18:13 uur 15-12-2021

EDB 14 geeft PostgreSQL een boost voor mission critical applicaties

De nieuwste release voegt mogelijkheden toe voor updates en upgrades zonder downtime, verbeterde Oracle-databasecompatibiliteit en heeft een grotere keuze voor gebruikers van open-source databases en tools

BEDFORD, Mass.–(BUSINESS WIRE)– EDB, een open-source innovator en de toonaangevende contributor aan PostgreSQL®, heeft vandaag de wereldwijde onmiddellijke beschikbaarheid aangekondigd van EDB 14, het eerste PostgreSQL-platform. EDB® 14 voegt cruciale ondernemingscapaciteiten toe, waaronder extreem hoge beschikbaarheid en multi-masterreplicatie, die nodig zijn voor het uitvoeren van de mission cirtical applicaties van vandaag de dag, of het nu gaat om snelle transactionele systemen in financiële dienstverlening of geo-gedistribueerde analytische systemen in de detailhandel. Verdere verbeteringen aan de krachtige Oracle-databasecompatibiliteit van EDB zorgen voor een nog soepelere migratie, wat essentieel is voor het groeiende aantal organisaties dat overstapt naar de cloud.

“Postgres is het snelst groeiende databaseplatform ter wereld met snelle acceptatie door ontwikkelaars en ondernemingen,” aldus Marc Linster, CTO bij EDB. “Met EDB 14 hebben we Postgres nog verder gepusht om de meest veeleisende workloads van onze klanten te ondersteunen en hen te helpen sneller te migreren tegen een lagere TCO. Deze release biedt nog meer stimulans voor bedrijven om af te stappen van traditionele databases en naar Postgres over te stappen, of om eenvoudigweg meer uit Postgres te halen.”

Hoogtepunten van EDB 14

Met het grootste team van PostgreSQL-technici van alle softwareleveranciers, blijft EDB zorgen voor versterking van PostgreSQL om ondernemingen te helpen meer te doen en sneller te gaan. Hoogtepunten zijn onder meer:

  • Extreem hoge beschikbaarheid: Postgres-BDR®, een onderdeel van de EDB 14-release, stelt klanten in staat PostgreSQL uit te voeren met een beschikbaarheid van 99,999% dankzij de innovatieve multi-master replicatiemogelijkheid, een functie die door geen enkele andere PostgreSQL-database geboden wordt. Multi-masterreplicatie stelt klanten in staat om hun PostgreSQL-databases in ‘Always On’-architecturen te gebruiken met updates en upgrades zonder downtime, wat van cruciaal belang is om hun databases optimaal en veilig te laten werken.
  • Verbeterde Oracle-databasecompatibiliteit: EDB Postgres Advanced ServerTM voegt onderdelen toe die de compatibiliteit met Oracle-databasetechnologie verder verbeteren. Deze mogelijkheid is van vitaal belang voor klanten die applicaties of gegevens van de Oracle-database naar PostgreSQL willen verplaatsen en willen profiteren van de superieure bruikbaarheid en lagere operationele en licentiekosten.
  • Verbeterde DevOps mogelijkheden voor PostgreSQL: EDB’s Cloud Native PostgreSQL, een ander onderdeel van EDB 14, helpt gebruikers van Kubernetes optimaal te profiteren van PostgreSQL als hun favoriete database. Deze nieuwste versie van Cloud Native PostgreSQL biedt pooling van verbindingen om workloads met veel gelijktijdige verbindingen in Kubernetes te laten draaien, en ondersteunt applicaties met nog hogere gebruikerseisen dan voorheen.
  • Flexibele implementatie: PostgreSQL-klanten kunnen EDB 14 op elke manier implementeren, inclusief met behulp van EDB’s BigAnimalTM, de eerste volledig beheerde en ondersteunde PostgreSQL-database in de cloud met compatibiliteit voor Oracle-databasetechnologie, of hun database zelf on-premises beheren.
  • Keuze uit PostgreSQL-distributies: het EDB 14-platform is getest met PostgreSQL 14 en EDB Postgres Advanced Server 14, waardoor klanten kunnen kiezen tussen PostgreSQL-distributies en -tools, waaronder open source, EDB of een combinatie daarvan.

Ga naar de EDB-blog voor meer informatie over EDB 14. Ga voor details over BigAnimal en om u aan te melden voor een gratis proef naar www.BigAnimal.com.

Over EDB

PostgreSQL is in toenemende mate de favoriete database voor organisaties die innovatie willen stimuleren en de activiteiten willen versnellen. EDB’s Enterprise class software breidt PostgreSQL uit en helpt onze klanten er het maximale uit te halen, zowel lokaal als in de cloud. Onze 24×7 wereldwijde ondersteuning, professionele dienstverlening en training helpen onze klanten risico’s en kosten te beheersen en efficiënt op te schalen. Met 16 kantoren over de hele wereld bedient EDB meer dan 5.000 klanten, waaronder toonaangevende organisaties op het gebied van financiële dienstverlening, overheid, media en communicatie en informatietechnologie. Ga naar EDBpostgres.com voor meer informatie over PostgreSQL voor mensen, teams en ondernemingen.

EnterpriseDB, EDB en Postgres Enterprise Manager zijn gedeponeerde handelsmerken van EnterpriseDB Corporation. EDB Postgres is een handelsmerk van EnterpriseDB Corporation.

Postgres, PostgreSQL en het Slonik-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de PostgreSQL Community Association of Canada en worden met hun toestemming gebruikt.

Oracle, Java en MySQL zijn gedeponeerde handelsmerken van Oracle en/of zijn gelieerde ondernemingen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kate Connors

PAN Communications

781-820-3767

enterprisedb@pancomm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr