12:00 uur 10-06-2021

Arrow Electronics en ROOQ werken samen aan innovatie in sporttracking

De bokstechnologie van ROOQ levert geavanceerde prestatiegegevens via sensoren, app en online portaal

CENTENNIAL, Colorado–(BUSINESS WIRE)– De wereldwijde leverancier van technologieoplossingen Arrow Electronics (NYSE:ARW) en ROOQ, een innovator in meet- en analysetechnologie voor sport, hebben de handen ineen geslagen om de ROOQ BOX te creëren. Dit is een sensortechnologie waarmee boksers hun prestaties kunnen monitoren en beoordelen met behulp van gegevens die voorheen alleen onder laboratoriumomstandigheden beschikbaar waren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210610005446/nl/

ROOQ BOX (Photo: Business Wire)

ROOQ BOX (Photo: Business Wire)

ROOQ BOX bestaat uit een tweetal sensoren in een band die aan de polsen worden gedragen. De sensoren registreren de bewegingen die tijdens het boksen worden gemaakt. Die gegevens worden vervolgens in de bijbehorende ROOQ-app en cloud met behulp van machine learning-algoritmen geanalyseerd om een nauwkeurige registratie van de sessie te geven. Met behulp van deze informatie kunnen boksers en trainers een gedetailleerd beeld van de trainingssessie creëren, inclusief het aantal stoten, stootsnelheden, afwisseling en stootkracht. Het algoritme is getraind om acht verschillende soorten stoten te identificeren en deze automatisch te categoriseren terwijl bewegingen die niet boksspecifiek zijn worden weggefilterd.

De gegevens die door de sensortechnologie worden geleverd en tot nu toe ontoegankelijk voor atleten waren, vormen een hulpmiddel van onschatbare waarde om boksers te helpen hun prestaties te monitoren en verbeteren. Deze informatie kan met hun coaches worden gedeeld. Bij de ontwikkeling van het systeem heeft ROOQ gebruik gemaakt van een breed scala aan ervaring binnen zijn team, waarin data-, software-, hardware- en firmwarespecialisten, sportwetenschappers en wiskundigen, maar ook boksers en coaches zijn ondergebracht. Deze ervaring reikt tot het hoogste niveau: Chief sports officer van ROOQ, Henry Maske, is een Olympisch bokskampioen (gouden medaille, Seoul 1988) en professioneel wereldkampioen (1993 tot 1996).

Arrow heeft een belangrijke rol gespeeld bij het leiden van het project op het gebied van firmware en hardware tussen de leveranciers van componenten, ontwikkelings- en productiediensten. Ook werden de eInfochips-engineeringdiensten van Arrow in het project gebruikt. Arrow heeft haar logistieke en supply chain-expertise gebruikt om het product op een vlotte en efficiënte manier op de markt te brengen en de productie op te schalen.

“Deze succesvolle samenwerking met ROOQ is een perfect voorbeeld van de manier waarop teams van experts hun krachten bundelen en samen moeilijke ondernemersuitdagingen overwinnen”, zegt Martin Bielesch, president van de componentendivisie van Arrow in de EMEA. “Door de technische en logistieke diensten van Arrow kon ROOQ zich focussen op zijn leidende competenties bij het leveren van een geheel nieuwe manier om diagnosegegevens in boksen te registreren.”

Henry Maske ziet veel voordelen in de samenwerking tussen beide bedrijven. “Arrow is voor ons een betrouwbare en oplossingsgerichte partner. We profiteren zowel van hun enorme ervaring als van hun uitstekende wereldwijde netwerk.”

Het boksen is nog maar het begin. De trainingsdiagnosetechnologie is universeel toepasbaar. Ralf Rüttgers, oprichter en CEO van ROOQ, is ervan overtuigd dat de toepassingsgebieden van ROOQ talrijk zijn. Hij zei: “Verdere ontwikkeling en overdracht naar de fitnessmarkt en andere gerelateerde sporten, evenals gebruik in de industriële sector, zijn allemaal mogelijk. Gebieden als preventie, veiligheid en gezondheid spelen een rol in onze toekomstige trainingsanalyse.”

Over Arrow Electronics

Arrow Electronics bevordert de innovatie voor meer dan 180.000 toonaangevende technologiefabrikanten en dienstverleners. Met een omzet van $ 29 miljard in 2020, ontwikkelt Arrow technologische oplossingen die het zakelijke en dagelijkse leven verbeteren. Ga voor meer informatie naar fiveyearsout.com.

Over ROOQ

ROOQ staat op het punt de wereldmarkt te betreden met zijn trainingsanalysetechnologie. Het bedrijf heeft op het hoofdkantoor in Aken (Duitsland) een interdisciplinair team van meer dan 25 mensen in dienst. Het technologiemodel is in 2018 ontwikkeld en is een noviteit in de bokswereld. Voor het eerst krijgen atleten en coaches geïndividualiseerde informatie over hun trainingsprestaties. Ga voor meer informatie naar rooq.de.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact
Thorsten Hecking

e-mail: thorsten.hecking@arrow.com

Mediacontact
Sandra Schmitz

e-mail: media@rooq.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr