22:30 uur 25-08-2021

Quotient Sciences kondigt een investering van miljoenen ponden aan in een fabriek voor de productie van geneesmiddelen

NOTTINGHAM, VK–(BUSINESS WIRE)– Quotient Sciences, de versneller voor de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen, kondigde een investering van £ 6,3 miljoen pond aan in zijn onlangs overgenomen productiefaciliteit in Alnwick, VK. De investering vergroot de productiecapaciteit van Quotient voor geneesmiddelen aanzienlijk en creëert 80 nieuwe banen in de komende drie jaar.

Quotiënt nam de faciliteit in Alnwick over van Arcinova in februari 2021 om zijn dienstenportfolio uit te breiden met mogelijkheden voor medicijnstoffen, medicijnproducten en klinische testen, allemaal onder één organisatie. De overname stelt Quotient in staat om klanten te ondersteunen met een ‘end-to-end’ aanbod, van de selectie van kandidaten tot de commerciële productlancering. De investering van miljoenen ponden hergebruikt een voetafdruk van 1.500 vierkante meter en bevat extra apparatuur en technologieën, waardoor het aantal nieuwe moleculen dat elk jaar wordt ontwikkeld aanzienlijk wordt uitgebreid.

Extra apparatuur, met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale besturing en vastleggen van gegevens, zorgt voor een robuuste overdracht van laboratorium naar productie voor meerdere kilo’s. Verwerkingsapparatuur met nieuwe ontwikkelingen in modulaire continue technologie maximaliseren bovendien het reactievermogen en de flexibiliteit voor productieprocessen. Door deze updates, in combinatie met een vijfvoudige schaalvergroting, heeft Quotient meer dan 10 keer meer capaciteit voor het ontwikkelen van complexe medicijnen.

“Na onze integratie in Quotient Sciences eerder dit jaar, is het enorm opwindend om te zien dat de Alnwick-faciliteit de mogelijkheden blijft uitbreiden naarmate we op grotere schaal en commerciële productie gaan produceren”, zei Roger Kilburn SVP Candidate Development Services bij Quotient Sciences. “Wetenschap en flexibiliteit vormen de kern van Quotient Sciences en ons team streeft ernaar om te innoveren en slimmere benaderingen te ontwikkelen om R&D voor onze klanten te verwerken en stimuleren de adoptie van continue verwerkingstechnologieën.”

De faciliteit in Alnwick heeft 170 mensen in verschillende wetenschappelijke disciplines in dienst en deze investering creëert een verscheidenheid aan nieuwe banen. Quotient blijft groeien en ontving onlangs een prijs voor ‘Meest inspirerende wetenschappelijke werkgever in het Noord-Oosten (VK)’, van STEM Learning, als onderdeel van het STEM-ambassadeursprogramma.

Over Quotient Sciences

Quotient Sciences is een accelerator voor de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen die geïntegreerde programma’s en diensten op maat levert binnen het volledige ontwikkelingstraject. Door silo’s te doorbreken en een reeks capaciteiten te integreren, besparen we kostbare tijd en geld in het leveren van geneesmiddelen aan patiënten. Alles wat we doen voor onze klanten wordt ingegeven door ons onwrikbare geloof dat ideeën snel oplossingen moeten worden en dat moleculen snel behandelingen moeten worden. Want de mensheid heeft snel oplossingen nodig.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lindsey Langemeier

SCORR Marketing

+1 402-405-4269

lindsey@scorrmarketing.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr