18:50 uur 07-12-2020

UVD Robots wint EU-contract om 200 robots in ziekenhuizen in heel Europa in te zetten

UVD-robots ingezet om de verspreiding van Covid-19 te bestrijden en in ziekenhuizen opgelopen infecties te verminderen

ODENSE, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– UVD Robots en Blue Ocean Robotics, de fabrikant van autonome desinfecterende robots uitgerust met UV-C-licht, hebben vandaag aangekondigd dat het door het Directoraat-generaal Communicatienetwerken, Inhoud en Technologie van de Europese Commissie (EU-commissie) is geselecteerd om 200 van zijn autonome desinfectierobots te leveren aan ziekenhuizen in de Europese Unie die het Coronavirus bestrijden. De aanbesteding van UVD Robots stond op de eerste plaats in de evaluatie van desinfecterende robots door de Europese Commissie, waarbij technische uitmuntendheid en volwassenheid van technologie, kwaliteit van de inzet, reactietijd in technische ondersteuning en onderhoud en algehele waarde werden beoordeeld. UVD-robots worden nu ingezet in de eerste meer dan 10 EU-landen en er zullen er meer volgen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201207005827/nl/

The UVD Robot is an autonomous disinfecting robot equipped with UV-C light that kills viruses and bacteria on surfaces and in the air. The General Hospital "Dr.Ivo Pedisic" Sisak in Croatia deployed a UVD Robot in its fifteen operating theaters where results showed no existence of microorganisms after disinfection. In March the robot was moved to treat Covid-19 departments, where only one staff member has since tested positive for Covid compared to 37 employees in other departments. At Gruppo Poloclinico Abano in Italy, six doctors had been infected with COVID-19 before a UVD Robot was deployed. No cases of COVID-19 have appeared among doctors, nurses or patients following deployment of the UVD Robot. The robots have now been rolled out to more than 60 countries worldwide. (Photo: Business Wire)

The UVD Robot is an autonomous disinfecting robot equipped with UV-C light that kills viruses and bacteria on surfaces and in the air. The General Hospital “Dr.Ivo Pedisic” Sisak in Croatia deployed a UVD Robot in its fifteen operating theaters where results showed no existence of microorganisms after disinfection. In March the robot was moved to treat Covid-19 departments, where only one staff member has since tested positive for Covid compared to 37 employees in other departments. At Gruppo Poloclinico Abano in Italy, six doctors had been infected with COVID-19 before a UVD Robot was deployed. No cases of COVID-19 have appeared among doctors, nurses or patients following deployment of the UVD Robot. The robots have now been rolled out to more than 60 countries worldwide. (Photo: Business Wire)

In een verklaring zei de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula Von Der Leyen: “Met EU-fondsen koopt de Europese Commissie 200 desinfectierobots, die aan ziekenhuizen in heel Europa zullen worden geleverd om patiëntenkamers te helpen desinfecteren. We doen er alles aan om ziekenhuizen en patiënten in deze moeilijke tijden te ondersteunen. En er zullen er meer volgen.”

“We zijn zeer verheugd dat onze UVD-robots zijn geselecteerd door de Europese Commissie. Volgens ons is dit de grootste order van servicerobots in zijn soort,” aldus Per Juul Nielsen, CEO van UVD Robots. “We waren de eerste robot in deze categorie en hebben de wereldwijde standaard gezet voor autonome UVC-desinfectie. Een bestelling van deze omvang bevestigt de effectiviteit van UVD-robots nog meer.”

De UVD-robot desinfecteert tegen virussen en bacteriën op oppervlakken en in de lucht en vermindert de overdracht van ziekten door 99,99 procent van de bacteriën en micro-organismen binnen ongeveer 10 minuten in een patiëntenkamer te doden.

“We helpen de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan en versterken tegelijkertijd de preventie van in ziekenhuizen opgelopen infecties (Hospital Acquired Infections, HAI) in het algemeen,” stelde Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics, het moederbedrijf van UVD Robots. “Met deze order gaan we nog een stap verder om zorgpersoneel, patiënten en familieleden in ziekenhuizen op een kritiek moment te beschermen.”

Over

UVD Robots is een uniek merk van een van ‘s werelds toonaangevende groepen in de ontwikkeling van professionele servicerobots, Blue Ocean Robotics, waartoe ook de merken GoBe Robots en PTR Robots behoren. Blue Ocean Robotics heeft zijn hoofdkantoor in Odense, Denemarken, waar het servicerobots ontwikkelt, produceert en verkoopt.

Persmap

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Bedrijf:
Merima Cikotic

+45 7199 5606

mc@blue-ocean-robotics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr