22:28 uur 09-02-2021

Quotient Sciences neemt Arcinova over, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd contractontwikkelings- en productiebedrijf

NOTTINGHAM, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Quotient Sciences, de accelerator voor de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen, heeft de overname aangekondigd van Arcinova, het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde multiservice contractontwikkelings- en productiebedrijf (CDMO). Met meer dan 40 jaar ervaring en 160 werknemers levert Arcinova diensten op het gebied van werkzame stoffen, producten en bioanalyse van geneesmiddelen wereldwijd aan meer dan 200 klanten uit de farmaceutische en biotech-industrieën.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210209006218/nl/

De overname breidt het dienstenportfolio van Quotient uit en maakt de integratie mogelijk van capaciteiten op het gebied van werkzame stoffen, producten en klinisch onderzoek van geneesmiddelen onder één organisatie. Daarmee worden de besparingen op de tijdlijn voor medicijnontwikkeling van 12 maanden die reeds worden geleverd door Translational Pharmaceutics®, het centrale platform van Quotient, verder vergroot. Door silo’s te doorbreken en een reeks capaciteiten te integreren, kunnen uitbestede ontwikkelingsprogramma’s verder vereenvoudigd en versneld worden, in overeenstemming met de opvatting van Quotient dat moleculen snel behandelingen moeten worden.

“Graag feliciteer ik het team van Arcinova met de totstandbrenging van een opwindend bedrijf, en ik ben zeer verheugd met onze samenwerking. Beide bedrijven hebben een soortgelijke cultuur en streven ernaar om klanten te helpen moleculen te versnellen van kandidaatselectie tot ontwikkeling en uiteindelijk de commerciële lancering,” verklaarde Mark Egerton, Ph.D., CEO van Quotient Sciences. “Ik maak ook graag van dit moment gebruik om onze private equity-partner, Permira, te bedanken voor het ondersteunen van onze ambitieuze groeiplannen.”

Professor Ian Shott, CBE, medeoprichter en uitvoerend voorzitter van Arcinova, voegde daaraan toe: “Sinds onze oprichting hadden wij de ambitie om een unieke organisatie te creëren die de ontwikkeling van nieuwe medicijnen versnelt voor hulpbehoevende patiënten. We zijn bijzonder blij om de volgende fase in te gaan met Quotient als de perfecte partner voor Arcinova. Diepgaande wetenschap, wendbaarheid, flexibiliteit en het streven naar uitmuntende klantenservice vormen de hoekstenen van beide bedrijven. Ik kijk er naar uit om samen met het team van Quotient en Permira onze klanten nóg meer waarde te bieden.”

Als onderdeel van de overeenkomst zal BGF, de partner met een minderheidsbelang in Arcinova die het bedrijf sinds 2018 heeft ondersteund, het bedrijf verlaten. Mark Bryant, BGF, lichtte toe, “Het is een voorrecht geweest om de groei van de toonaangevende CDMO-faciliteit van Arcinova te hebben kunnen ondersteunen tijdens zo’n cruciale periode in haar ontwikkeling. We wensen het team het allerbeste nu het met Quotient Sciences een volgende fase ingaat.”

RBC Capital Markets fungeerde als de exclusieve financiële adviseur van Quotient Sciences. PwC verzorgde de due diligence op financieel en -belastinggebied, en Latham & Watkins leverde juridisch advies. BGF ontving juridisch advies van Weightmans. KPMG fungeerde als bedrijfsfinancieringsadviseur van Arcinova, en Womble Bond Dickinson leverde juridisch advies.

Over Quotient Sciences

Quotient Sciences is een accelerator voor de ontwikkeling en productie van geneesmiddelen die geïntegreerde programma’s en diensten op maat levert binnen het volledige ontwikkelingstraject. Door silo’s te doorbreken en een reeks capaciteiten te integreren, besparen we kostbare tijd en geld in het leveren van geneesmiddelen aan patiënten. Alles wat we doen voor onze klanten wordt ingegeven door ons onwrikbare geloof dat ideeën snel oplossingen moeten worden en dat moleculen snel behandelingen moeten worden. Want de mensheid heeft snel oplossingen nodig.

Over Arcinova

Arcinova is een multiservice contractontwikkelings- en productiebedrijf (CDMO) dat farmaceutische en biotechnologiebedrijven over de hele wereld helpt bij de ontwikkeling van hun levensveranderende medicijnen. Het bedrijf kan bogen op tientallen jaren ervaring en combineert wendbaarheid met flexibiliteit om een innovatieve aanpak te leveren voor de ontwikkeling en productie van farmaceutische producten. Arcinova streeft ernaar om onze cliënten kostbare tijd te besparen en hen zo in staat te stellen om in hoog tempo levensveranderende medicijnen op de markt te brengen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jane Byram

SCORR Marketing

+1-512-626-2758

jane@scorrmarketing.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr