01:24 uur 25-08-2021

Astra’s Apollo Fusion-stuwraket ontsteekt bij eerste poging in een omloopbaan met ruimtevlucht

Ontsteking demonstreert betrouwbaar elektrisch voortstuwingssysteem (electric propulsion, EP)

ALAMEDA, Californië–(BUSINESS WIRE)– Astra Space, Inc. (“Astra”) (Nasdaq: ASTR) heeft vandaag de succesvolle orbitale ontsteking aangekondigd van zijn Apollo Fusion-stuwraket aan boord van het Spaceflight Sherpa-LTE1 orbitale transportvoertuig (orbital transfer vehicle, OTV). De Sherpa OTV werd op 30 juni 2021 gelanceerd vanaf de Transporter-2-missie van SpaceX vanuit Cape Canaveral, Florida. Na het succesvol inzetten van alle ritgedeelde ladingen, heeft Spaceflight de Apollo Fusion-stuwrakket in gebruik genomen, wat Astra’s eerste poging vertegenwoordigt om de stuwraket in een omloopbaan af te vuren.

“De telemetrie van het in de omloopbaan afvuren zag er uitstekend uit en kwam dicht overeen met onze grondtestresultaten”, zei Mike Cassidy, vice-president productmanagement bij Astra. “We verwachten in het volgende kwartaal stuwraketten voor extra satellieten te leveren en deze testresultaten in de omloopbaan bieden verdere validatie voor verschillende programma’s waarvoor we voortstuwingssystemen leveren.”

“Dit is de eerste volledig functionele OTV voor elektrische voortstuwing in de branche”, zei Philip Bracken, VP engineering bij Spaceflight. “Onze volgende generatie Sherpa OTV’s zijn met opzet ontworpen voor maximale modulariteit, flexibiliteit en snelle ontwikkeling, waaronder het bieden van verschillende innovatieve voortstuwingsoplossingen. De succesvolle inbedrijfstelling en ontsteking van het Apollo Fusion-systeem maakt de weg vrij voor het uitbreiden van orbitale bestemmingen voor kleine satellieten en is van het grootste belang bij het bereiken van ons doel om de ladingen van onze klanten naar de ruimte te krijgen waar en wanneer ze maar willen.”

Astra nam Apollo Fusion in juli 2021 over om gebruik te maken van de gedeelde focus van Apollo Fusion op het ontwerpen en produceren van producten op schaal die bestemmingen buiten een lage omloopbaan om de aarde kunnen bereiken.

“We zijn ongelooflijk trots op iedereen die dit EP-systeem heeft gebouwd”, zei Benjamin Lyon, hoofdingenieur bij Astra. “Dit is een belangrijke mijlpaal op ons traject om snelle, goedkope toegang tot de ruimte te bieden.”

Over Astra Space

De missie van Astra is om het leven op aarde vanuit de ruimte te verbeteren door een gezondere en meer verbonden planeet te creëren. De eerste vlucht naar de ruimte van Astra was binnen 4 jaar na de oprichting, waardoor het het snelste bedrijf werd om de ruimte te bereiken. Ga naar www.astra.com voor meer informatie over Astra.

Safe Harbor-verklaring

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn “toekomstgerichte verklaringen”. Toekomstgerichte verklaringen kunnen worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden als “anticiperen”, “geloven”, “verwachten”, “schatten”, “plannen”, “vooruitzichten” en “projecteren” en andere soortgelijke uitdrukkingen die toekomstige gebeurtenissen of trends voorspellen of aangeven of die geen verklaringen zijn van historische zaken. Deze toekomstgerichte verklaringen weerspiegelen de huidige analyse van bestaande informatie en zijn onderhevig aan verschillende risico’s en onzekerheden. Als gevolg hiervan is voorzichtigheid geboden bij het vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen. Onder andere de volgende factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten essentieel verschillen van de resultaten die in deze toekomstgerichte verklaringen worden beschreven: (i) ons falen om de vooropgestelde ontwikkelingsdoelen te halen, waaronder als gevolg van de beslissingen van overheidsinstanties of andere derde partijen die niet onder onze controle vallen; (ii) wijzigingen in toepasselijke wet- of regelgeving; (iii) het vermogen van Astra om zijn financiële en strategische doelen te bereiken, onder meer door concurrentie; (iv) het vermogen van Astra om een groeistrategie na te streven en de winstgevendheid van de groei te beheren; (v) de mogelijkheid dat Astra nadelig wordt beïnvloed door andere economische, zakelijke en/of concurrentiefactoren; (vi) het effect van de COVID-19-pandemie op Astra en (vii) andere risico’s en onzekerheden die van tijd tot tijd worden beschreven in onze andere openbare deponeringen bij de Securities and Exchange Commission.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Kati Dahm

kati@astra.com

Contactpersoon voor investeerders:
Dane Lewis

dane@astra.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr