17:36 uur 13-01-2022

Evasc Neurovascular maakt inschrijving bekend van eerste patiënt in de Franse veiligheids-, haalbaarheids- en werkzaamheidsonderzoek eCLIPs™ (EESIS-FR)

THet doel van dit onderzoek is gegevens te verkrijgen over de technische haalbaarheid, veiligheid en werkzaamheid van de eCLIPs-producten van de tweede generatie voor de behandeling van vertakkingsaneurysma’s.

VANCOUVER, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– Evasc Neurovascular, een pionier op het gebied van de ontwikkeling van revolutionaire endovasculaire behandelingen voor hersenaneurysma’s, heeft vandaag de inschrijving bekendgemaakt van de eerste patiënt in het Franse veiligheids-, haalbaarheids- en werkzaamheidsonderzoek eCLIPs™ (EESIS-FR). Het onderzoek wordt in Frankrijk uitgevoerd met als doel de technische haalbaarheid, veiligheid en werkzaamheid van de eCLIPs-producten voor de behandeling van vertakkingsaneurysma’s te evalueren. Het eCLIPs-instrument heeft de kwalificatie ‘innovatief’ gekregen binnen het Franse Forfait Innovation-programma. Het onderzoek wordt in het kader van dit programma gedeeltelijk gefinancierd door de Haute Autorité de Santé, de onafhankelijke nationale autoriteit op het gebied van gezondheidszorg in Frankrijk. Voor dit onderzoek wordet patiënten ingeschreven door maximaal 28 klinieken in Frankrijk waar neurologische ingrepen worden verricht.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220111006185/nl/

Announcing the enrollment of the first patient in Evasc Neurovascular's French eCLIPs™ Safety, Feasibility and Efficacy Study (EESIS-FR) (Photo: Evasc Neurovascular)

Announcing the enrollment of the first patient in Evasc Neurovascular’s French eCLIPs™ Safety, Feasibility and Efficacy Study (EESIS-FR) (Photo: Evasc Neurovascular)

Het procedurele succes van de tweede generatie van het eCLIPs Bifurcation Remodeling System wordt geëvalueerd om de haalbaarheid ervan te bepalen. De veiligheid wordt gemeten door te kijken naar het aantal gevallen van ernstige beroerte of overlijden binnen 30 dagen, of een ernstige territoriale beroerte of dood door neurologische oorzaken binnen een jaar. Daarnaast worden aanvullende eindpunten geëvalueerd en worden gegevens verzameld om het procedurele succes van de andere eCLIPs-producten te evalueren en werkzaamheidsgegevens van deze producten te verzamelen.

“Het verheugt me dat de eerste patiënt voor dit belangrijke klinische onderzoek voor het verhogen van het klinische inzicht in de effectiviteit van de tweede generatie van het eCLIPs-systeem voor de behandeling van aneurysma’s is ingeschreven. We hebben een enorme verbetering gezien in de tweede generatie van het eCLIPs-systeem: stabiliteit en plaatsing binnen acht minuten is een revolutionaire ontwikkeling in de neuro-interventionele praktijk,” aldus dr. Raphael Blanc, hoofdonderzoeker van het onderzoek, consulterend interventioneel neuroradioloog en adjunct-hoofd van de afdeling interventionele neuroradiologie van het Rothschild-ziekenhuis in Parijs, Frankrijk.

“Met dank aan onze Franse partners hebben we deze belangrijke mijlpaal bereikt na vele jaren hard werken,” aldus dr. Donald Ricci, President en Chief Executive Officer van Evasc Neurovascular.

Over het eCLIPs-systeem voor behandeling van aneurysma’s

eCLIPs is een niet-buisvormig endovasculair instrument dat momenteel bedoeld is voor gebruik bij uitdagende vertakkingen met een brede hals met behulp van technologie die is ontworpen om 95% van de gevallen van hersenaneurysma te kunnen behandelen. Het unieke eCLIPs-ontwerp zorgt niet alleen voor het vasthouden van de spoel, maar ook voor stroomafleiding in de hals. eCLIPs vermijdt gevaarlijke toegang tot de dynamische, kwetsbare omgeving van de aneurysmazak, terwijl de zijtakken onbelast blijven en een platform geboden wordt voor endotheliale groei in de hele vertakkingshals.

Over Evasc

Evasc Neurovascular is een particulier bedrijf in medische hulpmiddelen dat zich richt op de ontwikkeling van revolutionaire disruptieve endovasculaire behandelingen voor hersenaneurysma’s. Het hoofdkantoor van Evasc Neurovascluar bevindt zich in Vancouver, Canada. Meer informatie: evasc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Wilson, +1 (604) 742-3811, wilson@evasc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr