00:29 uur 14-09-2021

ITT benoemt Bartek Makowiecki tot Senior Vice President Strategy and Business Development; hij gaat alle fusie- en overname-initiatieven leiden

WHITE PLAINS, N.Y.–(BUSINESS WIRE)– 13 september 2021– ITT Inc. (NYSE: ITT) heeft vandaag Bartek Makowiecki benoemd tot Senior Vice President Strategy and Business Development. Hij zal rapporteren aan Luca Savi, President en CEO, ITT Inc. In deze rol zal Makowiecki alle strategische en fusie- en acquisitie (M&A)-activiteiten binnen geheel ITT aansturen.

Makowiecki voegt zich bij ITT vanuit Ingredion, waar hij meest recentelijk de functie bekleedde van wereldwijd hoofd Strategy, M&A and Venturing. Bij Ingredion bouwde hij een strategische functie van wereldklasse op, breidde hij de groeiplatforms van het bedrijf uit en zette hij een nieuw corporate venture capital-programma op om kapitaal in te zetten voor investeringen in een vroeg stadium. Voordat hij bij Ingredion werkzaam was, bekleedde Makowiecki wereldwijde strategische en M&A-functies met toenemende verantwoordelijkheid, waaronder internationale opdrachten, bij Owens Corning Corporation en Parker-Hannifin Corporation.

“Bartek is een ervaren manager met een bewezen staat van dienst in fusies en overnames en portfoliobeheer. Zijn ervaring komt ITT enorm ten goede, aangezien we onze strategie voor kapitaalinzet willen versnellen,” aldus Luca Savi, CEO en President van ITT. “Bartek is een uniek talent en de juiste leider om onze langetermijnstrategie aan te sturen en superieure aandeelhouderswaarde te blijven genereren.”

Makowiecki heeft een Master of Business Administration van de Chinese University of Hong Kong en een Bachelor of Arts in International Business and Finance van Regents University in het Verenigd Koninkrijk. Hij gaat werken op het wereldwijde hoofdkantoor van ITT in White Plains, N.Y.

Over ITT

ITT is een gediversifieerde, toonaangevende fabrikant van hoogtechnologische kritische componenten en op maat gemaakte technologische oplossingen voor de energie-, transport- en industriële markt. Voortbouwend op haar erfgoed van innovatie, werkt ITT samen met haar klanten om duurzame oplossingen te leveren aan de belangrijkste industrieën die aan onze moderne manier van leven ten grondslag liggen. ITT heeft haar hoofdkantoor in White Plains, N.Y. met medewerkers in meer dan 35 landen en verkoop in in totaal ongeveer 125 landen. Het bedrijf genereerde in 2020 een omzet van $ 2,5 miljard. Ga voor meer informatie naar www.itt.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor beleggers
Mark Macaluso

+1 914-641-2064

mark.macaluso@itt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr