20:09 uur 19-07-2021

L3Harris Technologies ontwikkelt toekomstige NAVO-bewakingsconcepten met internationaal team

Hoogtepunten:

  • Ontwikkeling van datacentrisch, platformonafhankelijk concept voor Alliance Future Surveillance and Control (alliantie toekomstige bewaking en controle)
  • Samenwerken met Europese defensie- en technologiebedrijven
  • Analyse van potentiële technologische oplossingen om het militaire voordeel van de NAVO na 2035 te vergroten

MELBOURNE, FLORIDA–(BUSINESS WIRE)– L3Harris Technologies (NYSE:LHX), ontwikkelt met een team van toonaangevende internationale defensie- en technologiebedrijven bewakingsconcepten voor de NAVO om de verouderde Airborne Warning and Control System-vloot (luchtruim waarschuwings- en controlesysteem) van de organisatie tegen 2035 te vervangen.

Het team ontwikkelt ‘systeem van systemen’-opties voor bewakings- en controlecapaciteiten voor het NAVO-programma Alliance Future Surveillance and Control (AFSC).

Onder leiding van L3Harris Technologies verenigt het team de expertise op het internationale toneel en deelt een visie van een datacentrische, platformonafhankelijke benadering. De internationale teamleden worden op een toekomstige datum aangekondigd.

“L3Harris heeft de vaardigheid en ervaring om de complexiteit van AFSC-programma’s in alle domeinen aan te pakken: lucht, land, zee, ruimte en cyber”, zei Charles R. ‘CR’ Davis, vicepresident Internationaal van L3Harris. “Het team heeft de fase van de haalbaarheidsstudie van risicovermindering benaderd met een open instelling voor de platformen en digitale architecturen die de doelstellingen van de NAVO op de beste manier kunnen bereiken. Het is van cruciaal belang om de NAVO en de lidstaten zoveel mogelijk flexibiliteit te geven bij het ontwikkelen van een geavanceerd technologisch, zeer adaptief, kosteneffectief AFSC-concept dat is gevormd om de veranderende hybride uitdagingen aan te pakken.”

Het internationale team analyseert de risico’s en haalbaarheid van kandidaat-componenten binnen zijn systemen van systemen om het militaire voordeel van het NAVO-bondgenootschap tot 2035 en daarna te vergroten. Het team van L3Harris maakt gebruik van de sterke punten van meerdere wereldwijde defensiebedrijven om technische innovatie, capaciteitenervaring om een strijd te winnen en een gedeelde visie te bieden om de effectiviteit van toekomstige militaire NAVO-operaties te vergroten.

“De NAVO heeft heel duidelijk gemaakt dat het zijn doelstelling is om ervoor te zorgen dat gegevens en informatie centraal komen te staan in alle toekomstige AFSC-mogelijkheden”, zei Dave Johnson, vicepresident van strategie en geïntegreerde missiesystemen bij L3Harris. “Met onze datacentrische, platformonafhankelijke architectuurbenadering en ervaring met het opbouwen van JADC2-capaciteiten, zet het team van L3Harris zich in om samen te werken met de NAVO, alle aspecten van haar vlaggenschipprogramma te bestuderen en een concept te ontwikkelen voor gezamenlijke bewaking en controle over het hele domein voor het AFSC-programma.”

L3Harris en internationale teamgenoten leverden eerder in 2020 een High Level Technical Concept (HLTC)-studie aan de NAVO als een van de zes leveranciers, met gedetailleerde ondersteuning in alle bedrijfssegmenten gericht op datacentrische architectuur. De HLTC omvatte alle aspecten van multidomein-bewaking en controle over het volledige spectrum van onschadelijke, tolerante, betwiste en geweigerde operationele omgevingen.

Over L3Harris Technologies

L3Harris Technologies is een flexibele, wereldwijde innovator op het gebied van lucht- en ruimtevaart- en defensietechnologie en levert end-to-end-oplossingen die voldoen aan de missiekritieke behoeften van klanten. Het bedrijf levert geavanceerde defensie- en commerciële technologieën voor lucht-, land-, zee-, ruimte- en cyberdomeinen. L3Harris heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer $ 18 miljard en 48.000 werknemers, met klanten in meer dan 100 landen. L3Harris.com.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen die de huidige verwachtingen, veronderstellingen en schattingen van het management van toekomstige prestaties en economische omstandigheden weerspiegelen. Dergelijke verklaringen worden gemaakt in overeenstemming met de veilige haven-bepalingen van Sectie 27A van de Effectenwet van 1933 en Sectie 21E van de Effectenbeurswet van 1934. Het bedrijf waarschuwt beleggers dat toekomstgerichte verklaringen onderhevig zijn aan risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten en toekomstige trends wezenlijk kunnen afwijken van de zaken die in dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden weergegeven of geïmpliceerd. Verklaringen over systeemcapaciteiten en toekomstige prestaties en verwachte contracttoekenningen zijn toekomstgericht en impliceren risico’s en onzekerheden. L3Harris verwerpt elke intentie of verplichting om op de toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of te herzien, zowel vanwege nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen als anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marcella Thompson
Geïntegreerde missiesystemen

marcella.thompson@l3harris.com
214-430-8872

Jim Burke
Zakelijk

Jim.Burke@L3Harris.com
321-727-9131

Check out our twitter: @NewsNovumpr