19:39 uur 21-09-2021

HCL Technologies en Lendico, een bedrijf van ING Duitsland, bundelen hun krachten in het bouwen van oplossingen voor het mkb

HCL richt in Duitsland een fintech-lab op om innovatie te stimuleren en transformationele technologische architecturen te creëren

BERLIJN EN NOIDA, India–(BUSINESS WIRE)– HCL Technologies (HCL), een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf, is een meerjarige transformatiepartnerschap voor applicatieservices aangegaan met Lendico, een merk van ING Duitsland, om applicatie- en engineeringservices te leveren om het bedrijf te helpen een ultramodern digitaal platform te creëren dat zakelijk bankieren sneller en handiger maakt voor het midden- en kleinbedrijf (mkb).

HCL richt in Berlijn een technisch laboratorium op dat de fintech-mentaliteit, flexibele cultuur en klantgerichtheid combineert met technische expertise, wereldwijde leveringsmogelijkheden en diepgaande domeinkennis van financiële diensten en risicobeheer. Lendico is de eerste die het lab gebruikt om innovatieve benaderingen voor processen te introduceren, zoals kredietbeslissingen, het incasseren van leningen en ‘ken uw klant’ (Know Your Customer, KYC). Het lab maakt ook transformationele technologie-architecturen mogelijk, zoals API-gateways en microdiensten. Lendico kan opschalen door snel nieuwe partners aan boord te nemen en nieuwe diensten sneller op de markt te brengen, waardoor de klantervaring wordt verbeterd.

“We willen complete zakelijk bankieroplossingen creëren die onze positie als sterke partner voor het mkb versterken op basis van de flexibele mentaliteit die ons in staat stelt om snel te innoveren en op te schalen”, zei Sven Foos, Managing Director, Lendico en hoofd van zakelijk bankieren, ING Duitsland. “HCL is de ideale partner om ons traject te ondersteunen vanwege de diepgewortelde cultuur van digitale innovatie, de volgende generatie technische capaciteiten en transformationele kaders.”

“Lendico is een koploper in wrijvingsloze digitale kredietverlening aan het mkb en we zijn verheugd deel uit te maken van dit transformatietraject”, zegt Sudip Lahiri, Senior Vice President en hoofd van financiële diensten, Europa, HCL Technologies. “Onze samenwerking met Lendico wordt een sjabloon voor fintechs die digitaal willen schalen door een platformgebaseerd ecosysteemmodel te omarmen. Deze aanpak versterkt het vermogen van Lendico om snel nieuwe klanten en markten te bereiken en tegelijkertijd te voldoen aan de strikte brancheregelgeving. Ons fintech-lab wordt een hub voor innovatie op het gebied van financiële diensten in Europa en zal de leveringsmogelijkheden van HCL voor bankklanten in Duitsland verder versterken.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

HCL Technologies

Meenakshi Benjwal, Noord- en Zuid-Amerika

meenakshi.benjwal@hcl.com

Dipshikha Bhattacharyya, EMEA

dipshikha.bhatt@hcl.com

Devneeta Pahuja, India and APAC

devneeta.p@hcl.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr