11:40 uur 20-10-2021

Evasc Neurovascular kondigt nieuwe eCLIPs Bifurcation Flow Diverter aan

VANCOUVER, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– Evasc Neurovascular kondigt met trots de derde generatie aan van haar eCLIPs™-instrument: de eCLIPs Bifurcation Flow Diverter.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211020005420/nl/

The third generation of Evasc's eCLIPs™ device, the eCLIPs Bifurcation Flow Diverter.

The third generation of Evasc’s eCLIPs™ device, the eCLIPs Bifurcation Flow Diverter.

Het nieuwe instrument is geclassificeerd als flow diverter, met een bladdichtheid van 35%, hetgeen 60% hoger is dan de bestaande eCLIPs-instrumenten. Hierdoor heeft de nieuwe eCLIPs Bifurcation Flow Diverter geen spoelen nodig en biedt deze dezelfde unieke halsoverbrugging. De nieuwe eCLIPs Bifurcation Flow Diverter is geschikt voor een halslengte tot 6 mm. Verder vereenvoudigt de eCLIPs Bifurcation Flow Diverter de implementatie dankzij de sterk gereduceerde behandelingstijden.

“Het verheugt ons kennis te nemen van de nieuwste innovatie van de eCLIPs-apparaten van Evasc Neurovascular, die zal leiden tot betere resultaten voor patiënten en opmerkelijke behandelingstijden voor het instrument, doorgaans korter dan 10 minuten,” aldus Leif Sorensen van de afdeling Neuroradiologie van het Universiteitsziekenhuis in Aarhus, Denemarken.

De nieuwste generatie van eCLIPs is geïnnoveerd om de behandeling van intracraniale vertakkingsaneurysma’s efficiënter te maken met een vervormbare behandelingsdraad, een kleinere maat die compatibel is met ID-microkatheters van 0,021” en 0,027”, en elektrolytische ontkoppeling.

“We hebben geluisterd naar de experts op neurogebied en een verbeterde versie ontwikkeld die kleiner en gebruiksvriendelijker is. Dit opent de weg naar de behandeling van een breder scala aan aneurysma’s en verkorting van de behandeling,” aldus Dr. Donald Ricci, President en Chief Executive Officer van Evasc Neurovascular.

“De vorige versie liet uitzonderlijke resultaten zien dankzij het vermogen van de eCLIPs-implantaten om de hals van het aneurysma te overbruggen en een omleidingseffect te creëren. Deze nieuwe en verbeterde versie behoudt deze gunstige eigenschappen en stelt eCLIPs daarnaast in staat om toegang te krijgen tot kleinere en verder gelegen bloedvaten binnen de cerebrale anatomie,” vult Dr. Ricci aan.

Over het eCLIPs-systeem voor behandeling van aneurysma’s

eCLIPs is een niet-buisvormig endovasculair instrument dat momenteel bedoeld is voor gebruik bij uitdagende vertakkingen met een brede hals met behulp van technologie die is ontworpen om 95% van de gevallen van vertakkingsaneurysma te kunnen behandelen. Het unieke eCLIPs-ontwerp zorgt niet alleen voor het vasthouden van de spoel, maar ook voor stroomafleiding in de hals. eCLIPs vermijdt gevaarlijke toegang tot de dynamische, kwetsbare omgeving van de aneurysmazak, terwijl de zijtakken onbelast blijven en een platform geboden wordt voor endotheliale groei in de hele vertakkingshals.

Over Evasc Neurovascular

Evasc Neurovascular is een particulier bedrijf in medische hulpmiddelen dat zich richt op de ontwikkeling van disruptieve endovasculaire behandelingen voor cerebrale aneurysma’s. Het hoofdkantoor van Evasc Neurovascluar bevindt zich in Vancouver, Canada.

Bezoek Evasc Neurovascular op www.evasc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Wilson, CFO en Investor Relations

+1 (604) 742-3811

wilson@evasc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr