15:02 uur 25-01-2022

UVD Robots opgenomen in aanbod voor wereldwijde infectiepreventie van Ecolab om ziekenhuisinfecties te bestrijden

ODENSE, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– Naarmate nieuwe varianten van het coronavirus zich verspreiden, zal de vraag naar oplossingen voor infectiepreventie met behulp van UV-C-licht naar verwachting tot 2030 $ 18,94 miljard bedragen, met een jaarlijkse groei van 59,7% van 2021 t/m 2030. De vraag wordt verder aangewakkerd door de toename van ziekenhuisinfecties (HAI’s) die wereldwijd meer dodelijke slachtoffers veroorzaken als gevolg van de toename van antibioticaresistentie bij zelfs eenvoudige infecties.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220125005151/nl/

Disinfecting hospitals with UV-C lights is not a new concept, however, existing solutions including UV ceiling lights, stationary cleaning robots, and air purifiers may not reach shadowed or remote areas as well as the mobile platform offered by the autonomous UVD Robots. (Photo: Business Wire)

Disinfecting hospitals with UV-C lights is not a new concept, however, existing solutions including UV ceiling lights, stationary cleaning robots, and air purifiers may not reach shadowed or remote areas as well as the mobile platform offered by the autonomous UVD Robots. (Photo: Business Wire)

Autonome UV-C-desinfectierobots zijn naar voren gekomen als een oplossing om de standaard reinigings- en desinfectiepraktijken aan te vullen om HAI’s en verbeterde hygiëne als gevolg van de COVID-19-pandemie aan te pakken. De UVD Robot is een mobiele, volledig autonome robot die UV-C-licht gebruikt om virussen en robots te doden en biedt een aanvullende oplossing voor infectiebeheersing en preventie.

Als wereldleider in oplossingen en diensten voor infectiepreventie, is Ecolab gemotiveerd om gezondheidssystemen en ziekenhuizen te helpen de resultaten voor patiënten te verbeteren en klinische, operationele en financiële waarde te realiseren door middel van een programmatische benadering om de hygiëne van personeel en faciliteiten te verbeteren. Ecolab heeft zijn wereldwijde portfolio van oplossingen voor infectiepreventie uitgebreid met UVD Robots in zijn aanbod voor klanten in de gezondheidszorg, waaronder zorgziekenhuizen, klinieken en poliklinieken, faciliteiten voor ambulante procedures, en revalidatieklinieken en andere zorgfaciliteiten.

Per Juul Nielsen, CEO van UVD Robots, ziet de samenwerking met Ecolab als een geweldige validatie van de efficiëntie van de autonome oplossing van UVD Robots. “We zijn verheugd dat deze samenwerking nu wordt uitgebreid om zorginstellingen op wereldwijde schaal ten goede te komen,” stelt hij, eraan toevoegend dat de UV-C-desinfectietechnologie van UVD Robots een operatiekamer in ongeveer acht tot vijftien minuten behandelt.

“De UVD-robot lost de uitdagingen van herpositionering op en minimaliseert schaduwvorming die voorheen de uitgebreide toepassing van UV-C-desinfectie belemmerde, terwijl zo ook 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang geboden wordt tot realtime nalevings- en werkzaamheidsrapporten van de desinfectieprocedures,” verklaart Claus Risager, voorzitter van de raad van bestuur van UVD Robots en CEO van Blue Ocean Robotics.

UVD Robots is een dochteronderneming van een van ‘s werelds toonaangevende groepen in de ontwikkeling van servicerobots voor professionals, Blue Ocean Robotics. Ecolab is de wereldleider in oplossingen en diensten voor water-, hygiëne- en infectiepreventie die mensen en essentiële hulpbronnen beschermen.

Persmap: download hier afbeeldingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Cornelia Hjortshøj, PR & Marketing Coordinator

Blue Ocean Robotics

+45 93 10 20 56

ch@blue-ocean-robotics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr