00:39 uur 18-05-2021

Centessa Pharmaceuticals kondigt uitbreiding van managementteam en raad van bestuur aan

Nieuwe aanstellingen zorgen voor expertise en bewezen leiderschap om het Asset-Centric R&D-model en portfolio-ontwikkeling te ondersteunen

CAMBRIDGE, Massachusetts en LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Centessa Pharmaceuticals (‘Centessa’) heeft vandaag belangrijke toevoegingen aan zijn managementteam en raad van bestuur aangekondigd. Centessa heeft Tia Bush benoemt als Chief Quality Officer; David Chao, Ph.D., als Chief Administrative Officer; en Thomas Templeman, Ph.D., als Chief Technology Officer. Bovendien is Marella Thorell gepromoveerd van hoofd van financiën tot Chief Accounting Officer, en is Carol Stuckley toegetreden tot de raad van bestuur en zij zal een functie bekleden als voorzitter van het auditcomité. Elk van hun respectievelijke rollen zal het Asset-centric R&D-model van Centessa en de voortdurende ontwikkeling van de programmaportfolio van het bedrijf ondersteunen.

“We hebben Centessa eerder dit jaar gelanceerd met een gedurfde visie gericht op het opnieuw vormgeven van het traditionele farmaceutische onderzoeks- en ontwikkelingsmodel om zo impactvolle geneesmiddelen te ontdekken, te ontwikkelen en uiteindelijk aan patiënten te leveren”, zei Saurabh Saha, MD, Ph.D., Chief Executive Officer van Centessa. “De succesvolle uitvoering van die visie vereist een robuust team van gelijkgestemde, zeer gespecialiseerde personen die de kennis hebben om dingen voor elkaar te krijgen en nieuwe ideeën op tafel te brengen. We zijn verheugd ons team te versterken met de benoemingen van deze uitzonderlijke leiders. Elk zal biedt aanzienlijke expertise in hun respectievelijke functies. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken bij de implementatie van dit model, gericht op een bredere impact op het leven van patiënten en de samenleving.”

  • Tia Bush, Chief Quality Officer, brengt bijna 30 jaar ervaring op het gebied van biotechnologische kwaliteit met haar mee naar Centessa. Mevrouw Bush heeft haar carrière doorgebracht in kwaliteitsgerelateerde functies met toenemende verantwoordelijkheid bij Amgen, waar ze in 1993 aan het werk ging. Het meest recent was mevrouw Bush Chief Quality Officer en Senior Vice President, wereldwijde kwaliteit/milieu, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid, in welke rol ze verantwoordelijk was voor het ontwikkelen, onderhouden en continu verbeteren van het kwaliteitsmanagement en EHSS-managementsystemen. Ze leidde een organisatie van meer dan 1.400 kwaliteits- en veiligheidsprofessionals. Mevrouw Bush zit momenteel in de raad van bestuur van de Parenteral Drug Association en USC Health Services. Ze heeft een B.A. in biologische wetenschappen met een minor in scheikunde van de universiteit van Zuid-Californië, Los Angeles.
  • David Chao, Ph.D., Chief Administrative Officer, komt bij Centessa vanuit het Stowers Institute for Medical Research en BioMed Valley Discoveries, waar hij werkte als President en Chief Executive Officer van beide entiteiten. Daarvoor was hij de voorzitter van de Graduate School van het Stowers Institute for Medical Research, een lid van de raad van bestuur van de American Century Companies, hoofd van Strategic Alliances Global Operations bij de Novartis Institutes of BioMedical Research, en een consultant bij de farmaceutische en medische productpraktijk van McKinsey & Company. Dr. Chao heeft een Ph.D. in biologie van het M.I.T. en een gecombineerde A.M. en A.B. in biologie van de Harvard universiteit.
  • Thomas Templeman, Ph.D., Chief Technology Officer, komt bij het bedrijf vanuit Nuvation Bio, waar hij werkte als Senior Vice President, farmaceutische operaties en kwaliteit. Voorheen was hij Chief Operating Officer van Graybug Vision en Senior Vice President, farmaceutische operaties en kwaliteitsborging bij Axovant Sciences. Eerder was dr. Templeman Senior Vice President farmaceutische operaties en kwaliteit bij Medivation, Vice President productiewetenschap en -technologie bij Hospira, Senior Vice President geïntegreerde toeleveringsketen bij Liquidia Technologies en bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij Johnson & Johnson, waar hij 13 jaar in verschillende hoedanigheden heeft gewerkt. Dr. Templeman behaalde een B.S. in biologie aan de universiteit van Santa Clara, een Ph.D. in biologische wetenschappen van Dartmouth College en was postdoctoraal onderzoeker aan de Harvard universiteit.
  • Marella Thorell, Chief Accounting Officer, was sinds januari 2021 hoofd van financiën van Centessa. Ze kwam bij Centessa vanuit haar dochteronderneming Palladio Bioscience, waar ze werkte als Chief Financial Officer en leiding gaf aan de financiële activiteiten en kapitaalstrategie en uitvoering van Palladio. Daarvoor werkte mevrouw Thorell in verschillende functies met toenemende verantwoordelijkheid bij Realm Therapeutics, onder meer als Chief Financial Officer, Chief Operating Officer en Executive Director. Eerder in haar carrière werkte mevrouw Thorell voor de Campbell Soup Company in financiële en operationele functies en bij Ernst & Young, LLP waar ze een CPA behaalde. Mevrouw Thorell behaalde een B.S.in Business van de Lehigh universiteit, magna cum laude.
  • Carol Stuckley, bestuurslid en voorzitter van het auditcomité, is een wereldwijde, strategische financiële manager met bewezen succes voor het leiden van financiële teams en creëren van aandeelhouderswaarde voor bedrijven in de gezondheidszorg. Mevrouw Stuckley was voorheen Chief Financial Officer en Senior Vice President bij HPS en leidde de overname door TransUnion, Inc. Eerder was mevrouw Stuckley CFO, Vice President van financiën bij Galderma North America (Nestlé Skin Health S.A.). Mevrouw Stuckley bekleedde een ambtstermijn van bijna 23 jaar in multinationale financiële functies met toenemende verantwoordelijkheid bij Pfizer, meest recentelijk als Assistant Treasurer, Vice President, Finance en Corporate Officer. Ze maakt momenteel deel uit van de raad van bestuur van Ipsen en is voorzitter van het auditcomité. Mevrouw Stuckley heeft een Master of Arts in economie en een MBA in internationale financiën van de Fox Business School van de Temple universiteit, en een BA. in economie en Frans van de universiteit van Delaware.

Over Centessa Pharmaceuticals

Centessa Pharmaceuticals plc is een biofarmaceutisch bedrijf van de volgende generatie dat tot doel heeft het traditionele geneesmiddelontwikkelingsproces te hervormen. Het bedrijf maakt gebruik van een asset-centrisch R&D-model op schaal om een portefeuille van programma’s te stimuleren onder leiding van vooraanstaande teams in de branche. Elk programma wordt ontwikkeld door een van de tien Centessa dochterondernemingen en ondersteund door gecentraliseerde infrastructuur en het managementteam van Centessa. Ga voor meer informatie naar www.centessa.com.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken. Verklaringen die we in dit persbericht doen, kunnen verklaringen bevatten die geen historische feiten zijn, die gewoonlijk worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden zoals ‘schattingen’, ‘verwacht’, ‘van plan’, ‘anticipeert’, ‘gelooft’, ‘kan’, ‘zou moeten’, ‘zal’, ‘plannen’, projecten’, ‘zoekt’ en variaties op dergelijke woorden of soortgelijke uitdrukkingen. Deze toekomstgerichte uitspraken, waaronder uitspraken met betrekking tot verwachtingen, plannen en vooruitzichten met betrekking tot de klinische ontwikkelingsplannen en planning, opzetten van klinische onderzoeken, klinisch en therapeutisch potentieel en strategie voor onze programma’s zijn een weergave van onze huidige standpunten over onze plannen, bedoelingen, verwachtingen, strategieën en vooruitzichten die zijn gebaseerd op de informatie die momenteel voor ons beschikbaar is en op aannames die we hebben gedaan. Hoewel we van mening zijn dat onze plannen, bedoelingen, verwachtingen, strategieën en vooruitzichten zoals weergegeven in of gesuggereerd door deze toekomstgerichte uitspraken redelijk zijn, kunnen we niet verzekeren dat de plannen, bedoelingen, verwachtingen of strategieën zullen worden gehaald of bereikt. Bovendien kunnen daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van die die worden beschreven in de toekomstgerichte uitspraken en zullen worden beïnvloed door een aantal risico’s, onzekerheden en aannames, waaronder onder meer het succes van klinische onderzoeken, indieningen bij regelgevende instanties, en goedkeuringen. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en inzichten van het managementteam van Centessa per de datum van dit persbericht en zijn onderworpen aan bepaalde risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van die die worden beschreven in de toekomstgerichte uitspraken. Bovendien is Centessa actief in een zeer concurrerende en snel veranderende omgeving waarin van tijd tot tijd nieuwe risico’s ontstaan. Behalve zoals vereist door toepasselijk recht, hebben we geen verplichting om toekomstgerichte uitspraken publiekelijk bij te werken, ongeacht of sprake is van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Dan Budwick, 1AB

dan@1abmedia.com

Vragen UK/Europese media
Optimum Strategic Communications

Mary Clark, Shabnam Bashir

centessa@optimumcomms.com

Vragen Zwitserse media
VEITHing Spirit

Marcus Veith

marcus@vspirit.ch
mobiele telefoon: +41 79 20 75 111

Check out our twitter: @NewsNovumpr