12:47 uur 29-09-2021

teamLab Planets in Tokio opent op 8 oktober een dinerervaring, een kunstruimte en een bloemenwinkel

Het museum verwelkomt veganistische ramen uit Kyoto, een nieuwe kunstruimte en een bloemenwinkel waar bezoekers orchideeën van een van de kunstwerken mee naar huis kunnen nemen.

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– teamLab Planets TOKYO in Toyosu, Tokio verwelkomt “Vegan Ramen UZU Tokyo” uit Kyoto, een nieuwe kunstruimte en een bloemenwinkel waar bezoekers de orchideeën die in een van de kunstwerken van het museum zijn gebruikt, mee naar huis kunnen nemen. “Vegan Ramen UZU Kyoto” opende in maart 2020 in Kyoto en werd enorm populair met wachttijden van een uur. Bij “Vegan Ramen UZU Tokyo” kan men genieten van veganistische ramen in de kunstruimtes Reversible Rotation – Non-Objective Space (Omkeerbare rotatie – niet-objectieve ruimte) of Table of Sky and Fire (Tafel van lucht en vuur).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210928006042/nl/

Soy Sauce Vegan Ramen (Photo: Business Wire)

Soy Sauce Vegan Ramen (Photo: Business Wire)

Er komt ook een nieuwe bloemenwinkel, “teamLab Flower Shop & Art”, waar bezoekers orchideeën mee naar huis kunnen nemen die zijn gebruikt in het kunstwerk Floating Flower Garden: Flowers and I are of the Same Root, the Garden and I are One (Drijvende bloementuin: Bloemen en ik zijn van dezelfde wortel, de tuin en ik zijn één), waarin bezoekers één worden met meer dan 13.000 orchideeën. Al deze faciliteiten zijn op vrijdag 8 oktober open voor het publiek, niet alleen voor museumbezoekers van teamLab Planets.

Vegan Ramen UZU Tokyo : https://vegan-uzu.com/pages/uzu-tokyo-en
teamLab Planets Museumdetails: planets.teamlab.art
teamLab Planets Hoogtepuntenvideo: https://youtu.be/xofyyJYYWMY

[Vegan Ramen UZU]

Bij “Vegan Ramen UZU Kyoto”, dat in maart 2020 werd geopend in Gosho-Minami, Kyoto, was teamLab verantwoordelijk voor het ontwerpen van de ruimte en andere aspecten van het restaurant, waar gasten kunnen genieten van veganistisch eten terwijl ze worden omringd door kunst.

Vegan Ramen UZU Tokyo“, dat wordt geopend bij teamLab Planets, heeft veganistische ramen beschikbaar om af te halen, maar ook om van te genieten in de onlangs geopende kunstruimtes Reversible Rotation – Non-Objective Space and Table of Sky and Fire. Flower Vegan Ramen, Green Tea Vegan Ramen en Vegan Ice Cream zijn ook alleen verkrijgbaar bij “Vegan Ramen UZU Tokyo”.

Officiële website: https://vegan-uzu.com/

Mediaverslag voor “Vegan Ramen UZU Kyoto”

Vegan Ramen-menu

  • Sojasaus veganistische ramen
  • Miso veganistische ramen (pittig)

[Veganistisch Ramen UZU Tokyo, alleen menu]

  • Groene thee veganistische ramen
  • Bloem veganistische ramen (koud)

[Nieuwe openbare kunstwerken]

Reversible Rotation – Non-Objective Space

teamLab, 2021, digitale installatie, Geluid: Hideaki Takahashi

Kunstwerk: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/reversiblerotation_nonobjective/

De kunstwerkruimte is bevrijd van de fysieke grenzen van de oppervlakken van tafels of stoelen.

De ruimtelijke kalligrafie roteert in de kunstwerkruimte, waarbij elk aspect in dezelfde richting draait. Maar vanwege de speciale kenmerken van ultrasubjectieve ruimte kan het lijken alsof het met de klok mee of tegen de klok in draait.

Ruimtelijke kalligrafie is kalligrafie getekend in de ruimte, een vorm van kalligrafie die teamLab sinds de oprichting heeft verkent. Het kunstwerk reconstrueert kalligrafie in een driedimensionale ruimte om de diepte, snelheid en kracht van de penseelstreek uit te drukken. Die kalligrafie wordt vervolgens afgevlakt met behulp van de logische structuur die teamLab “ultrasubjectieve ruimte” noemt. De kalligrafie verschuift tussen twee en drie dimensies.

Table of Sky and Fire

teamLab Architects, 2021

Kunstwerk: https://planets.teamlab.art/tokyo/ew/tableskyfire_planets/

Deze tafel weerspiegelt de lucht en het universum van vuurdeeltjes die uit de lucht vallen. De tafel is verbonden met het kunstwerk en met de lucht.

Mensen moeten verbonden zijn met de wereld om te leven. teamLab hoopt dat mensen iets op deze tafel zullen eten terwijl ze denken dat leven en eten betekent verbonden blijven met de wereld.

[teamLab bloemenwinkel en kunst]

Dit is een bloemenwinkel waar bezoekers orchideeën mee naar huis kunnen nemen die zijn gebruikt in het kunstwerk Floating Flower Garden: Flowers and I are of the Same Root, the Garden and I are One (foto hierboven), waarin bezoekers één worden met meer dan 13.000 orchideeën.

Orchideeën leven voort, zelfs nadat de bloemen zijn gevallen, en bloeien keer op keer, soms tientallen jaren. Om mensen een deel van het werk mee naar huis te laten nemen, verkopen we draagtassen met daarin allerlei orchideeën. Degenen die orchideeën apart willen kopen, kunnen dat doen uit een beperktere selectie orchideeënsoorten.

[teamLab Planets]

teamLab Planets is een museum waar je door het water en een tuin loopt waar je één wordt met de bloemen. Er zijn vier enorme expositieruimtes en twee tuinen.

Door het hele lichaam onder te dompelen met andere mensen in deze enorme ‘Body Immersive’-kunstwerken, lost de grens tussen het lichaam en het kunstwerk op, worden de grenzen tussen het zelf, anderen en de wereld continu en verkennen we een nieuwe relatie zonder grenzen tussen onszelf en de wereld.

Ga op blote voeten naar binnen, dompel je lichaam onder met anderen in de kunstruimtes en word één met de wereld.

[Samenvatting]

Vegan Ramen UZU Tokyo

https://vegan-uzu.com/pages/uzu-tokyo-en
Openingstijden:

oktober

maandag – vrijdag 11.00 – 19.00 uur

zaterdag 10.30 – 20.00 uur

zondag 10.30 – 19.00 uur

Gesloten: hetzelfde als de gesloten dagen voor teamLab Planets

teamLab bloemenwinkel en kunst

Openingstijden:

oktober

maandag – vrijdag 11.00 – 19.00 uur

zaterdag 10.00 – 20.00 uur

zondag 10.00 – 19.00 uur

Gesloten: hetzelfde als de gesloten dagen voor teamLab Planets

teamlab Planets TOKYO

https://planets.teamlab.art/tokyo/
#teamLabPlanets

Periode: 7 juli 2018 – eind 2022

Locatie: teamLab Planets TOKIO (6 Chome-1-16 Toyosu, Koto City, Tokio)

Openingstijden:

september: ma – vr 10.00 – 20.00 uur / za, zo, feestdagen 9.00 – 20.00 uur

oktober: ma – vr 10.00 – 19.00 uur / za 9.00 – 20.00 / zo 9.00 – 19.00 uur

* Laatste toegang 1 uur voor sluitingstijd

Gesloten: 5 oktober

Toegang:

[toegangspas]

Volwassenen (18 jaar en ouder): JPY 3.200

Universiteits-/handelsschoolstudenten: JPY 2.500

Studenten middelbaar en hoger onderwijs: JPY 2.000

Kinderen (4 – 12 jaar): JPY 300

Baby’s (vanaf 3 jaar): Gratis

Senioren (65 jaar en ouder): JPY 2.400

Bezoekers met een handicap: JPY 1.600

teamLab Planets TOKIO Ticketwinkel: https://teamlabplanets.dmm.com/en
* Toegangs- en tentoonstellingsuren zijn onder voorbehoud. Kijk op de officiële website voor de laatste informatie.

* Voor de nieuw geopende kunstwerkruimte Reversible Rotation – Non-Objective Space is een aparte toegangstoeslag vereist. Deze ruimte is ook open voor andere bezoekers dan museumbezoekers van teamLab Planeten.

Officiële sociale media-pagina’s:

Instagram: https://www.instagram.com/teamlab.planets/
Facebook: https://www.facebook.com/TL.Planets/
Twitter: https://twitter.com/teamLabPlanets

Maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19:

Er zijn infectiepreventiemaatregelen zoals toegangsbeperkingen geïmplementeerd. Kijk op de website voor meer informatie.

https://teamlabplanets.dmm.com/en/covid-19

[Perskit]

https://goo.gl/tQXMLm

[Vragen van de media]

https://goo.gl/forms/fqn8DmGV8WWIntP53

[PLANETS Co., Ltd.]

De exploiterende entiteit voor faciliteitwerkzaamheden bij teamLab Planets TOKIO

Adres: Tokyo Nihonbashi Tower 26F, 2-7-1 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokio

[Over teamLab]

teamLab (v. 2001) is een internationaal kunstcollectief, een interdisciplinaire groep van verschillende specialisten zoals kunstenaars, programmeurs, ingenieurs, CG-animators, wiskundigen en architecten wiens samenwerkingspraktijk ernaar streeft de samenvloeiing van kunst, wetenschap, technologie en de natuurlijke wereld te laten navigeren.

teamLab wil de relatie tussen het zelf en de wereld en nieuwe percepties door kunst onderzoeken. Om de wereld om hen heen te begrijpen, scheiden mensen deze in onafhankelijke entiteiten met waargenomen grenzen hiertussen. teamLab wil deze grenzen overschrijden in onze perceptie van de wereld, van de relatie tussen het zelf en de wereld, en van de continuïteit van de tijd. Alles bestaat in een lange, fragiele maar toch wonderbaarlijke, grenzeloze continuïteit.

teamLab is het onderwerp geweest van talloze tentoonstellingen op locaties over de hele wereld, waaronder onder andere, New York, Londen, Parijs, Singapore, Silicon Valley, Beijing, Taipei en Melbourne. De permanente musea teamLab Borderless geopend in Odaiba, Tokio in juni 2018, en teamLab Borderless Shanghai in het Huangpu-district, Shanghai in november 2019. teamLab Planets, een museum waar je door het water loopt en een tuin waar je één wordt met de bloemen in Toyosu, Tokyo is tot eind 2022 te zien. De grootschalige permanente expositie teamLab SuperNature zacht geopend in Macau in juni 2020. De jaarlijkse expositie van teamLab over levenswerk, VOLVO teamLab: Een bos waar goden leven, is tot 7 november 2021 te zien in Mifuneyama Rakuen, Takeo Hot Springs, Kyushu.

De werken van teamLab bevinden zich in de permanente collectie van de Museum of Contemporary Art, Los Angeles; Art Gallery van New South Wales, Sydney; Art Gallery of South Australia, Adelaide; Asian Art Museum, San Francisco; Asia Society Museum, New York; Borusan Contemporary Art Collection, Istanbul; National Gallery of Victoria, Melbourne; en Amos Rex, Helsinki.

teamLab wordt vertegenwoordigd door Pace Gallery, Martin Browne Contemporary en Ikkan Art.

teamLab: https://www.teamlab.art/
Instagram: https://instagram.com/teamlab/
Facebook: https://www.facebook.com/teamLab.inc
Twitter: https://twitter.com/teamLab_net
YouTube: https://www.youtube.com/c/teamLabART

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Shusuke Sasahara

Public Relations, PLANETS Co., Ltd.

E-mail: pr-info@planets.art
Meer verslaggeving: https://goo.gl/forms/fqn8DmGV8WWIntP53

Check out our twitter: @NewsNovumpr