00:57 uur 14-09-2021

L3Harris benoemt vijf NAVO-teamgenoten voor Airborne Warning and Control System-oplossing (luchtruim waarschuwings- en controlesysteem)

Hoogtepunten:

  • Samenwerking voor studie over het Alliance Future Surveillance and Control-programma (alliantie toekomstige bewaking en controle)
  • Platform-agnostische benadering kan het militaire voordeel van de NAVO na 2035 vergroten
  • Integreert vijf internationale defensie- en technologiebedrijven met ‘gedeelde visie’

MELBOURNE, FLORIDA–(BUSINESS WIRE)– L3Harris Technologies (NYSE:LHX) heeft aangekondigd dat vijf teamleden zullen bieden op het Alliance Future Surveillance and Control (AFSC)-programma, ontworpen om de NAVO te helpen haar Airborne Warning and Control System tegen 2035 te vervangen.

Het team ontwikkelt ‘systeem van systemen’-opties voor bewakings- en controlecapaciteiten op alle domeinen voor het AFSC-programma van de NAVO. Deze opties bieden: betere intelligentie en responsievere controle door sensoren en systemen in staat te stellen informatie te delen in de lucht, op de grond, op zee of in de ruimte.

Het team van L3Harris bestaat uit defensie- en beveiligingselektronicapionier Hensoldt (Duitsland); het wereldwijde, technologisch vooruitstrevende oplossingenbedrijf Jacobs (Verenigd Koninkrijk); leider op het gebied van grond/maritiem gevechtsbeheer, commando en controle General Dynamics (Canada en Italië); leider op het gebied van modellering en simulatie van synthetische omgevingen CAE (Canada); en luchtcommando en -controle (C2), tactische datalinks en satellietconnectiviteit van de wereldwijde communicatieleider Viasat (Verenigde Staten).

“Het team van L3Harris-team heeft een gedeelde visie: het centrum van de data-onderneming of digitale ruggengraat via inkoop en integratie van een multidomein-AFSC-mogelijkheid”, zei Charles R. “CR” Davis, vice-president van L3Harris International. “Met samenwerking en innovatie als kern van alles wat we doen, maakt het geïntegreerde team gebruik van de sterke punten van toonaangevende experts en maakt het gebruik van tientallen jaren uiteenlopende ervaring in alle domeinen.”

Het internationale team analyseert de risico’s en haalbaarheid van kandidaat systemen van systemen om het militaire voordeel van het NAVO-bondgenootschap tot 2035 en daarna te vergroten. Het team van L3Harris heeft een unieke platformonafhankelijke benadering van de haalbaarheidsstudie van de NAVO, waardoor een transformationeel concept met bruikbare aanbevelingen kan worden geleverd.

L3Harris en teamgenoten hebben in 2020 een technisch concept op hoog niveau (High Level Technical Concept, HLTC) aan de NAVO geleverd. De HLTC richtte zich op datacentrische architectuur, alle aspecten van multidomein-bewaking en controle over het volledige spectrum van onschadelijke, tolerante, betwiste en geweigerde operationele omgevingen.

Over L3Harris Technologies

L3Harris Technologies is een flexibele, wereldwijde innovator op het gebied van lucht- en ruimtevaart- en defensietechnologie en levert end-to-end-oplossingen die voldoen aan de missiekritieke behoeften van klanten. Het bedrijf levert geavanceerde defensie- en commerciële technologieën voor lucht-, land-, zee-, ruimte- en cyberdomeinen. L3Harris heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 18 miljard en 47.000 werknemers, met klanten in meer dan 100 landen. L3Harris.com.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen die de huidige verwachtingen, veronderstellingen en schattingen van het management van toekomstige prestaties en economische omstandigheden weerspiegelen. Dergelijke verklaringen worden gemaakt in overeenstemming met de veilige haven-bepalingen van Sectie 27A van de Effectenwet van 1933 en Sectie 21E van de Effectenbeurswet van 1934. Het bedrijf waarschuwt beleggers dat toekomstgerichte verklaringen onderhevig zijn aan risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten en toekomstige trends wezenlijk kunnen afwijken van de zaken die in dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden weergegeven of geïmpliceerd. Verklaringen over systeemcapaciteiten en toekomstige prestaties en verwachte contracttoekenningen zijn toekomstgericht en impliceren risico’s en onzekerheden. L3Harris verwerpt elke intentie of verplichting om op de toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of te herzien, zowel vanwege nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen als anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marcella Thompson
Geïntegreerde missiesystemen

Marcella.Thompson@L3Harris.com
214-430-8872

Jim Burke
Zakelijk

Jim.Burke@L3Harris.com
321-727-9131

Check out our twitter: @NewsNovumpr