02:47 uur 04-06-2021

Dexcom kijkt naar de toekomst van continue glucosemonitoring

Resultaten van twee nieuwe onderzoeken illustreren aanhoudende dynamiek voor Dexcom CGM, inclusief door JAMA gepubliceerde gegevens over extra populaties die kunnen profiteren van de technologie

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)– DexCom, Inc. (Nasdaq: DXCM), de wereldleider in realtime continue glucosemonitoring voor mensen met diabetes, kondigde vandaag de publicatie en presentatie aan van twee nieuwe onderzoeken tijdens de 14e internationale conferentie over geavanceerde technologieën en behandelingen voor diabetes (Advanced Technologies & Treatments for Diabetes, ATTD).

Deze twee onderzoeken zijn gericht op klinische resultaten van het gebruik van CGM in bredere en meer diverse populaties en op nieuwe gegevens van de volgende generatie G7 CGM van Dexcom. De onderzoeken markeren een cruciaal moment in de innovatie van diabeteszorg op een van ‘s werelds toonaangevende industrieconferenties.

MOBIEL onderzoek

Het MOBIELE onderzoek, gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association, is de eerste in zijn soort die ontdekte dat mensen met diabetes type 2 die basale of achtergrondinsuline gebruiken, baat hadden bij het gebruik van CGM. Met de publicatie van de MOBIELE gegevens heeft Dexcom nu significante resultaten aangetoond die worden aangedreven door zijn CGM-technologie in gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken over het volledige spectrum van insulinegebruik bij mensen met diabetes.

De belangrijkste klinische voordelen van het gebruik van Dexcom CGM bij deze populatie waren onder andere:

 • Verhoogde tijd in bereik
 • Aanzienlijke reductie van A1c
 • Meer patiënten die A1c-doelen bereiken
 • Een sterke afname van hyperglykemie

Het gerandomiseerde klinische onderzoek onder leiding van het internationale diabetescentrum van het HealthPartners Institute en gecoördineerd door het Jaeb Center for Health Research in Tampa, Florida, bevestigt het geloof van Dexcom in de kracht van CGM voor alle mensen met diabetes, ongeacht het type.

“De klinische voordelen van Dexcom CGM werden waargenomen in alle demografische groepen van patiënten, ongeacht de leeftijd, opleiding, rekenvaardigheid of sociaaleconomische status”, zei David Price, MD, vice president van medische zaken bij Dexcom. “Het ontwerp van het MOBIELE onderzoek bevestigt ook onze capaciteit om te voldoen aan de behoeften van de diverse gemeenschappen die we bedienen.”

Bevindingen van het MOBIELE onderzoek

 • De groep patiënten die Dexcom CGM gebruikte, bracht elke dag gemiddeld 3,8 uur meer door binnen het optimale bereik van de bloedglucosewaarden (70-180 mg/dl), 3,6 uur minder per dag in het zeer hoge glucosebereik (>250 mg/dl) en hadden een verlaging van met CGM gemeten hypoglykemie in de CGM-groep vergeleken met de monitoringgroep van glucose gemeten met een vingerprik
 • 63% van de patiënten die CGM gebruikten als leidraad voor aanpassingen van de behandeling had een HbA1c van minder dan 8% vergeleken met slechts 39% van de patiënten die glucosemetingen met een vingerprik gebruikten
 • De groep die CGM gebruikte als leidraad voor de behandeling en aanpassingen van de levensstijl had ook significant lagere HbA1c-waarden (9,1 tot 8,0%) dan de groep patiënten die traditionele de glucosemeting met vingerprik gebruikten (9,0 tot 8,4%). Dit was een aangepast verschil in de gemiddelde verandering in HbA1c van −0,4%, 95% CI –0,8% tot −0,1%, P=0,02
 • De therapietrouw en tevredenheid waren ook hoog onder de CGM-groep

Ontwerp van het MOBIELE onderzoek

 • Acht maanden durend onderzoek van 175 etnisch en sociaaleconomisch diverse volwassenen (inclusief >50% gekleurde mensen) op 15 klinische locaties
 • Type 2-diabetes van 30 jaar of ouder die diabeteszorg ontvingen van een eerstelijnszorgverlener die hun diabetes onder controle probeerde te houden met basale of achtergrondinsuline, maar geen sneller werkende insuline gebruikten bij de maaltijden
 • Tweederde van de deelnemers aan de proef werd toegewezen om Dexcom CGM te gebruiken en werd aangeraden om de CLARITY-, Share and Follow-softwaretoepassingen van Dexcom te gebruiken. De resterende derde deel van de proefpatiënten werd toegewezen om de traditionele bloedglucosemeter te gebruiken

Gegevens van Dexcom G7

Dexcom presenteerde ook nieuwe gegevens over zijn volgende generatie interoperabele CGM, Dexcom G7, afkomstig uit klinische onderzoeken ter ondersteuning van de inspanningen van het bedrijf voor het indienen van een CE-markering en voorbereidend cruciaal werk in de VS. De gegevens vertegenwoordigen de nieuwste G7-technologie en tonen de consistente prestaties van de sensor aan over het hele spectrum van glucosemetingen en de duur van slijtage.

Resultaten van de G7 (ongeveer 360 sensorsessies)

 • Een algemeen gemiddeld absoluut relatief verschil (mean absolute relative difference, MARD) van 8,7%
 • 93,8 procent %20/20
 • 99% van de sensormetingen was klinisch nauwkeurig en veilig voor behandelbeslissingen

Verwachte functies en voordelen van Dexcom G7

 • 60% kleinere wearable dan de G6
 • Kleinere alles-in-één sensorapplicator en zender
 • 30 minuten opwarmtijd
 • Interoperabiliteit met hulpmiddelen voor insulinetoediening
 • Behoud van klantervaring van wereldklasse
 • Voortdurend optimale accuraatheid

“De eerste klinische gegevens hebben onze overtuiging dat Dexcom G7 zal voortbouwen op de hoge nauwkeurigheidsstandaard die al is vastgesteld door ons G6 CGM-systeem alleen maar versterkt”, zei Jake Leach, executive vice president en chief technology officer bij Dexcom. “De G7 is een volledig opnieuw ontworpen CGM. Onze gebruikers krijgen een hele reeks nieuwe functies waarvan we denken dat ze de klantervaring die synoniem is geworden met Dexcom zullen verbeteren.”

Naast het MOBIELE onderzoek en de gegevens van de G7, hebben veel andere presentaties en posters van ATTD de voordelen van Dexcom CGM voor intensief insulinebeheer, evenals het gebruik ervan in klinische omgevingen en tijdens de zwangerschap versterkt.

Over DexCom, Inc.

DexCom, Inc., met het hoofdkantoor in San Diego, Californië, zet zich in om mensen te helpen hun diabetes beter te beheersen door producten en hulpmiddelen voor continue glucosemonitoring (continuous glucose monitoring, CGM) voor volwassen en pediatrische patiënten te ontwikkelen en op de markt te brengen. Met uitzonderlijke prestaties, comfort voor de patiënt en flexibiliteit in levensstijl als kern van de technologie, hebben gebruikers DexCom consequent als hoogste gerangschikt op het gebied van klanttevredenheid en loyaliteit. Ga voor meer informatie naar www.dexcom.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact

James McIntosh
619-884-2118

james.mcintosh@dexcom.com

Contactpersoon voor investeerders

Sean Christensen
858-203-6657

sean.christensen@dexcom.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr