14:55 uur 29-07-2021

Patrimonium Private Equity Fund investeert in Octo Actuators

ZÜRICH, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Patrimonium Private Equity investeert in Octo Actuators, een snelgroeiende leider in de sector van geïntegreerde aandrijfsystemen voor de bed- en meubelindustrie.

Octo Actuators, waarvan het operationele hoofdkantoor zich bevindt in Grünsfeld, Baden-Württemberg, Duitsland, heeft een omzet van circa EUR 20 miljoen en 90 werknemers, en ontwikkelt, produceert en distribueert gemotoriseerde aandrijfsystemen in heel Europa en bepaalde delen van Azië. De innovatieve aandrijfsystemen van het bedrijf worden gebruikt in bedden met lattenbodems, gestoffeerde ledikanten en boxspringbedden, alsmede gemotoriseerde matrassen en gestoffeerd meubilair. Het bedrijf is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft plannen voor verdere uitbreiding met nieuwe producten en de ontwikkeling van nieuwe klantsegmenten en internationale markten.

Het bedrijf is opgericht door ondernemer en technologieontwikkelaar Eckhart Dewert en wordt geleid door een ervaren managementteam. De ontwikkeling van het bedrijf wordt gesteund door positieve markttrends, zoals hogere bestedingen aan comfort in particuliere huishoudens en vraag naar oplossingen voor de vergrijzende bevolking.

Strategische en financiële ondersteuning van Patrimonium Private Equity

Patrimonium Private Equity neemt een belang in het Zwitserse holdingbedrijf van de groep en gaat toekomstige groei steunen door extra kapitaal beschikbaar te maken. De partijen hebben afgesproken de details van de transactie niet bekend te maken.

Prof. Dr. Mehdi Mostowfi, voorzitter van de Raad van Bestuur van Octo Actuators legt uit: “Patrimonium Private Equity staat bekend als een betrouwbare partner voor kleine en middelgrote bedrijven in de regio Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en het team heeft ons vertrouwen gewonnen door de enorme ervaring op het gebied van ondernemerschap. We zijn ervan overtuigd dat verdere uitbreiding perfect kan worden ondersteund door Patrimonium als partner.”

Andreas Ziegler, Senior Director van Patrimonium Private Equity en aangewezen lid van de Raad van Bestuur voegt toe: “Het hoge niveau van de innovatie, het potentieel van het productportfolio en de prestaties van het team in het verleden hebben ons direct vanaf het begin overtuigd. We verheugen ons zeer op de samenwerking met de oprichters en het managementteam en de ondersteuning van hun verdere groei met onze expertise en ons netwerk.”

Groeiend portfolio van het nieuwe fonds

Met deze investering realiseert Patrimonium Private Equity Fund, dat is opgezet in 2020, opnieuw een platforminvestering die een ideale aanvulling vormt op het huidige portfolio, bestaande uit het Duitse HübnerKTB Oberflächentechnik GmbH (een toonaangevende specialist op het gebied van oppervlaktetechniek) en de Zwitserse Roth Gruppe (marktleider voor technische isolatie, coatings en passieve brandbeveiliging). Het fonds investeert in complete overnames van groeiende kleine en middelgrote bedrijven in de regio Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland. Het fonds richt zich met name op industriële producten, diensten, aanvullende constructie alsmede medische technologie en gezondheidszorgdiensten.

Octo Actuators

Octo Actuators GmbH is een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van ultraplatte aandrijftechnologie voor lattenbodems, gestoffeerde ledikanten en boxspringbedden, alsmede gemotoriseerde aandrijfsystemen voor matrassen en gestoffeerd meubilair. Het bedrijf, gevestigd in Grünsfeld in Baden-Württemberg, heeft circa 90 mensen in dienst en heeft in recente jaren een hoge omzetgroei gerealiseerd. www.octo-actuators.de

Patrimonium Private Equity

Patrimonium Private Equity Advisors AG (“Patrimonium Private Equity”) adviseert het Patrimonium Private Equity Fund SCSp en is onderdeel van Patrimonium Asset Management AG (Patrimonium). Patrimonium is een Zwitserse beleggingsmanager voor particuliere markten die actief is binnen de activaklassen vastgoed, particulier krediet en infrastructuur. Het bedrijf levert oplossingen aan professionele beleggers en onderscheidt zich door een directe en duurzame benadering tot beleggen. Patrimonium is hoofdzakelijk actief in Zwitserland, Duitsland en aangrenzende landen. Het bedrijf heeft CHF 3,5 miljard in beheer (stand van zake in juli 2021) en heeft 70 medewerkers in dienst in kantoren in Lausanne, Zürich en Zug. De juridische entiteiten van Patrimonium worden gereguleerd door de relevante toezichthoudende autoriteiten voor financiële markten (FINMA, OAK BV en CSSF).

Patrimonium – your Partner in Private Markets

Patrimonium Private Equity Fund

DISCLAIMER

De inhoud van deze publicatie wordt uitsluitend verstrekt voor informatieve doeleinden en kan op elk moment veranderen. Deze publicatie houdt geen aanbod in en ontheft de ontvanger niet van de verantwoordelijkheid om een eigen afweging te maken. De vermelding van productnamen houdt niet in dat de ontvanger wordt uitgenodigd producten aan te kopen of erin te handelen. Alvorens actie te ondernemen op grond van deze publicatie wordt de ontvanger aanbevolen te onderzoeken of de informatie in overeenstemming is met zijn of haar eigen juridische, regulatieve, fiscale en andere omstandigheden. Voor verdere details verzoeken we u onze gebruiksvoorwaarden te raadplegen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

François Hutter

Hoofd Marketing

+41 58 787 00 08

media@patrimonium.ch

Andreas Ziegler

Senior Director Private Equity

+41 58 787 00 00

privateequity@patrimonium.ch

Check out our twitter: @NewsNovumpr