18:29 uur 15-07-2021

Avalara verbetert btw-oplossingen om mondiale bedrijven in staat te stellen registraties, berekeningen en verslaglegging van btw te beheren

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Avalara, Inc. (NYSE: AVLR), een vooraanstaand leverancier van cloudgebaseerde automatisering voor belastingnaleving voor bedrijven van elke omvang, heeft vandaag bekendgemaakt dat het producten heeft geüpdated om bedrijven te helpen met de nieuwe regels voor belasting toegevoegde waarde (btw) voor e-commerce in de EU die per 1 juli 2021 in werking zijn getreden — Avalara VAT Registration, Avalara AvaTax for VAT en Avalara VAT Reporting. In de afgelopen jaren heeft een enorm scala van belangrijke wettelijke btw-veranderingen bedrijven die in en door geheel Europa verkopen verder belast. Bedrijven die de weg proberen te vinden in de nalevingscomplexiteiten van de mondiale handel zoeken naar geïntegreerde oplossingen om gelijke tred te houden met veranderende regels.

“De nieuwe e-commercehervormingen van de EU hebben verstrekkende impact op internationale en binnenlandse verkopers die zakendoen in Europa”, aldus Kevin Permenter, onderzoeksmanager, IDC. “B2B en B2C e-commercebedrijven en ook marktplaatsen kunnen voordeel halen uit geautomatiseerde oplossingen om de gehele btw-nalevingslevenscyclus van registraties en berekeningen tot en met verslaglegging te vereenvoudigen.”

Btw-hervormingen in de EU overstelpen bedrijven met complexiteit

Op 1 juli 2021 werden in de lidstaten van de Europese Unie (EU)belangrijke veranderingen in de btw-verplichtingen uitgerold voor B2C-e-commerce, waaronder de EU One-Stop Shop, de Import One-Stop Shop en de ‘marktplaats beschouwd als leverancier’-verplichtingen. Deze hervormingen zijn onderdeel van een poging om het € 137 miljard e-commerce btw-fraudegat aan te pakken. Elke hervorming brengt veranderingen en daarmee verband houdende complexiteit met zich mee voor nationale en internationale verkopers in de EU, waaronder:

 • One-Stop Shop (OSS) staat verkopers binnen de EU toe al hun pan-EU afstandsverkopen op één enkele btw-aangifte te rapporteren in hun thuisland in plaats van meerdere btw-registraties te hebben over de gehele EU. Het doel is om grensoverschrijdende onlinehandel een impuls te geven en de handel in de digitale gemeenschappelijke markt van de EU te bevorderen door de nalevingsverplichtingen te verminderen.
 • Import One-Stop Shop (IOSS) geeft niet-EU verkopers de optie om in slechts één EU staat voor IOSS te registreren om de btw op B2C-verkopen en de import van consignaties onder de € 150 aan te geven. Niet-EU verkopers hebben echter mogelijk een intermediair nodig om voor IOSS te registreren. Er zijn gevallen waar een faciliterende marktplaats (zie ‘marktplaats beschouwd als leverancier’-regels) of een leveranciersdienst te hulp kan schieten om de btw te rapporteren en te betalen. Als een verkoper ervoor kiest IOSS niet te gebruiken, moet de klant de leverings- of douaneagent mogelijk betalen om toegang te krijgen tot zijn goederen.
 • ‘Marktplaats beschouwd als leverancier’ vereist online marktplaatsen om btw te incasseren in plaats van dat de verkopers worden beschouwd als de leverancier. Vanwege de snelle toename van de digitale handel hebben ‘beschouwd als leverancier’-wetten tot doel te verzekeren dat btw wordt geïnd op alle online-verkopen, waaronder die die plaatsvinden via marktplaatsen.

“Deze veranderingen die onderdeel zijn geweest van de EU-roadmap, luiden een enorme kans in voor bedrijfsgroei. Bedrijven van iedere omvang en elk type, waaronder e-commerce en marktplaatsen, kunnen nu beginnen de toegang te ontsluiten naar het grootste handelsblok wereldwijd”, aldus Salim Ali, senior vice president van International bij Avalara.

Btw-naleving automatiseren met Avalara

Avalara’s verbeterde btw-nalevingsoplossingen bieden mondiale bedrijven functies die de nieuwe OSS, IOSS- en ‘marktplaats beschouwd als leverancier’-wetten in de gehele EU helpen navigeren en de btw-naleving te optimaliseren door middel van automatisering.

Btw-registratiebeheer. Het proces stroomlijnen van het onderzoeken en verkrijgen van btw-registraties voor meerdere landen:

 • Avalara btw-registratie stelt bedrijven in staat het moeizame proces van registratie voor het innen van btw in 74 landen te vereenvoudigen. Dit stelt wereldwijde retailers en marktplaatsen in staat tot:

  • Stroomlijnen van btw-registraties. Minder tijd en geld besteden aan registratie in elk land door het proces één keer in één enkele taal te automatiseren en verwijderen van het handmatige heen-en-weer-proces tussen bedrijven en belastingdiensten om sneller goedgekeurde registraties te ontvangen.
  • Zich richten op fiscale representatievereisten. Vermijden van vertragingen en niet-naleving met uitgebreide fiscale representatie. Een fiscale vertegenwoordiger is een lokale entiteit die een buitenlands bedrijf vertegenwoordigt en een gezamenlijke verplichting aangaat voor de naleving van de belasting toegevoegde waarde (btw). Tot nu toe vereisen 19 landen in de EU van buitenlandse bedrijven om een fiscale vertegenwoordiger te registreren voor het beheren van vragen en btw-aangifteindieningsverplichtingen bij plaatselijke belastingdiensten.

“Zelf beheren van het proces van btw-registraties vergde veel tijd en was complex, speciaal wanneer het aankwam op het beheren van onze marktplaatstransacties,” aldus Abi Lucas Maia, CEO bij Yum Biltong LDA, een aanbieder van biltongproducten van hoge kwaliteit. “Avalara VAT Registration bespaart tijd en frustratie door het proces zo eenvoudig te maken als het scannen van de documenten in het systeem en erbij weg kunnen lopen.”

Btw-berekeningbeheer. Voldoen aan de nieuwe wetgeving en verbeteren van de nauwkeurigheid van btw-berekeningen op binnenlandse en grensoverschrijdende transacties:

 • Avalara AvaTax for VAT helpt bedrijven de btw te berekenen met een grotere mate van nauwkeurigheid om te voldoen aan de nieuwe nalevingsregels en -regelingen in de gehele EU. Dit stelt mondiale retailers in staat tot:

  • Versterken van de btw-naleving. Verminderen van audit-risico door het gebruiken van up-to-date belastinginformatie over transacties bij het factureren en het aan klanten in rekening brengen.
  • Verbeteren van de operationele efficiency. Personeel vrijmaken dat zich wijdde aan btw-berekeningen door het automatiseren van het tijdrovende proces van het verzamelen en onderhouden van complexe belastingtarieven en -regels voor meerdere systemen. AvaTax for VAT automatiseert updates door integraties in bedrijfssystemen zoals ERP (enterprise resource planning), POS (point of sale), e-commerce en andere klanttoepassingen.
  • Verbeteren van de klantervaring. Verminder onverwachte kosten bij de levering voor internationale klanten door het schatten van de DPP (delivery duty paid) bij de checkout, waar de verkoper de verantwoordelijkheid neemt voor rechten, belastingen en andere kosten.

Beheer van de btw-verslaglegging. Stroomlijnen van het btw-verslagleggingsproces met meer nauwkeurigheid en controle door automatisering. Avalara biedt drie lagen van btw-verslagleggingsplatforms die geschikt zijn voor de verslagleggingsbehoeften van bedrijven van elke omvang:

 • Avalara VAT Reporting for Small Business biedt kleine bedrijven een online self-service portal om het beheer van internationale btw-aangiftes te vereenvoudigen. Dit stelt kleine bedrijven in staat om:

  • Het bedrijf internationaal te laten groeien. De complexiteit van btw-naleving te verminderen als het kleine bedrijf groeit naar nieuwe internationale rechtsgebieden door een up-to-date belastingindieningskalender te gebruiken en gemakkelijk te gebruiken tools om lokale btw-aangiftes correct te formatteren.
  • Bedrijfsefficiëntie en zichtbaarheid van data vergroten. Tijd besparen, de totale kosten van opstelling en indiening verlagen en de zichtbaarheid verhogen van het gehele indieningsproces door gebruik te maken van een online self-service portal.
 • Avalara Managed VAT Reporting voorziet kleine tot middelgrote bedrijven van een geautomatiseerd internationaal btw-belastingindienings- en aangifteoplossing om het gehele btw-opstellings- en indieningsproces over rechtsgebieden heen te beheren. Als aanvulling op de voordelen van VAT Reporting for Small Business stelt dit bedrijven in staat om:

  • Btw-verslaglegging voor meerdere landen te automatiseren. Gebruik te maken van intelligente geautomatiseerde opstellings- en indieningstechnologie om het gehele verslagleggingsproces te vereenvoudigen, ongeacht het aantal gebruikte kanalen of landen waarnaar is verkocht.
 • Avalara Managed VAT Reporting Premium voorziet middelgrote tot grote bedrijven van een uitbestede oplossing voor het afhandelen van de btw-aangifteindiening. Naast de voordelen van Managed VAT Reporting stelt dit ondernemingen in staat tot:

  • Verminderen van bedrijfsverstoringen. Een specifieke opsteller hebben die helpt verzekeren dat plaatselijke btw-aangiftes correct en tijdig worden ingediend, terwijl de noodzaak van het trainen van personeel en verstoren van lopende bedrijfsprocessen wordt verminderd.

“Europa is cruciaal voor de voortgezette groei van verkopers, retailers en marktplaatsen,” aldus Sanjay Parthasarathy, chief product officer bij Avalara. “Nieuwe nalevingshervormingen en regels in de gehele EU hebben nieuwe complexiteiten gecreëerd voor internationale bedrijven en onze verbeterde btw-oplossingen voorzien hen van de technologie die nodig is voor het vereenvoudigen, stroomlijnen en beheren van de gehele btw-nalevingslevenscyclus.”

Voor aanvullende informatie over de btw-oplossingen van Avalara, klikt u hier.

Over Avalara

Avalara helpt bedrijven van elke omvang om de belastingnaleving op de rit te krijgen. In samenwerking met toonaangevende ERP-, boekhoud-, e-commerce- en andere leveranciers van financiële beheersystemen, levert Avalara cloudgebaseerde nalevingsoplossingen voor verschillende transactiebelastingen, waaronder verkoop en gebruik, btw, GST, accijnzen, communicatie, accommodatie en andere soorten indirecte belastingen. Avalara, met het hoofdkantoor in Seattle, heeft kantoren in de VS en over de hele wereld, in Brazilië, Europa en India. Meer informatie is te vinden op avalara.com​.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
Tommy Morgan

media@avalara.com
540-448-7551

Contactpersoon voor investeerders
Jennifer Gianola

jennifer.gianola@avalara.com
650-499-9837

Check out our twitter: @NewsNovumpr