20:39 uur 06-04-2021

Avalara rondt overname van INPOSIA af

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– Avalara, Inc. (NYSE: AVLR), een toonaangevende leverancier van automatisering van belastingnaleving voor bedrijven van elke omvang, kondigde vandaag de afronding aan van de overname van INPOSIA Solutions GmbH. INPOSIA is een Duits softwarebedrijf dat e-facturering, digitale belastingaangifte en systeem- en gegevensintegratie levert om digitale transformatie-inspanningen te ondersteunen en realtime nalevingsvereisten voor bedrijven aan te pakken.

De snelle toename van realtime nalevingsvereisten van belastingautoriteiten over de hele wereld is het gevolg van de behoefte aan financiële transparantie en fraudebeperking. Meer dan 60 landen vertrouwen op of hebben aangekondigd de intentie te hebben om over te stappen op een e-facturatiesysteem voor naleving, waarbij bedrijven transacties met overheden moeten valideren. De exacte vereisten verschillen van land tot land en variëren op basis van tijdigheid van rapportage, soorten facturen die moeten worden ingediend, waardedrempels voor rapportage en opmaak. Bedrijven vertrouwen op technologie om processen in de toeleveringsketen van inkoop te vereenvoudigen en de laatste stappen van gegevens en fiscale rapportage aan de belastingdienst te automatiseren.

Tegenwoordig bedient INPOSIA meer dan 500 klanten, voornamelijk multinationale Europese bedrijven. De geïntegreerde technologie vergemakkelijkt de uitwisseling van gegevens en facturen tussen zakenpartners en leveranciers. De oplossing voor e-facturering stelt bedrijven in staat om wettelijk conforme elektronische facturen te verzenden en te ontvangen. INPOSIA bezit of beheert 19 integraties in belastingrapportagesystemen op landniveau en is een gecertificeerd toegangspunt voor de uitwisseling van elektronische facturen tussen particuliere bedrijven en overheidsinstanties op het Pan-European Public Procurement OnLine (PEPPOL)-netwerk.

INPOSIA bouwt voort op de bestaande mogelijkheden van Avalara voor e-facturering in Brazilië en India om klanten wereldwijd te ondersteunen met realtime naleving.

“Klanten van INPOSIA zoeken een efficiëntere manier om hun nalevingsvereisten te beheren en ons pakket geïntegreerde, geautomatiseerde tools stelt hen in staat om de vereiste gegevensuitwisselingselementen in IT-oplossingen die ze al hebben, in te bouwen”, zei Muzaffer Havcarci, CEO van INPOSIA. “We delen een visie met Avalara om nalevingsprocessen digitaal en naadloos te maken voor onze klanten, en we kijken ernaar uit om samen te werken terwijl het mandaat voor digitale naleving over de hele wereld toeneemt.”

“Wereldwijd heeft digitale handel de complexiteit van het innen van indirecte belastingen en douaneheffingen vergroot. Overheden maken gebruik van technologie om de zichtbaarheid van belastinginkomstenstromen te vergroten en fraude te verminderen. Tegenwoordig vertrouwen meer dan 60 landen op of hebben aangekondigd de intentie te hebben om over te stappen op een e-facturatiesysteem voor naleving. We kijken uit naar onze samenwerking met INPOSIA, aangezien overheden doorgaan met het invoeren en uitbreiden van vereisten voor elektronische rapportage”, zei Jayme Fishman, EVP Corporate Development bij Avalara.

Het verwerven van geavanceerde technologieën en expertise vormt de kern van de missie en groeistrategie van Avalara. Met de overname van INPOSIA breidt Avalara zich verder uit om de wereldwijde nalevingsvereisten van nu en in de toekomst voor bedrijven van elke omvang te beheren.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, waaronder, onder meer, verklaringen over de verwachte groeimogelijkheden en synergiën die voortvloeien uit de overname. In sommige gevallen kunt u toekomstgerichte verklaringen identificeren omdat ze woorden bevatten als ‘zou kunnen’, ‘doorgaan’, ‘verwachten’, ‘zou moeten’, ‘zullen’ of soortgelijke uitdrukkingen en de negatieven van die termen.

Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten risico’s, onzekerheden en aannames die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke prestaties of resultaten wezenlijk verschillen van die uitgedrukt of gesuggereerd door de toekomstgerichte verklaringen. Als een van deze risico’s of onzekerheden zich voordoet, of als een van onze veronderstellingen onjuist blijkt te zijn, kunnen onze werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten uitgedrukt of geïmpliceerd door deze toekomstgerichte verklaringen. Deze risico’s en onzekerheden omvatten risico’s die verband houden met: ons vermogen om INPOSIA met succes in ons bedrijf te integreren; ons vermogen om onze omzetgroei te behouden, om winstgevendheid te bereiken of te behouden en om onze verwachte groei effectief te beheren; en de risico’s die worden beschreven in de andere deponeringen die we van tijd tot tijd indienen bij de Securities and Exchange Commission, inclusief de risico’s die worden beschreven onder de kop ‘Risicofactoren’ in ons jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar dat eindigde op 31 december 2020, en daaropvolgende kwartaalrapporten op formulier 10-Q, en die moeten worden gelezen in combinatie met onze financiële resultaten en toekomstgerichte verklaringen. Alle toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht zijn gebaseerd op informatie die voor ons beschikbaar is op de datum van dit bericht en we aanvaarden geen enkele verplichting om de verstrekte toekomstgerichte verklaringen bij te werken om gebeurtenissen weer te geven die zich voordoen of omstandigheden die bestaan na de datum waarop ze zijn gemaakt, behalve zoals vereist door de wet.

Over Avalara, Inc.

Avalara helpt bedrijven van elke omvang om de belastingnaleving op de rit te krijgen. In samenwerking met toonaangevende ERP-, boekhoud-, e-commerce- en andere leveranciers van financiële beheersystemen, levert Avalara cloudgebaseerde nalevingsoplossingen voor verschillende transactiebelastingen, waaronder verkoop en gebruik, btw, accijnzen, communicatie, accommodatie en andere soorten indirecte belastingen. Avalara, met het hoofdkantoor in Seattle, heeft kantoren in de VS en over de hele wereld, in Brazilië, Europa en India. Meer informatie is te vinden op avalara.com​.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon media
Jesse Hamlin

media@avalara.com
518-281-0631

Contactpersoon investeerders
Jennifer Gianola

jennifer.gianola@avalara.com
650-499-9837

Check out our twitter: @NewsNovumpr