21:14 uur 23-08-2021

Wereldwijde fotografiecompetitie ‘Concrete in Life’ van 2021 wordt gelanceerd, met focus op duurzaamheid, schoonheid en veelzijdigheid van beton

Competitie voor een prijs van $ 10.000 brengt professionele en amateurfotografen samen om foto’s van beton over de hele wereld te maken; nieuwe duurzaamheidscategorie gelanceerd in derde jaarlijkse competitie Body

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De derde jaarlijkse fotocompetitie ‘Concrete in Life’ van de GCCA is vandaag gelanceerd met een oproep aan amateur- en professionele fotografen van over de hele wereld om de rol van beton in hun leven en in de duurzame wereld van morgen vast te leggen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210823005586/nl/

Concrete in Life 2020 competition winner - Nurlan Tahirli (Photo: Business Wire)

Concrete in Life 2020 competition winner – Nurlan Tahirli (Photo: Business Wire)

Beton speelt een sleutelrol bij het ondersteunen van de samenleving over de hele wereld. Door zijn duurzaamheid, sterkte, veerkracht en grenzeloze veelzijdigheid kan het voor bijna elke toepassing worden gebruikt, terwijl het door zijn eigenschappen zoals thermische massa, recycleerbaarheid en koolstofopname het meest duurzame bouwmateriaal is.

Juryleden zijn onder meer Isabel Allen, redacteur bij Architecture Today, Gian Luca Barone van Zaha Hadid Architects en experts van de Global Cement and Concrete Association (GCCA). Ze zullen op zoek zijn naar inzendingen die concrete bijdragen aan hun individuele leven en de bredere samenleving tonen, en dan met name duurzame gebouwen en infrastructuur, om het publiek te inspireren in de aanloop naar COP26, terwijl de GCCA zich voorbereidt om zijn gedetailleerde stappenplan voor koolstofvrij beton aan te kondigen.

Deelnemers worden uitgenodigd om beelden vast te leggen in de volgende categorieën, waaronder de gloednieuwe categorie Duurzaam beton:

  • Stedelijk ontwerp en gebruik – beelden van de stadslandschappen en gebouwen om ons heen, zowel bekend als verborgen
  • Infrastructuur – foto’s van onze infrastructuur, in onze steden en op het platteland, boven en onder de grond
  • Beton in het dagelijks leven – de menselijke kant van beton en hoe het dagelijks wordt gebruikt en hoe ermee wordt omgegaan
  • Duurzaam beton – hoe beton wordt gebruikt in duurzame constructie, gebouwen en infrastructuur zoals windmolenparken, dammen, groene viaducten, oversteekplaatsen voor dieren in het wild, groene gebouwen

De wedstrijd bekroont één winnaar voor de professionele en amateurklasse van elke categorie, evenals één algemene winnaar voor de ‘Best Concrete in Life’-foto van het jaar gekozen uit de acht finalisten. Elke categoriewinnaar ontvangt $ 2.500 aan prijzengeld, terwijl de algehele winnaar $ 10.000 ontvangt.

Thomas Guillot, Chief Executive van de GCCA, verklaarde: “Beton is ‘s werelds meest gebruikte, door mensen gemaakte product en vormt de basis voor zoveel levens. De wedstrijd is bedoeld om dat belang vast te leggen en de veelzijdigheid ervan in de hele samenleving te demonstreren. De inzendingen voor de eerste twee ‘Concrete in Life’-wedstrijden van zowel professionals als amateurs waren uitzonderlijk en slaagden erin om de kracht, duurzaamheid en veerkracht van beton vast te leggen, en we zijn enorm verheugd om de derde jaarlijkse competitie te lanceren. We kijken ernaar uit om een breed scala aan unieke en inspirerende inzendingen van over de hele wereld te ontvangen.”

De jaarlijkse wedstrijd van de GCCA trekt tienduizenden inzendingen van professionele en amateurfotografen en daagt deelnemers uit om foto’s te maken die de schoonheid van beton en de vitale rol die het speelt in onze samenleving benadrukken.

Om deel te nemen aan de wedstrijd, moeten deelnemers een foto plaatsen die ze hebben gemaakt op Instagram of Twitter met de hashtags #ConcreteInLife2021, #UrbanConcrete, #ConcreteInfrastructure, #ConcreteInDailyLife en #SustainableConcrete. Ze moeten ook de GCCA taggen: @the.gcca op Instagram of @theGCCA op Twitter.

Winnaars worden tevens uitgenodigd om over hun foto’s te praten met de GCCA, waarbij deze beelden worden gedeeld op de GCCA-website en sociale mediakanalen.

De inzendingen worden beoordeeld door:

  • Gian Luca Barone, Senior Associate, Zaha Hadid Architects
  • John Fairley, Design Director, Curious Productions
  • Thomas Guillot, GCCA Chief Executive
  • Isabel Allen, redacteur, Architecture Today

De wedstrijd loopt t/m 22 oktober 2021 en de winnaars worden in januari 2022 bekendgemaakt. Volledige wedstrijddetails zijn te vinden op https://gccassociation.org/concreteinlife2021/

-einde-

Over de GCCA:

De Global Cement and Concrete Association (GCCA), gelanceerd in januari 2018, zet zich in voor het ontwikkelen en versterken van de bijdrage van de sector aan duurzaam bouwen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen kunnen worden gericht aan:
Matt Peacock, BCW

GCCA@BCW-global.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr