13:39 uur 16-09-2021

Entersekt maakt FIDO-authenticatie mogelijk voor verbeterde beveiliging, gebruikerservaring en keuze van de klant

Nu kunnen banken hun klanten een veilige, wachtwoordloze authenticatie-ervaring bieden die de afhankelijkheid van wachtwoorden, eenmalige pincodes en aanvullende mobiele apps wegneemt.

KAAPSTAD, Zuid-Afrika–(BUSINESS WIRE)– CYBER-aanvallen vormen een enorm risico voor financiële instellingen. De kosten van datalekken bedragen gemiddeld tientallen miljoenen dollars, en andere gevolgen zijn vaak verstrekkend voor organisaties en hun klanten. Aan de basis van deze inbreuken liggen wachtwoorden – in naar schatting 80% van de gevallen.

“Het is van cruciaal belang om wachtwoorden te verwijderen en ze te vervangen door veiligere en gebruiksvriendelijkere oplossingen”, zegt Christian Ali, Senior Vice President van Entersekt.

Ali zegt dat er de afgelopen 18 maanden een enorme toename van online fraude is geweest. Bestaande methoden voor het verifiëren van de identiteit en transacties van consumenten zijn doorgaans afhankelijk van verouderde, minder veilige oplossingen zoals wachtwoorden of OTP’s, terwijl veiligere oplossingen vaak een mobiele app vereisen. Bovendien leidt een slechte gebruikerservaring vaak tot het verlaten van de winkelwagen – en omzetverlies. Gebruikers zijn gefrustreerd en banken lopen gevaar.

Entersekt Enables FIDO Authentication for Improved Security, User Experience, and Customer Choice

Now, banks can offer their customers a secure, passwordless authentication experience that removes the reliance on passwords, one-time-PINs and additional mobile apps.

CAPE TOWN, South Africa–(BUSINESS WIRE)– CYBER attacks pose a massive risk for financial institutions. The cost of data breaches averages tens of millions of dollars, and other after-effects are often far-reaching for organizations and their customers. At the root of these breaches are passwords – in an estimated 80% of cases.

“Eliminating passwords and replacing them with more secure and user-friendly solutions is critical,” says Entersekt’s SVP Product, Christian Ali.

Ali says there’s been a massive surge in online fraud in the past 18 months. Existing methods of authenticating consumers’ identities and transactions typically rely on outdated, less secure solutions like passwords or OTPs, while more secure solutions often require a mobile app. In addition, poor user experience often leads to cart abandonment – and lost sales. Users are frustrated and banks are at risk.

To address the divide between strong security on the one hand and good user experience on the other, Entersekt has expanded its authentication suite to include FIDO authentication. The FIDO2-certified solution is quick and easy to integrate into the customer journey. It offers an intuitive alternative to passwords and app-based authentication for login and online payments, and accepts both roaming and platform authenticators.

“Our platform allows financial institutions to offer their customers a truly intuitive user experience,” says Ali. “In Europe, it also allows institutions to comply with Strong Customer Authentication (SCA) requirements under the revised Payment Services Directive (PSD2).” Entersekt’s solution was recently implemented by German issuing processor PLUSCARD in partnership with Netcetera, becoming the first FIDO-certified alternative to app-based authentication in Europe.

“We wanted to provide all our customers with a secure solution for authenticating online payments – including customers that do not use smartphone apps. The market-first FIDO implementation provided by Entersekt and Netcetera enables exactly that,” says Petra Silsbee, Head of Department: Fraud Prevention/Dispute Management at PLUSCARD.

About Entersekt

Entersekt is a leading provider of strong device identity and customer authentication software. Financial institutions and other large enterprises in countries across the globe rely on its multi-patented technology to communicate with their clients securely, protect them from fraud, and serve them convenient new experiences irrespective of the channel or device in use. For more information, visit entersekt.com or email info@entersekt.com.

Contacts

Media:

Lelanie de Roubaix

lelanie@entersekt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr