14:52 uur 26-01-2022

Patrimonium Private Equity en Wille Finance AG verkrijgen meerderheidsbelang om Netzlink Informationstechnik GmbH

BAAR, Zwitserland en BRAUNSCHWEIG, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Patrimonium Private Equity (“Patrimonium”) en Wille Finance AG (“Wille”), beiden gevestigd in Zwitserland, verkrijgen een meerderheidsbelang in het IT-bedrijf Netzlink Informationstechnik GmbH, dat haar hoofdkantoor heeft in Braunschweig (Duitsland). Deze participatie omvat ook de volle dochteronderneming Grouplink GmbH. Deze participatie geldt bovendien voor 50% van de joint venture Netzlink Polska sp. Zo o.o. gevestigd in Gdansk, Polen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220126005448/nl/

Patrimonium Headquarter Lausanne Switzerland (Photo: Business Wire)

Patrimonium Headquarter Lausanne Switzerland (Photo: Business Wire)

Het doel van de participatie is het consolideren van de groei en het implementeren van de verdere groeistrategie van Netzlink en Grouplink door middel van nationale en internationale overnames en het versterken van de structuur van de organisatie, samen met de andere participanten. Een speciaal opgerichte houdstermaatschappij (Grouplink Holding GmbH) gaat de nieuwe combinatie besturen. Netzlink heeft meer dan 80 mensen in dienst en is internationaal actief op het gebied van onder meer e-health, IT-consulting en clouddiensten.

De vorige eigenaren van Netzlink en Grouplink, Harald Lies en Sven-Ove Wähling, blijven invloedrijke aandeelhouders en de enige directeuren. In deze hoedanigheid blijven zij de bedrijven met succes in strategisch en operationeel opzicht sturen en leiden binnen een dynamisch groeiende markt met steeds complexere uitdagingen.

De nieuwe partners Patrimonium Private Equity en Wille Finance AG beschikken over uitgebreide kennis binnen de software- en IT-branche, uitgebreide ervaring met de succesvolle implementatie van overnamestrategieën en een uitgebreid netwerk van relaties.

Het team van Patrimonium heeft vele jaren ervaring op het gebied van actieve overnamestrategieën en was verantwoordelijk voor 22 platformbeleggingen in de regio Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland, en meer dan 35 aanvullende overnames, met name in de dienstensector.

Wille heeft al met succes geïnvesteerd in 19 bedrijven binnen de ICT-sector (informatie- en communicatietechnologie). Een daarvan is Motius AG in München, een R&D-outsourcingplatform voor digitale toepassingen dat toegang biedt tot een kring van technische experts.

Patrimonium Private Equity en Wille hebben regelmatig samengewerkt bij het evalueren van geschikte investeringen binnen de ICT-sector en hebben nu voor het eerst samen in een bedrijf geïnvesteerd.

Netzlink Informationstechnik GmbH

Netzlink Informationstechnik GmbH is in 1997 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Braunschweig. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Duitsland en Polen. Het biedt ICT-oplossingen voor B2B-klanten met speciale behoeften op het gebied van functionaliteit, beveiliging en gegevensbescherming. De behoeften van bedrijven, van individuele specificaties tot KRITIS, worden door Netzlink beantwoord door middel van gecertificeerde oplossingen, zoals de Nubo Cloud, de Helplink-serviceorganisatie en andere eigen ontwikkelingen. Met gespecialiseerde teams voor gegevensbescherming en IT-beveiliging verzorgt Netzlink de implementatie van deze elementen op alle ICT-gebieden. Het hoofdkantoor van Netzlink, de IT Campus Westbahnhof, weerspiegelt de bedrijfsfilosofie van samenwerking in netwerken en open samenwerking, gericht op het delen van kennis en ervaring. Juist op deze locatie is onder de koepel van Grouplink GmbH, een volle dochteronderneming van Netzlink, een strategische en duurzame samenwerking ontstaan met een selectie van gerenommeerde ICT-bedrijven uit Duitsland, Zwitserland en Polen. Om deze reden is Netzlink een uitstekende en efficiënte partner voor alle digitaliseringsprojecten, of het nu gaat om cloud-, container-, communicatie-, operationele of serviceoplossingen. http://www.netzlink.com .

Patrimonium Private Equity

Het Patrimonium Private Fund Scsp, geadviseerd door Patrimonium Private Equity Advisors AG, maakt deel uit van Patrimonium Asset Management AG (“Patrimonium”), een Zwitserse beleggingsbeheerder voor de particuliere markt die actief is in de activaklassen vastgoed, particuliere schulden, private equity en infrastructuur . Het bedrijf wordt gekenmerkt door een directe, verantwoorde beleggingsaanpak en is voornamelijk actief in Zwitserland, Duitsland en de aangrenzende landen. Patrimonium heeft CHF 3,8 miljard aan activa in beheer. Het bedrijf beschikt over kantoren in Lausanne, Zürich en Zug en heeft meer dan 70 mensen in dienst. De entiteiten van Patrimonium worden gereguleerd door de toezichthoudende autoriteiten van de respectieve financiële markten. www.patrimonium.ch

Wille Finance AG

Wille Finance AG is een in 2007 opgericht familiebedrijf. Met een team van meer dan 20 mensen belegt het bedrijf in private equity, vastgoed, digitale media en beursgenoteerde ondernemingen.

Binnen de private equity belegt Wille in groeibedrijven en buy-outtransacties met focus op softwarebedrijven en bedrijven die zich bezighouden met biowetenschappen. De geografische focus van het bedrijf ligt op Europa en Israël. Het familiebedrijf Wille Finance AG is een langetermijnbelegger en een betrouwbare partner voor ondernemers. De portefeuille omvat momenteel meer dan 35 bedrijven, waarvan 18 in de softwaresector. www.willefinance.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Patrimonium Asset Management AG
François Hutter
Media Relations

media@patrimonium.ch
+41 58 787 00 08

Ulrich Mogwitz
Senior Director

Patrimonium Private Equity

ulrich.mogwitz@patrimonium.ch
+41 58 787 00 13

Netzlink Informationstechnik GmbH

Alessa Wesener

Leitung Kommunikation

wesener@netztlink.com
+49 (0) 531 707 34 30

Check out our twitter: @NewsNovumpr