03:51 uur 28-07-2021

LYCRA® FitSense™-technologie biedt baanbrekende voordelen bij het vervangen van pads en behaschuim

WILMINGTON, Del.–(BUSINESS WIRE)– The LYCRA Company, een wereldleider in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de textiel-, kleding- en persoonlijke verzorgingsindustrie, heeft vandaag een baanbrekende LYCRA® FitSense-technologie-innovatie geïntroduceerd die de noodzaak van behaschuim vermindert of overbodig maakt. Deze behacupapplicatie, waarvoor patent is aangevraagd, kan worden gebruikt in intieme kleding zoals traditionele beha’s met en zonder beugel of ongevoerde beha’s (inclusief bralettes en sportbeha’s), plus in sport- en badkleding.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210727006206/nl/

A woman wears a bra and panty set with LYCRA® FitSense™ technology for nipple concealment and lightweight, targeted support. (Photo: Business Wire)

A woman wears a bra and panty set with LYCRA® FitSense™ technology for nipple concealment and lightweight, targeted support. (Photo: Business Wire)

LYCRA® FitSense-technologie is een op water gebaseerde, oplosmiddelvrije dispersie die bestaat uit hetzelfde molecuul als LYCRA®-vezel. De dispersie wordt rechtstreeks op de behastof gezeefdrukt, waardoor de kracht van de stof op precieze plaatsen wordt vergroot. De krachttoename in de behacup vermindert effectief het uitsteken van de tepels en biedt tegelijkertijd symmetrische ondersteuning, vormgeving en lift voor de buste, waardoor de noodzaak voor ingenaaide panelen of inbrengbare pads wordt beperkt of geëlimineerd.

Er kunnen ondersteuningszones worden aangebracht op de onderkant en zijkanten van de behacup voor de vormgeving, evenals op het zijstuk voor maximaal comfort en gladheid. LYCRA® FitSense-technologie kan ook worden aangebracht tussen stoflagen in de behacup om het uitsteken van de tepels te maskeren met behoud van de originele stofesthetiek.

“Met LYCRA® FitSense-technologie doet de print het werk van de pad en worden merken in staat gesteld om een betere beha te maken voor alle maten, stijlen en silhouetten – een echte baanbrekende ontwikkeling,” aldus Melissa Stewart, global technology director-R&D materials innovations. “Met deze nieuwe innovatie hebben vrouwen meer keuze in beha’s die functionaliteit, stijl en comfort bieden.”

Beha’s kunnen stijf, volumineus en heet zijn, met meerdere componenten en structuren, met als gevolg een ongemakkelijke, beperkende draagervaring. LYCRA® FitSense-technologie kan worden gebruikt om functionele beha’s te ontwerpen die lichter, dunner en beter ademend zijn, zonder in te boeten aan zachtheid, comfort gedurende de hele dag, duurzaamheid, ondersteuning of vormgeving. En in tegenstelling tot polyurethaanschuim, dat verkleurt en kan gaan bewegen of zelfs verloren kan gaan in de was, is de LYCRA® FitSense-technologie in het kledingstuk ingebouwd en is het zeer duurzaam voor machinewas en regelmatig dragen. Verder zorgt de technologie in badkledingtoepassingen voor chloorbestendigheid en sneldrogende voordelen in vergelijking met schuimtoepassingen en dubbele stoflagen.

LYCRA® FitSense-technologie voorziet makers van intieme kleding van veelzijdigheid om opzettelijke ontwerpesthetiek te creëren door delicate patronen en artistieke details op te nemen die aansluiten bij hun merkidentiteit. “Ontwerpen en kleuren kunnen eenvoudig worden aangepast om trendy mode-elementen te leveren – van vrouwelijke, kantachtige ontwerpen tot sportieve geometrische vormen – die tegemoet komen aan alle smaken,” stelde Stewart. “Met LYCRA® FitSense-technologie is de verbeeldingskracht van de ontwerper de enige creatieve beperking.”

LYCRA® FitSense-technologie, die het ECO PASSPORT by OEKO-TEX®-duurzaamheidscertificaat heeft behaald, wordt toegepast met behulp van standaard zeefdrukprocessen, waardoor speciale apparatuur of grote upgrades van de toeleveringsketen niet nodig zijn. The LYCRA Company biedt technische begeleiding om het voor merken, retailers en kledingmakers mogelijk te maken gemakkelijk toegang te krijgen tot deze innovatie.

Download voor meer informatie onze whitepaper over de LYCRA FitSense-technologie en de zeefdrukapplicatie voor behacups.

Over The LYCRA Company

The LYCRA Company innoveert en produceert vezel- en technologieoplossingen voor de kleding- en persoonlijke verzorgingsindustrie. Het hoofdkantoor van The LYCRA Company is gevestigd in Wilmington, Delaware. Het bedrijf wordt wereldwijd erkend voor zijn innovatieve producten, technische expertise, duurzame oplossingen en ongeëvenaarde marketingondersteuning. The LYCRA Company is eigenaar van toonaangevende consumenten- en handelsmerken: LYCRA®, LYCRA HyFit®, LYCRA® T400®, COOLMAX®, THERMOLITE®, ELASPAN®, SUPPLEX® en TACTEL®. Het erfgoed van The LYCRA Company gaat terug tot 1958 met de uitvinding van het originele spandexgaren, LYCRA®-vezel. Tegenwoordig richt The LYCRA Company zich op het toevoegen van waarde aan de producten van haar klanten door unieke innovaties te ontwikkelen die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoefte van de consument aan comfort en duurzame prestaties. Ga voor meer informatie naar www.thelycracompany.com.

LYCRA® FitSense is een handelsmerk van The LYCRA Company.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karie Ford
karie.j.ford@lycra.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr