheden en wereldwijde ervaring om toezicht te kunnen houden op deze gedecentraliseerde benadering.

Athreya, die heeft gewerkt bij wereldwijd actieve bedrijven zoals OppenheimerFunds, JPMorgan Chase, Bloomberg en McKinsey, was zeer recent een onafhankelijk adviseur die zowel startups als nieuwe bedrijven, evenals mondiale financiële instellingen, adviseerde over strategie, innovatie en uitvoering bij het in de handel brengen. Ze heeft bijna 20 jaar ervaring in het opbouwen en lanceren van nieuwe bedrijven en producten. Bij OppenheimerFunds gaf ze leiding aan productontwikkeling, legde de basis voor een robo-adviseur bij Bloomberg en lanceerde het Chase Private Client-bedrijf bij JPMorgan Chase. Ze heeft een Ph.D. in economie van Yale University, een B.A. in filosofie, politieke wetenschappen en economie van Oxford University en een B.A. in economie van de universiteit van Delhi. Ze zal vanuit New York, NY blijven werken.

Als eerste Chief Portfolio Services Officer van Techstars zal Marie Moussavou verantwoordelijk zijn voor het stimuleren van groei, het bieden van infrastructuurondersteuning en investeringskansen voor de meer dan 6500 alumni-oprichters van Techstars terwijl zij hun bedrijven door latere stadia leiden. Portfolio Services biedt kapitaal en financiering, bedrijfsontwikkeling en talentconnecties, mentorschap en kennisuitwisseling voor het netwerk van oprichters, investeerders, mentoren en innovatiepartners van Techstars. Met dit voortdurend groeiend netwerk zal het Portfolio Services-team onder de leiding van Moussavou diepgaande, persoonlijke relaties met oprichters onderhouden, terwijl robuuste gegevensmanagementvaardigheden op een hoger plan worden gebracht om oprichters persoonlijke en schaalbare ondersteuning te bieden.

Moussavou heeft een bewezen staat van dienst in het opschalen van sterk groeiende, klantgerichte organisaties door innovatie en operationele uitmuntendheid. Het meest recent werkte ze 15 jaar bij Amazon in verschillende seniorfuncties, waaronder Technical Advisor voor de SVP voor International, Director of Alexa Europe en Director of Operations voor Amazon Transportation Services Europe. Marie heeft een MBA van de London Business School en woont in Londen, VK, van waaruit zij zal blijven werken.

Over Techstars

Het Techstars wereldwijde netwerk helpt ondernemers succes te hebben. Opgericht in 2006 begon Techstars met drie simpele ideeën: ondernemers zorgen voor een betere toekomst voor iedereen, samenwerking stuurt innovatie en geweldige ideeën kunnen van overal komen. We zijn nu op een missie om iedereen op de planeet in staat te stellen bij te dragen aan en voordeel te halen uit het succes van ondernemers. Naast werken aan acceleratorprogramma’s en inzetten van kapitaalfondsen doen we dit door het verbinden van startups, investeerders, bedrijven en steden, om voorspoedig groeiende startupgemeenschappen te helpen opbouwen. Techstars heeft in meer dan 2800 bedrijven geïnvesteerd, met een gecombineerd marktkapitaal van ruim $ 195 miljard. www.techstars.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ali Whitman

ali.whitman@techstars.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr