11:28 uur 15-06-2021

Aragen kondigt meerjarig partnerschap aan met FMC Corporation, beoogt versnelling van agrochemische pijplijn

HYDERABAD, India-(BUSINESS WIRE)- Aragen Life Sciences (voorheen GVK BIO), een toonaangevende Contract Research en Development Organization (CRDO), met hoofdkantoor in Hyderabad, India, heeft een strategisch partnerschap aangekondigd met FMC Corporation, een wereldleider op het gebied van innovatieve landbouwwetenschap, die oplossingen biedt voor gewasbescherming, gezondheid van planten en professioneel beheer van plagen en graszoden. Door deze samenwerking zal Aragen FMC’s wereldwijde ontdekkings- en ontwikkelingsbehoeften ondersteunen, waaronder ontdekkingschemie, ontdekkingsbiologie en chemische procesontwikkeling.

Deze samenwerking is gericht op het versnellen van de agrochemische pijplijn van FMC Corporation. “Het is voor ons een voorrecht geweest om FMC, een van de wereldleiders op het gebied van gewaswetenschappen, te kunnen helpen bij het versnellen van haar R&D, door middel van dit lange termijn partnerschap. De uitbreiding van deze samenwerking in alle facetten van onderzoek en ontwikkeling getuigt van het vertrouwen dat FMC in Aragen heeft – we kijken ernaar uit om onze partner nog meer succesverhalen te bezorgen,” aldus Manni Kantipudi, CEO van Aragen.

Aragen Announce Multi-Year Partnership With FMC Corporation, Aims at Accelerating Agro-Chemical Pipeline

HYDERABAD, India–(BUSINESS WIRE)– Aragen Life Sciences (formerly, GVK BIO), a leading Contract Research and Development Organization (CRDO), head quartered out of Hyderabad, India, announced a strategic partnership with FMC Corporation, a global leader in innovative agricultural science, that provides solutions towards crop protection, plant health, and professional pest and turf management. Through this collaboration, Aragen will support FMC’s global discovery and development needs, including discovery chemistry, discovery biology, and chemical process development.

This partnership is focused on accelerating FMC Corporation’s agro-chemical pipeline. “It has been our privilege to have been able to assist FMC, one of the global leaders in crop science, accelerate its R&D, through this long term partnership. The expansion of this collaboration through all facets of discovery and development is a testimony to the trust and confidence that FMC has in Aragen – we look forward to driving several more success stories for our partner,” said Manni Kantipudi, CEO of Aragen.

Kathleen Shelton, Chief Technology Officer Research and Development at FMC Corporation, on talking about the partnership agreement said, “Aragen has been a valued collaborator of FMC for several years,” said Dr. Kathleen Shelton, Vice President and Chief Technology Officer at FMC. “This partnership extends across multiple disciplines in research and development and we appreciate our strong working relationship.”

About Aragen Life Sciences

Aragen Life Sciences Pvt Ltd (Aragen) is a global leader in providing discovery, development and manufacturing solutions for life sciences firms. With a team of over 3100 professionals, and through a network of sites around the world, we offer a seamless, integrated platform to advance customer programs from discovery through commercialization for both small molecules and biologics. Established in 2001, Aragen now serves over 450 customers worldwide across multiple modalities and therapeutic areas.

Contacts

Aragen Life Sciences: Sarat Patanaik, +91 95732 80064, sarat.patanaik@aragen.com
MediaMedic Communications Pvt.Ltd.: Bhavna Pathak, +918830654608, info@mediamedichealth.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr