12:23 uur 08-12-2021

De 2021 wereldconferentie over wetenschappelijke geletterdheid loopt ten einde en de video’s van de conferentie worden online vrijgegeven

PEKING–(BUSINESS WIRE)– Op 3 december werd de Wereldconferentie over wetenschapsgeletterdheid 2021 in Peking succesvol afgesloten. Het thema van dit jaar was “Wetenschapsgeletterdheid voor een groene toekomst”.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20211208005462/en/

Een verzameling video’s van de conferentie is vrijgegeven op YouTube en kan hier worden bekeken.

De conferentie omvatte zowel online als offline inhoud en omvatte vergaderingen van het voorbereidend comité van de Wereldorganisatie voor wetenschappelijke geletterdheid, plenaire sessies en zes thematische forums. Leiders en vertegenwoordigers van belangrijke internationale wetenschappelijke en technologische organisaties, topwetenschappers en gerenommeerde wetenschappers werden ook uitgenodigd om deel te nemen aan dialogen en uitwisselingen.

The 2021 World Conference on Science Literacy Draws to a Close and Releases Conference Videos Online

BEIJING–(BUSINESS WIRE)– On December 3, the 2021 World Conference on Science Literacy held in Beijing came to a successful close. The theme of this year was “Science Literacy for a Green Future”.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20211208005462/en/

(Graphic: Business Wire)

(Graphic: Business Wire)

A collection of videos from the conference has been released on YouTube, and can be viewed here.

The conference featured both online and offline content and included meetings of the Preparatory Committee of the World Organization for Science Literacy, plenary session, as well as six theme-based forums. Leaders and representatives from key international science and technology organizations, top scientists, and renowned scholars were also invited to engage in dialogues and exchanges.

The World Conference on Science Literacy2021 covered a broad range of topics, including “Enhancing Public Science Literacy and Green Development”, “Public Science Literacy Improvement and Scientific and Technological Innovation”, “Cultivation of Young Science Talents” and many more. Guests shared ideas, results, and experiences of using science for green development, discussing strategies and plans for global partnerships to improve public science literacy.

The plenary session also released the Assessment Index Framework of Civic Science Literacy and held an Award Ceremony for the International Contest of Creative Popular Science Video Works.

The World Conference on Science Literacy 2021 clearly showcased China’s achievements in the development of public science literacy and the ideas and actions of the World Organization for Science Literacy (preparatory). It has created international partnerships to promote the growth of science literacy. The conference is a great force for good in helping the global development of science literacy in the post-pandemic era, building a community with a shared future, and fulfilling the United Nation’s Sustainable Development Goals.

Contacts

Zhang Zhimin

China Research Institute for Science Popularization

0086-010- 62103259

zhangzhimin@cast.org.cn
www.wcsl.org.cn
Beijing, China

Check out our twitter: @NewsNovumpr